21.11.09

Velayet Kararı Verildi!!!

Evvelsi gün, yani 19 Kasım'da duruşmamız vardı. Hakim sürpriz şekilde hem "velayet annenindir" dedi, hem de dünden itibaren Nemo'nun bana teslimi için tedbir kararı verdi. Oysa şimdiye kadar hep, karar kesinleşene kadar bulunduğu yerde kalır diyorlardı (temyize gidilirse bu en az 6 ay demekti).
O andan itibaren (akşam o telefona kadar) bulutların üstünde dolaştım; kah gözüm karardı, kah uyuştum, kah yıldızları gördüm. Cuma gidip icra ile almak için gerekli organizasyonu yaptım. Öyle de bir gün ki, 40 Çarşambanın işi bir günde... Senede 4-5 iş yemeğim olur, ikisi aynı gün, öğlen yabancı misafirlerle, akşam başka bir firmayla, çok önceden ayarlanmış... Akşam yemeğindeyken Mammut aradı.
"E artık mahkeme kararı da var, dağa kaçıracak değilim ya çocuğu, geçişi yumuşak yapmak lazım, esas annem için zor olacak, ben zaten buradaydım, haftada iki gün görüyordum, benim için değişen fazla bir şey yok, ama annem hayatını ona adadıydı, o da İstanbul'a gelecek şimdi tabii... ben yarın akşamüstü Bandırma'ya gideceğim, oturup anneme anlatırım, senin de çocuğun eğitimini ne kadar önemseyeceğini filan, zaten yabancı değil ki, annesisin, annem de aslında sana güvenir ama dış etkenler girdi araya, tatsızlıklar yaşandı... pazar günü alır annemi ve Nemo'yu gelirim, oturur konuşuruz, senden ricam, annemin içini biraz rahatlat, kadının çok emeği geçti Nemo'ya... ama annen eskileri açmadan durabilir mi, istersen annen olmasın, çünkü eskilerden açılırsa konu yine gerginlik yaşanır..." Tanımayan, yaptıklarını bilmeyen için ne kadar makul değil mi?
Ben de makul bulmuş gibi cevap verdim. "Prensipte ok" dedim; "pazar günü dışarıda bir yerde oturup bir çay içelim o zaman" dedim, "siz Nemo'yla birlikteyken bir yerlere gidiyorsunuzdur, Kanyon filan." (İşyeri Levent'te ya) Biraz tereddüt etti, "annem zor merdiven çıkıyor, öyle bir yere gelmesi zor" dedi. Ben de "dışarıda bir iş yemeğindeyim, daha uzun konuşursam ayıp olacak" dedim, sonra konuşur, bir yer buluruz diyerek kapattık.
Shrek'i arayıp bunu anlattığımda "bana mı soruyorsun, yoksa bilgi mi veriyorsun? soruyorsan, git yarın icrayla al. sen hala akıllanmadın mı?" diye gürledi.
Şimdiye kadar ne zaman böyle makul konuşsa, beni kandırıp arkadan bir iş çevirmek içindi. Bu sefer mahkeme kararı var diye farklı olabilir mi? Eğer bu haftasonu adres değiştirecek, çocuğu kaçıracaksa, bunu ilk görüşme tarihinde, yani Aralık'ın ilk haftasonunda da yapabilir, çünkü artık her ayın 1. ve 3. haftasonu görecek olan o.
Beni bundan sonra diyalog, yeni sayfa vs diye kandırmaktan başka ne çıkarı olabilir? Sıra kendine geldiğinde katı kurallarla karşılaşmamak, icra ile gelip gitmek zorunda kalmamak mı? Çok mu iyimserim?
Diyalog mümkünmüş gibi davranmam hataydı belki de, çünkü karar çıktığında, oğlanı alacağım diye neşe içindeyken, kutlama havasındayken, bugün endişeli, hatta korku ve kaygı içinde, yüzüm 3 saat uykuyla durmaktan şiş halde dolaşıyorum. İçinde dolaşan tilkilerden başım zonkluyor, insanların dediklerinin yarısını duymuyorum. Şimdiye kadar ne zaman böyle korksam başımıza kötü bir şey geldi...
Pazar oğlanı getirip getirmediğini görene kadar bana rahat yok... Getirmezse de kovalamaca başlayacak, yine dedektifçilik oynanacak, yine peşine adam takılacak vs. düşünmek bile istemiyorum ama mümkün mü?
Ablam da Cuma gitmediğimi duyunca Fransa'dan "Sen gitseydin hukuk yaninda olacakti, hersey belgeli olacakti. Okuldan alacaktin. Simdi yine mamutun arzu ettigi sekilde belgesiz, avukatsiz, vs. olacak olursa ve yok eve getireyim, yok disarda bulusalim, vs. vs. Adam seni dovdu, saclarindan surukledi, annemize kufretti, eve saldirdi; annesi bizim annemize bagirdi, okula sokmadi. Sen bugune kadar hukuktan sasmadin, simdi neden bu isi "teslim alma proseduru" ile yapmiyorsun? Seni yine kandirabildi, yaaaa, inanamiyorum !!!" diye yazmış.

