15.8.07

Suşiye Devam

E tabii suşi yapmanın bu kadar kolay olduğunu görünce arkadaşları çağırıp suşi yapmamak olmaz. Shrek Macro'dan yosun da bulmuş, daha da gerçeği gibi oldu. Bu kez iç malzemesini de çeşitlendirdik; somon ve kurutulmuş domatesin yanısıra avokado, salatalık ve pavurya da koyduk. Üstüne yeşil çay yakışır.

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Dory bu haftasonu da biz deneyecegiz bakalim. Artik biktim cunku boktan susilere dunya kadar para vermekten. Makinin yani sira nigiri de denemek istiyorum, soyle tonlu ve somonlu, bakalim olacak mi?

Yalniz burda soyle bir sorun var, pirincti, yosundu sirkeydi, pickled ginger vs bol ve ucuz tahmin edebilecegin gibi ama sushi grade balik nereden bulacagim merak ediyorum, malum biraz eski balik adami zehirliyor. Siz yaparken hic cig balik kullandiniz mi? Kullandiysaniz balikciya bunu cig olarak yiyecegim diyerek mi aldiniz?

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Oo, siz profesyonel oldunuz, artık.
Yaseminli yeşil çay veya yasemin çayla kesinlikle çok iyi oluyor.:)

dory dedi ki...

Deniz, biz çiğ balıkla denemedik hiç, somon füme ve yengeç tanında pişmiş balık eti kullandık. Burada zaten dışarıda yediğin suşide de onları kullandıkları için fark etmedi. Aslında sanırım ortasına sadece sebze koysak bile çok fark etmeyecek, pirinç, yosun ve soya sosu çok baskın, ortası daha çok görüntü. Ama bu maki için geçerli tabii; nigiri de üstüne koyduğun da önem kazanıyor. Ben daha denemedim, bu kolayıma geldi.
Sonuç hakkındaki yorumlarını bekliyorum:)

Tijen dedi ki...

Helo Dory!
(müzikal havalı olsun dedim)
Bağdat Cafe Mutfakta Zen'in linklerinde neden yoktu bugüne kadar bilmiyorum. Artık var. Affet Dory!

bembi dedi ki...

süper görünüyor! :)) nam namm nammm..

Adsız dedi ki...

Suşi ile kavgam var benim: sanki arkamdan atli kovaliyor gibi aceleyle yiyorum, yemeye doyamiyorum, kendime sinir oluyorum.

www.elifsavas.com/blog