7.11.05

Dalgalı Atkı



Pazar gününü sabahtan akşama kadar yün örerek geçirdim. Geçen haftanın yorgunluğu ve gerginliği ancak kayboldu. Mahalledeki yüncü hanımların dükkanı Pazar günleri kapalı olduğu için Profilo'dakine gittim. Ben önce cıvıl cıvıl renkli şeyleri beğenir, sonra gider kirli, küllü, kapalı renkleri seçer alırım. Yine öyle oldu. İki çile çok tüylü, degrade, %80 tiftik-%20 akrilik yün aldım. Büyüdüğü zaman atkı olacak ve kabanımın üstüne çok yakışacak. Bu dalgalı model sanki zormuş gibi görünüyor ama aslında çok kolay. 6 no. şişlerle 54 ilmek + 2 kenar ilmeği attım. Kenar ilmekleri her sıraya başlarken örmeden düz alınıp her sırayı bitirirken düz örülüyor. Kenar ilmeklerinin arası ise şöyle:

1.sıra : düz örgü

2.sıra : düz örgü

3.sıra : 3 kez 2 ilmek beraber düz ör, sonraki 6 ilmeği 1 dolama-1 düz ör, 6 kez 2 ilmek beraber düz, sonraki 6 ilmek 1 dolama-1 düz,..., son 6 ilmeği 2 ilmek beraber düz ör.

4.sıra : düz örgü

Anladınız, değil mi?

5 yorum:

Doruk dedi ki...

Valla hiç bir şey anlamadım, anlamam da mümkün değil şu örgü işinden ama çok güzel olmuş, rengi de harika seçmişsin bence tam sonbahar renkleri. Upuzun olsun şöyle, ay nasıl imrendim, keşke ben de örebilsem.

dory dedi ki...

Burcucum, çok sağol, yorumun çok iyi geldi. Galiba biraz cesaretlendirilmeye ve onaylanmaya ihtiyacım varmış.

Leyleğin ömrü dedi ki...

Ben de anlamadım.Çünkü örgü dergilerini hiç anlamıyorum.daha nasıl basite indirgenir onu da bilmiyorum.Ama yapabilirsen çok sevinirim.
sevgiler
alev

Berceste dedi ki...

Buldum buldum, yarina kadar sabredemedim :) Bu boyle burada dursun, yarin gelip baslayayim :)

dory dedi ki...

İşte blogların en iyi tarafı bu:)) yıllar sonra bile işe yarıyor! ben de eski yazılardan cheesecake tarifi bulup yaptım geçenlerde:))