Hoş benim de bir yarım öyle diyor, diğer yarım ise "nasıl olsa mahkeme kararı cebimde, getirmezse yine icrayla giderim, şimdi makul davranmasının onun işine geleceği bir döneme giriyoruz, kendi rızasıyla veriyormuş pozu atmasına izin verirsem daha uzun süre kontrol altında kalabilir". Belgeli veya belgesiz teslim almamın yasal bir etkisi yok; ama onun üstünde psikolojik etkisi var. Elbette getirmeyeceğinden endişe ediyorum ama kaçıracaksa bunu ilk aldığında da yapabilir, her ayın 1. ve 3. haftasonu alma hakkı var. Annesini bahane ederek, diyalog içinde, oturup konuşarak, esas önemli olan çocuğun istikbali vs. muhabbetiyle bırakayım dedi. Yalnız gidecek değilim, yeğenimle eşine haber vereceğim. Eski konuları hiç açmadan, iki deliyle konuşur gibi, rolümüzü yapıp çocuğu alıp yolumuza gidelim. Yok dışarıda olmaz, eve gelin vs durumuna getirirse işler sertleşecek mecburen. O zaman icra tek çözüm. Oraya vardıracağını sanmıyorum.
Amaç Nemo'yu almak; Mammut'un burnunu sürtmek, yaptıklarının karşılığını vermek değil...

Ablamın cevabını aynen (sadece gerçek isimlerimizi blog isimlerimizle değiştirerek) aşağıya kopyalıyorum:
"Canim kardesim. Herseye ragmen iyi niyetini koruyor olmanin da guzel bir yani var. Umarim hersey gonlunce olur.
Ben getirmeyeceginden endise etmiyorum.
Getirmek ve cocugun iyiligi icin diyalog gibi ayaklarla senin su anki ailenin bir parcasi olmaya calisiyor.
Onun Nemo'nun babasi olmasi disinda ailemizle bir ilgisi yok ama sirf o sifatla sizin Shrek ile araniza girmeye gayret edecek, dikkat !!!
Gercek amacinin Nemo'nun iyiligi olmadigini ve olmayacagini biliyoruz.
Yasananlarin yasanmamis oldugu gibi bir rol nasil yapilabilir, bilmiyorum ama zaten onu siz yapacaksiniz yaparsaniz.
Saldirgan bir hayvan oldugu icin ben icra yoluyla gidip almanin disinda bir yol uygulanmasindan endise ettim sadece.
Annesine gelince, bu konuyu acmak istemiyorum. Herkesin annesi kendine.
Hazmedemiyorum, onun istedigi gun, onun karar verdigi sekilde, onun istedigi yerde (cunku taviz bir kere verildi mi hep veriliyor maalesef), onun uygun gordugu sekilde !!!! Halbuki sen bugune kadar hep hukuken cerceve cizilsin ve o cerceve sinirlari icinde hersey olsun istedin. Neden? Adama guvenilmeyecegi icin. Simdi nasil oluyor da cercevenin disina cikabiliyorsun? Ayin birinci haftasonunda isim var, ikincisinde alayim dedigi zaman da kabul edeceksin mesela. Pazar aksami getirmeyeyim de Pazartesi benden okula gitsin de dediginde kabul edeceksin aman sinirlenmesin diye. Halbuki o senin Nemo ile telefonda bile konusmana izin vermedi. Simdi tam hersey tam tersine donmusken, yani 1. ve 3. haftasonlarinda gorme hakki ona verilmisken, diyalog ayaklari ile istedigi herseyi sana kabul ettirecek. Daha sık gormek, eve gelip almak, annesini mutlu etmek icin ne olacak canim birkac gun de babaannesinde kalsin falan. Oyle ya, bunlar mantikli istekler. Sifirlayalim herseyi.
Zaten o mahkeme kararlarinin kendisine sokmeyecegini soylemisti en bastan.
Neyse, bu arada Shrek'i ihmal etmemeni tavsiye ederim.
Seni cok seviyoruz, canim kardesim."

