1.10.05

Perde Bahane, Bana Elisi Projesi Gerek

Bu ne bicim perde?! Gokhan bu evi kiraladiginda toplama esyalarla idare edecek sekilde alelacele oturulacak hale getirdi. Yaz gunesini golgeleme ve karsi dairelerin mutfak sakinlerine sadece karnimizi gosterme gorevini ustlenen bu perde bozuntusu hem cirkin hem anlamsiz hayatini tamamlamak uzere. Cunku ben, mutfak perdesi yapmaya karar verdim. Once Bauhaus'ta perdelik kumaslara baktim (aslinda bir cogunu da begendim), ama dumduz bir perde yapmak beni tatmin etmeyecekti. Birkac gun sonra evin yakinlarinda bir manifaturaci oldugunu farkettim. Bir yandan kumaslara bakip diger yandan manifaturaci amcayla sohbet ederken kendimi bir anda etamin kestirirken buldum. Galiba su aralar gezindigim bloglarin etkisinde kaldim. Iyi de, ben hayatimda nakis islemedim; kanavice bile yapmadim. Manifaturaci amcanin tavsiyeleriyle 8 no. Domino iplik ve uygun bir igne alip eve gittim. Allahtan zamanini bekleyen kitaplarim arasinda temel nakis tekniklerini ogreten bir kitapcik buldum.
Sectigim iplik sari, cunku mutfak dolaplari sari. Kapak kenarlari da kahverengi olduguna gore belki kahverengi de eklerim. Insan hayatinda ilk kez yaptigi bir seyde biraz daha alcakgonullu olur, hazir bir motif uygular, degil mi? Ama ben illa bir sey yaratacagim. Hazir bir motif uygulamamamin bir nedeni de webde buldugum tum modellerin fazlasiyla disi olmasi. Mutfaginda kanavice desenli perdeleri bile olsa sonucta bu bir erkek evi. Bakalim bu isin icinden nasil cikacagim?

4 yorum:

Doruk dedi ki...

Aslında çok basit birşey geldi aklıma beğenirsen. İçiçe iki kare deseni çok modern duruyor. Bazı kilimlerde de var. Turuncu ve kahverengi ile yapabilirsin. Uygun kilimlerle de hoş olabilir. Sadece bir fikir tabii. Kolay gelsin, Dory.

dory dedi ki...

Cok iyi bir fikirmis. Ama ne yazik ki ben bu arada internetten buldugum cicili bicili desenlerden, hic olmazsa tek renkli uygulayabilirim umuduyla tig desenlerine terfi ettim, hatta birine basladim. Ortaya cikan seyi (seyleri) birkac gune kadar detayli anlatirim. Gorunce gulmek serbest...

Doruk dedi ki...

Hadi kolay gelsin, o zaman. Merakla bekliyorum.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

merhaba, mutfağıma etaminden perde işleyip asmak benim de en büyük hayalim. bir gün gerçekleştireceğime de inanıyorum.ben de basit şeyler yerine hep çok zaman alacak desenlere baktığımdan bir türlü başlamaya cesaret edemiyorum. sen bitirdiğinde resmini yayınlarsan gaza gelip ben de yaparım belki. kolay gelsin.
mutfak camı'ndan Burcu