12.12.06

Kosu Pisti


Biliyorum, spor yapmanin cok suni bir yolu. Sahilde veya ormanda yürüyüse cikmayi ben de cok ama cok daha fazla severim, ya da bisikletle dolasmayi, ya da tenis oynamayi, ya da yelken yapmayi. Ama yapabiliyor muyum? Koskocaman bir HAYIR! Baska bir suni ve sevimsiz spor yapma sekli olan spor salonuna bile gidemiyorum. Gecen yil bir heves yazildik Shrek'le, birkac ay gittik hatta, sonra gitgide sayreklesti bu ziyaretler, salonda kalis süreleri kisaldi ve bitti.
Biliyorum evlerine kosu bandi alanlar bir süre heves edip kullaniyorlar, sonra katlanip bir kösede tozlanmaya mahkum oluyor. Ama ben birkac ayda bir spora baslamaya heves ederim zaten. Her heves ettigimde evde hazir bekleyen bir kosu bandimin olmasi bile faydali. Yoksa hareketsizlikten paslanip kalacagiz...
dedik veee 2.el bir kosu bandi alip geldik eve. Pazar günü Cevahir'in altindaki Finspor'a gidip modellere baktik, aklimizdaki sorulari sorduk. Oyle büyükler ki esas sorun nakliyesinin nasil yapilacagi. Dükkandan aldiginiz zaman eve teslim yerinde montaj kosullariyla satiyorlar tabii, ama 2.el alinca nakliyeyi siz ayarlamak zorundasiniz. Neyseki sirket nedeniyle nazimin gectigi bir tanidik firmanin kangosu aklima geldi; Pazartesi aksami gidip aldik. Sifirinin pesin fiyati 1,450'ye geliyor, biz 800 verdik. Adam "karim hamile, hem bebek odasi icin yere ihtiyacimiz var, hem de en az 3 sene kullanamayacak, biz de satalim dedik" dedi. Gercekten de cok az kullanildigi belli, garantisi de sürüyor. Her tarafini strec filmle sarmislar, köselerine köpük yastiklar koyup güzelce paketlemisler. Ama ben bütün ambalaji actirip denemeden almayalim dedim. Düsünüyorum da, 3 sene önce olsa ben adama güvenir, ambalaji actirmazdim bile; ama simdi aklima herkesin sahtekar olabilecegi, o ambalajin sirf beni kandirmak icin düzenlenmis bir oyun olabilecegi gibi seyler geliyor; saglama almak icin kontrol etmek gerek. Mammuttan aldigim kursun sonuclari iste... Calistigina emin olduktan sonra da güc bela üc kisi tasiyip evden cikardilar aleti. Allahtan benim eve cikarmak daha kolay oldu. Giristen sonra tekerleklerinin üstünde salonun bas kösesine kadar gitti. Hep salonda durmayacak tabii, simdilik. Karsisinda bir TV olup bir programa kaptirmadan üstünde yarim saat durmak imkansiz gibi bir sey bence. TV karsisinda durabilmesi icin salonda yeni bir düzenleme de yaptik. Ev genis diye genis, rahat bir model alalim dedik; hem ikimiz de hic ufak tefek degiliz. Ama bu modele kosu bandi yerine kosu pisti demek daha dogru sanki...
Artik her aksam (daha dün 1, bugün 2, ama plan böyle) is cikisi benim eve gidip yürüyüs yapiyoruz, dus aliyoruz, birimiz pistteyken digeri yemek hazirliyor, digeri pistteyken öbürü sofrayi kuruyor, yemekten sonra cikip Shrek'in evine geciyoruz, ben blog güncellerken Shrek kendi bilgisayarinin basinda birseylerle mesgul. Iki evin de gönlü oluyor. Biraz da böyle...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
size o ürüyüş bandının gerçektende çok az kullanılmış olduğuna garantiyi ben verebilirim.Çünkü kardeşimden almışsınız :))bandın üzerine toplasanız 10 kere çıkılmamıştır ve gerçekten hamile olduğu için ve oadayada ihtiyaçları olduğundan çok düşük bir fiyata satmak zorunda kaldılar.Hatta almak için önce bizim büroya geldiniz.Sizi çok uzun bir süredir okuyan bir Erdekli olduğumu da söylesem ne tesadüf dimi.Bende bir anne olduğum için oğlunuzla ilgili yazılara çokkkkkkk üzüldüğümüde söylemem lazım.Keşke sizin bağdat kafe yazarı hanım olduğunuzu bilseydim ve tanışsaydık :))Neyse aleti gönül rahatlığıyla ve bol bol kullanın.İnşallah oğlunuzlada en kısa zamanda bir araya gelirsiniz...

Adsız dedi ki...

Yukardaki yorum cok ilginc tam yazilarimi bir blogla aciyim sizin gibi diyordum, Isimleri degistirip..:)) Yine cesaretimi yitirdim. Yukardaki tesadufte kotu birsey yok tabiki .. Ama yasamini, dusuncelerini herkesle paylasmak.. Anlamissinizdir, birden karsiniza gecmis birisi size ben sizi taniyorum diyor hemde cok iyi taniyor, beni utandirir koseye sIkIstirir:)) Ben biraz daha dusunecegim bu konuyu bu yuzden.
Dorry bu arada,yazilarinizi begenerektakip ediyorum..
Size saglikli sporlu gunler diliyorum:))
Sevgilerle
fulya(isim saklamak bana gore degil bir anonymous olamadim su hayatta goruyorsunuz:P)

dory dedi ki...