Mammut'un içindeki şiddet dürtüsünü sürekli kontrol edemeyeceğini ben de düşünüyorum; temkini elden bırakacak değilim, sorun çıkarmasın diye her istediğini kabul edecek de değilim. Ama ablamın "hazmedemiyorum" demesinden, aklıyla değil, duygularıyla yazdığını da düşünüyorum.

Şu Pazar'ı kazasız belasız atlatsak, Nemo'yu alıp eve gelsem, o zaman şenlik başlayacak; henüz sevincim kursağımda...

33 yorum:

kurşunkalem dedi ki...

Çok çooook sevindim,bu gece sizin için çok zor olacak,öyle görünüyor.Bence de terslik yapmaya cesaret edemez gibi geliyor,ama yazdıklarınızdan beni bile korkuttu.Yarın size oğlunuzu getirsin ve ömür boyu ayrılmayın inşallah...Sevgiler..Dualarım sizinle...

Adsız dedi ki...

ben çoooook ama çoook sevindim:)

o kadar rahat uyuyun ki dogru yapmışsınız:) ne olursa olsun cocu gunu düşünen bir anne ortada bizon mudur nedir hikaye,sonucta nemo ne kadar sizi istesede o da iyi kötü korkular ve üzüntüler yaşıyordur anası danası için degil ama nemo için böyle bir geçiş belki daha güzel bir başlangıç olur adamın derdi cidden oglu degil tabi ki sizsiniz:)

bundan sonra güzel bir ömür diliyorum size oglunuzla:)
ebru kılıç

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Doryciğim,
Gözün aydın!
:)))
Bu en çok beklenen andı, çok güzel!

Ablanın yazsısı hakkında senin düşündüklerini düşünüyorum.
Herşeyi kısasa kısas yaşamak, üzüntü ve sıkıntıyı tekrarlamaktan başka bir işe yaramıyor.
Bazen bizi seven yakınlarımız, bizim yaşayıp bitirdiğimiz olaylar karşısında bizim adımıza da düşünerek, duygusal olmaya devam edebiliyorlar.
Senin bu halin çok zor yollardan geçerek bu sukünete ulaştı. Yarını kolaylıkla atlatmanı ve tüm iyi umut ve düşüncelerinin gerçek olmasını diliyorum.
Kötüsünü hiç düşünme lütfen!
Sevgiler.
:))

balim dedi ki...

Gozunuz aydın Dory Hanım. Nemo sonunda gercekten cok mutlu olacak.. Sizi tanımıyorum ama inanin cookk cook sevindigimi belirtmek isterim.İnsallah sorunsuz belasız Nemo'yu yanınıza alırsınız bir daha ayrılmamak uzere.
İyi haberlerinizi bekliyorum.

Berna

Unknown dedi ki...

oleyyy Nemo sonunda hakettiği yere geliyor. umarım bir sorun çıkmaz.
çook sevindim ben de. şu herif bir piskopat kadına tutulup gitsin bu şehirden ya.hatta ülkeyide terketse ne güzel olur dimi?
Antartikada gemileri batasıca :)
Nesteren

Adsız dedi ki...

Oh be, nihayet! Cok sevindim. Eminim Nemo da havalara ucmustur. Bundan sonra hersey cok daha guzel olacak!

Sevgiler,
Hale

Anne İş'te dedi ki...

OHHHHHHHHHHHHHHH YA,OHHHHHHH!NASIL SEVİNDİM ANLATAMAM.

EGONUZ,SAĞDUYUNUZUN ÖNÜNE GEÇMEMİŞ.(YOKSA BEN BİLE NELER GEÇİRDİM ZİHNİMDEN)

BAŞTAN BERİ HAKKINIZ OLAN VELAYET İSE NİHAYET SİZ DE.

UMARIM DİLEDİĞİNİZCE OLUR HERŞEY,MERAKLA BEKLEYECEĞİM...

Adsız dedi ki...

Sevgili Dory,Sizi tanimiyorum ama aklima geldiginde dua edenlerdendim.Biz benzerini kardesim ve yegenimle aci aci yasamistik.
Ablanizi cok iyi anliyorum.Sevdiginiz kisinin yasadiklari insanin icine unutulmayacak sekilde isliyor.Ama sizin metanetli davranmaniz dogru olmus.
Bugun problemsiz kavusup, omurboyu mutlu ve huzurlu olmanizi Allah nasip etsin.Babasiyla gorusmeleri s1k1nt1s1z cozumlensin ins(.Artik Nemo da kacirildigi zaman gibi 4 yasinda degil.)Dua ve sevgilerimle.Beyza

Delfina ; dedi ki...

Dorycim,inanılmaz müthiş bir haber bu.İçini ferah tut bundan sonra herşey senin istediğin gibi olacak.Ablanın tereddüt etmesi çok normal çünkü onlar kardeşlerini "anne" edasıyla sever ve korurlar...

