22.4.11

Kim dedi ki hayatın adil olduğunu?

Yok, alışılmıyor; tam kanıksadım artık diyorsunuz, ya da artık yeni bir düzlemdeyiz deyip başka konularla uğraşmaya başlıyorsunuz, işte o sırada yeni bir saldırıyla karşılaştığınızda, bu seferki geçmiştekilerin yanında solda sıfır olsa bile, çok canınızı acıtabiliyor, ölmek isteyecek kadar çaresiz hissedebiliyorsunuz...
Nemo bir haftadır orada. Mammut'la birkaç kez konuştuk; tahlillerde bazı kan değerleri limit dışı çıkmış, benim işlerim yoğunmuş, başında duramazmışım, doktor başka bir tahlil daha istemiş, cuma sabahı aç karnına onları da yaptıracaklarmış, okul müdürü de aradığında söylemiş, öyle getirmemek gibi bir niyeti olamazmış zaten, ama şu dönemde mikrop yuvası bir okul ortamına girmesi doğru olmazmış. Nemo'nun burada mutlu olmadığı belliymiş, ona da "baba, ben biraz da orada yaşamanın nasıl olduğunu merak etmiştim ama hata etmişim" demiş, orada tabii serbest bir hayata alışmışmış, Erdek'te gidip berberde saçını kendi kestirip geliyormuş, Bandırma'da öğlen eve gidip, yemeğini yiyip, tekrar okula dönüyormuş, okulun kapısı açık dururmuş, burada ise okul hapishaneye benziyormuş, çocuk "baba okuldan kaçmak istiyorum" diyormuş. çok kilo aldığını, spor yapması gerektiğini bana söylemişmiş, ama ben bunu sağlayamıyormuşum, okul çıkışında o alıp baba-oğul spora gitsinlermiş, sonra bırakırmış. İstanbul'da çok izole, yalnız bir hayatı varmış, hatta Cuma günü aldığında Bandırma'ya geçeceklermiş, Nemo istemiş maça gitmeyi, kimler gelir demiş, şu gelir, bu gelir (orada isimler sayıyor) deyince hadi gidelim demiş.
Hastalığı 2 saatlik feribot yolculuğu yapamayacak kadar kötü mü yani? dedim, cevap yok; doktor raporunu göndermesini istedim, defalarca, nafile... Tamam gönderirim, fax numaran kaçtı?

7 yorum:

Gül Göktuna dedi ki...

Zor, çok zor.Allah kolaylık versin,insan sinirden çatlar bu durum karşısında.

Gül Göktuna

dory dedi ki...

Sevgii Gül, çok doğru bir yorum bu. Ben günlerdir ağlayıp duruyorum; Shrek de "sen çok daha zor durumları metanetle karşıladın, şimdi niye bu kadar tepki veriyorsun?" diyordu, işte cevap bu. çünkü sinirimden çatlıyorum!!!

Adsız dedi ki...

:( köyde başarılıydı burada geride olunca morali bozuldu bence alıp normal okula verseniz özgüvenş daha önemli degil mi
ebru

dory dedi ki...

Bence çalışmadan düzgün not alma sınıfları bitti, sınıf öğretmeni yerine branş öğretmenleri geldi, ergenlik başladı, gelecek de çok uzakta, e benden de görüyor ki okul ve iş başarısı mutluluk getirmiyor, okula gitmek sadece bir zorunluluk, ne kadar gitmese kar. Notları iyi olacak da ne olacak ki?
Yoksa okul zor filan değil...

Adsız dedi ki...

başkalarının standartlarıyla mutlu olmak zor:) herkes mutlu olacagı yolu bulabilse keşke benim kardeşim yıllarca okuycamda ne olacak dedi sonra makinayı bitirdi şimdi yine işini yapmıyor ne olmak istediklerine karar vermek şevk verici olabilir birde gençlikte spor çok önemli bütün negatif enerjiyi atar o konuda haklı kuzucuk:) ebru

dory dedi ki...

Nemo'ya spor yaptırmaya çalışan babası, yoksa onun hiç niyeti yok. hatta fazladan iki adım bile atmak istemiyor... keşke istese.
Ne olmak istediğine gelince, birkaç ay önce sorulduğunda "barmen" diyordu:))

annecugun dedi ki...

zamani gelince annesinin onun icin ne kadar emek verdigini ve ne zorluklarla bugunlere gogus gerdigini anlayacaktir. git gelleri olmasi normal, biraz zaman...