Dünya cok kücük gercekten de:)
Kardesinizin gözü arkada kalmasin; kosu bandina cok iyi bakip düzenli kullanacagim, söz:))
Fulya, dogrusunu istersen ilk anda ben de bir tuhaf hissettim, gizli kalmasi gereken bir sey desifre olmus gibi. Ama aslinda gizli kalmasi gereken bir sey yok. Arzu'yla keske tanissaydik, biraz sohbet ederdik, Nemo'nun hikayesini okurken gözünde neseli mavi bir balik degil, benim görüntüm canlanirdi.
Ama tabii bu deşifre olma hissi bir tuhaf. Benim hikayem o kadar az rastlanan cinsten ki, ve ben öyle ici disi bir bir insanım ki, zaten cevremde hikayeyi bilmeyen yok. Beni taniyan ve birkac bölüm okuyan herkes benim ben oldugumu anlar. Sadece ilk bakista, okumadan bile anlasilmayacak kadar saklayabildim kendimi. Büyük bir sirkette müdür olmasam, bana bagli 60 kisi calisiyor olmasa, onu da yapmazdim herhalde. Yine de isle ilgili hicbir sey anlatmiyorum farkindaysan. Burada yazdiklarimi ise yakinimdaki pek cok kisi zaten biliyor. Bütününü deği tabii, biraz ordan, biraz burdan. Ama yazmak cok iyi geliyor. Zaman ayirip kopyalarini da cikartmali, cocuklarimiz büyüyünce okur.
Yazmaya baslarsan adresini bana da ver, ben de seni tanırım:))
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

selamlar,
bi soru sormak istedim ..geçmişimizi bilmeyen beni tanımayan bir kişiye Dory sana sormak istedim..Eşim bana güvenmediğini hayatta defalarca bırakıldığını ve boşandığını söyleyerek benden yazılı tahahüt istiyor..boşanmayacağıma dair..sence ne demeliyim..

limoncicegi dedi ki...

Ama bosanmayacagina dair soz senin butun ozgurlugunu elinden almazmi ? esini simdiye kadar kotu olaylar takip etmis olabilir, bunun recetesinin senden cikmasi hic adil degil ki! Yani insaniz, ve degisecegiz.. degismeliyiz.. bunun sonu ayrilik ise ayrilirsin, bosanmak ise bosanirsin.. Ama boyle bir soz tutulamayi imkansizlastiracak kadar buyuk degil mi ? Yani gun gelir belki esin, senden ayrilmak ister ? O zaman nasil olacak ?

Dory, yuruyus bandi icin cok guel zamanlama. Tam kis geldi, artik yerinden kalkip bir yere gidemeyecek kadar miskin ve hava soguk. Sen simdi bunun tadini alirsin.. yuruyusu canin bile ceker.. ne de olsa insan kendini iyi hssediyor..

senden rica etsem her yazinin sonuna ne kadar zaman harcadigni yazar misin ? Boylece artan sure ile motivasyonunu da yuksek tutariz .. tekrar gecmis olsun

dory dedi ki...

Evlilik zaten özünde bir taahhüt değil mi? Sadece yazılı da değil, bir de üstelik şahitler önünde. Evlilik bence bugün "hayatımın sonuna kadar seninle birlikte yaşamak istiyorum" demek. Yarın da böyle diyeceğimizin garantisi olamaz ama en azından bugün, "yarın ve tüm diğer günler böyle hissedeceğime inanıyorum" demek. Bu sözün icinde biraz da "isler yolunda gittigi sürece" anlami var. Bu demek degil ki, hayat güllük gülistanlik degilse, birakip hemen gideceksin; ama asla kabul edemeyecegin seyler yapsa, yine de mi bosanmayacaksin? Elbette hayir. Herkesin asla kabul edemeyecegi bir seyler vardir, bence önce bunlari acik acik konusmmak lazim. Hatta karsilikli birbirinizden neler beklediginizi, neyi asla kabul edemeyeceginizi filan yazabilirsiniz.
Ote yandan, yazılı taahhüt olsa olsa manevi bir anlam taşır, hukuki hicbir gecerliligi yok. Bunu o da biliyordur. Belki de sadece yazarak baglilik hissini pekistirmeni istemistir.
Sana ver veya verme demek bir yana, ben olsam ne yapardim, onu bile söyleyemem, cünkü benim aklimda canlanan adam ve ortam, seninkilerden kim bilir ne kadar farklidir... Ama sonra ne yaptigini anlatirsan sevinirim.
limoncicegi, bugün eve varmam 9'u buldu, o yüzden yine sadece yarim saat yürüdüm, ama cok haklisin, simdiden iyi hissetmeye basladim bile:)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Su bosanma tahut isi, avukat degilim ama gecerliligi olmasa gerek.. Bosanmanin yasal oldugu bir devlette. Yani ister verin ister vermeyin..Esiniz koyu dindar bir katolikle evlenseymis hic boyle korkular yasamiyacakmis degil mi?:))
Dory, eger bir mail adresi mevcut olsaydi sitenizde, sizle herkese acik olmayan blogumu paylasirdim. Dedigim gibi belki ilerde acilir sacilirim.
Sevgilerle
Fulya

dory dedi ki...

fulya, dory_bagdatcafe@yahoo.com diye bir adres almistim; düzenli bakmiyorum ama buraya yorum birakirsan onu görüp özellikle bakarim.
sevgiler

Adsız dedi ki...

islem tamam Dory,
Fulya

Gün dedi ki...

Hayırlı olsun koşu bandın ben de istiyorum bir tane, en büyük sorunum şu an nereye koyarım onu bilemiyorum :(