5.3.13

Bugün Nemo'nun Doğumgünü

Nemo hala annemle birlikte kaçak. Okuldan geri kaldığı için, evden, arkadaşlarından uzak kaldığı için canı sıkkın, ama bir gelişme olacak da en azından anneannesiyle eve dönebilecek diye bekliyor. Ara sıra telefonda internet üstünden yazışıyoruz o kadar.
Mammut çocuğu kaçırdığımı iddia ederek beni savcılığa şikayet etmiş.
Bu arada bazı milletvekillerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın danışmanlarından birini arayıp, babadan yana etki etme girişiminde bulunduklarını öğrendim. AylinAnne'deki Perşembe Anneleri köşesinde çıkan ropörtajımdan sonra mamutun klavyesinden zehirli salyalar saçarak AylinAnne'ye gönderdiği e-postanın cc'sindeki ozelkalem@basbakanlik.gov.tr adresi de böylece anlaşılır hale geldi.
Bu ipuçlarının toplamı, mahkeme kararlarının da benzer veya aynı güçlerce etkilenmiş olabileceği şüphesini güçlendiriyor.
Velayeti babaya veren hakimin, babanın annesi ve ablasıyla Erdek'te aile ortamı kurduğuna dair kaynağı belirsiz yakıştırması, pedagog görüşmesinde hem anne hem baba varken babası ile göz temasından kaçınan çocuğun bu görüşme bitip birebir görüşme başladıktan sonra "içeri giren babasının verdiği hediye karşısında ona karşı sıcak davranışları olup sevinçle ve ilgi ile babayı dinlediği" gözlemine dayanarak çocuğun anne baskısıyla babasına olan sevgisini yansıtamadığı kanaatine varması ve bunu velayeti babaya vermek için gerekçe olarak görmesi, ve daha niceleri de herhalde bu etkilerle oluyor.
Yargıtay usul gereği karardan sonraki raporlara bakmıyor; yeni velayet davasının hakimi, bu raporları yargıtaya da sunmuşsunuz, ona rağmen kararı kesinleştirmiş deyip tedbiren anneannede kalmasının devamına karar vermiyor.
Çocuğun babası hakkındaki suçlamalarını çocuğu dinlemeden düşürüyorlar; itirazımız üzerine dinlenmesine karar veriliyor, ama babasına teslim edildikten sonra... çocuk babasıyla yaşarken onunla gelip mahkemede "babam bana bunları yaptıydı" diyecek yani! haha!
Bana "neyse canım, 4 sene kaldı şurada 18'ine gelmesine, gitsin yaşayıversin babasıyla, sonra çıkar gelir" diyenlere cevap vermiyorum.
Bir de Pazar günü manşet olduk, görmüşsünüzdür belki. "Aklınızı mı kaçırdınız" diye başlık atmışlar. Hakimlere söylüyor olsalar cuk oturacak ama yazıyı okuyunca, anne-baba kendi egolarını tatmin etmek için çocuğu hırpalıyor anlamı çıkıyor!
Ben bugüne kadar, içine bulunduğumuz duruma göre çok, ama çok iyi hissediyordum, hatta kendime şaşıyordum; sonunda bugün pilim bitti, ağlayıp duruyorum.
5 Mart Nemo'nun doğumgünü. 14 bitti, 15'ten gün alıyor artık. Bu sene parti yok, temalı pasta yok, yine ayrıyız. Bütün yoksunluklarımızı simgeliyor sanki. Herhalde bu yüzden kötüyüm bugün... Bir de bugün okulundan iki mesaj geldi, biri sbs başvurusu, diğeri yıllık için fotoğraf çekimi duyurusu.

13 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

İşin zor ama olmayacak demem asla..Vazgeçmeyeceksin.Değişik mecralarda gördükçe aslında bence sana yarar,olumlusu da olumsuzu da..
Aile Bakanı Fatma Şahin hala duymamış demek ki..! Kadınlar sadece ölünce mi ilgileniliyor bu ülkede..? Bakana bunu sormak lazım.Bakanlığı mail yağmuruna tutmak mı gerekir acaba ,gazete başlıklarını bakanlıktan kimse okumuyor mu diye de düşünüyorum.Ya da bir gün Twitter da en çok okunan olsan herkes duyar mı? Tv ye daha çok çıksan faydası olur mu..? En azından bir kadın olarak cevap alamadığın daha net belirgin olur diye düşünüyorum.Ya da bakanımız belki görür.

Mina dedi ki...

İnşallah bu ayrı geçen son doğum günü olur. Dualarım sizinle.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Umarım ve dilerim, Nemo'nun senden ayrı son doğumgünü olsun!
Umudunuz hiç solmasın.
Sevgiler.

Karadut dedi ki...

Tüm bu karmaşanın içinde en fena şey Nemo'nun okula gidemeyişi galiba. O yaştayken ailesinde ciddi sorunlar yaşamış biri olarak söylüyorum, okul benim için tüm ailevi sorunları geride bırakıp özgür olabildiğim tek yerdi. Tüm deliliklerin ortasında gerçek, rutin, kuralcı, sorumluluk yaratan, eğlenceli de bir yer.
Umarım bir mucize olur tez zamanda döner okuluna kaçak balık Nemo. Umarım her şey çözülür.

Karadut dedi ki...

Aa unutmadan iyi ki doğmuş Nemo! Yeni yaşında güzel haberlere, gelişmelere ve dilediği ne varsa hepsine sahip olur umarım

Buket dedi ki...

Umarım herşey çözülür..Bir anne için en zor şey çocuğundan ayrılmak..Dayanın. Dualarımız sizinle...

enne dedi ki...

Nemo ile daha çok doğumgünleri kutlayacaksınız, belki de bu yıl içinde, kaçırdıklarınızı kutlarsınız bir bir. Arada ağlamalar olsun zaten, rahatlatır seni, bak o kadar çok hissediyorum ki yazarken, emin ol yakında senin lehine olacak her şey. Ben bütün köşe yazarlarına email atacağım yarın, birinden biri de seni ve Nemo'yu dinleyecek, yazacak göreceksin. Sevgiler..

gulgoktuna dedi ki...

Sabır ,sabır,yine sabır.,Birgün herşey istediğiniz şekilde olacak inşallah.Nemo'nun doğum gününü de kutluyorum.Sağlıklı,mutlu ,başarılı ve birlikte geçen nice doğum günleri olsun inşallah.
Öpüyorum
Gül Göktuna

AYFER dedi ki...

Çektiğiniz acılar kadar gülmenizi diliyorum.

Sevgiler,

fatma artan dedi ki...

Umarım ayrı geçen son doğum günü olur, Allah yardımcınız olsun

balböcükleri dedi ki...

kavuşmanız için dualar ediyorum.kötü bir anı olarak kalsın bu günler.

loveandsmile dedi ki...

Umarım Nemo en yakın zamanda huzura kavuşur..ve bir dahaki doğumgününü keyifle kutlarsınız....

http://loveandsmile.wordpress.com/

Fulya dedi ki...

Nasilsiniz Dori, bir gelisme var mi?