Eminim şu an muhteşem bir gün geçiriyorsundur dorycim,nemonun gözlerinden öpüyor,seni de kutluyorum....

Yaşasın !

Koyubeyaz dedi ki...

Tamda pazar pazar senden boyle bir haber alinca cok ama cok sevindim. Bu guzel gunes bu haberle dahada icimi isitir oldu. Insallah su hayirli haberide alir topluca koca bir ohhh cekeriz. Yinede bu karar senin ciddi basarindir tebrik ederim sonunda basardin.

Adsız dedi ki...

O kadar çok sevindim ki :))
Bence doğru bir karar vermişsiniz. İcra yoluyla alıp almamak hukuken hiçbir şey değiştirmeyecek. Artık karar elinizde, canınız istediği vakit Mamut'un suyuna gidersiniz, canınızın istemediği vakit de, bu kez artık daha fazla olan hukuki haklarınızı kullanırsınız. Hem hukuki açıdan, hem de duygularınız itibariyle bugün güçlü konumda olan sizsiniz. Bunlar bir avukat ve blogunuzu yakından takip eden biri olarak benim objektif gözlemlerim. Aileniz belli ki, olaya son derece duygusal ve sizi koruma endişeyle yaklaşıyor ama bu yaklaşım tarzı, çok uzun zamanda kazanılan bu zaferinizin tadını doyasıya çıkarmanızı engellemesin lütfen. Bi kez daha söylemek istiyorum, çok ama çok mutlu oldum... arzu

Öykücü dedi ki...

Oh bee:) İnanılmaz geliyor bana bile.İçim mutlulukla doldu,resmen hzur buldum.Nemo aklımın hep bir köşesindeymiş demek.Ki ben kimim senin blogun okuyan biri.Sen neler hissediyorsundur kim bilir.

Mammut iğrenç biri.Ama bence diyaloga girmen iyi olmuş.Çünkü mahkeme kararım var güç bende artık desen çocuğu alıp kaçırabilecek biri.Ama çok da alttan almamak lazım havaya girmesin,benden korkuyor falan demesin.Böyle tiplerin burnunu da biraz sürtmek lazım.

Ve ablan haklı adam Srekle senin arana da girmeye çalışabilir.Kötülükle yapamadığını iyilikle yapmaya çalışabilir.

Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki.Benim de hayatımda da bana sözlü şiddet göstermiş biri var.O da açıp benim aileme küfretti falan.Bir erkek değil ,kadın, annem değil.Zamanında uykularımı kaçırdı, elerim titrerdi ondan bahsedildiğinde bile.Yapabileceği manyaklıklardan korkardım.Ve ben onla görüşmüyorum,yolarımız ayrı ama hala adı geçtiğinde içim ürperiyor.Ona karşı savunmasız değilim,onu mahvedebilirim ama hala..Tekrar aynı şeyler olursa çok farklı davranacağım, mahkemeye de vereceğim,iş hayatını bitirmek pahasına yapacağım.Elimden geleni ardıma koymayacağım kararlıyım.Ama onun adını bile bir daha duymamamayı tercih ederim.İntikam almaktan daha güzel adını duymamak.Bunu yaşamayan bilemez.

Sen bir de bu adamdan hiç kopamıyorsun.Arada çocuk var.İçinden geçenleri yapamazsın.Bunu kimse anlayamaz.

Ya aslında dolu dolu bir küfretmek istiyorum ama düşününce ben kimim sadece blogunu okuyan biri:))Kendime gülüyorum ama hikayen o kadar etkileyici ki.

Çok mutlu olun.

Sevgiler..

Zamandan Sızan dedi ki...

Zor günler geçirdiğim şu haftalarda hiç tanımadığım birinin sevinci kendi sevincim kadar oldu..
Çok mutluyum çok..

firdevs dedi ki...

gercekten cok mutlu oldum :) yarini iple cekiyorum :)

Adsız dedi ki...

Allahım nolur bugün bu iş bitsin artık. bugün günlerden pazar, başka bir blogda okudum, sevinç çığlıkları atarak sitene girdim. inşallah inşallah inşallah artık sıkıntılar bitmiş, sen oğlunla koyun koyuna oturuyor, huzurla günü bitiriyorsundur... zeynep rana

enne dedi ki...

Şu saatte Nemo'ya kavuşmuş olman lazım. Lütfen onu almış ol, evinize gelmiş olun ve bir daha hiç ayrılmayın.

mavi dedi ki...

Öncelikle çok ama çok mutlu oldum. Umuyorum ki bu gece oğlunuza sarılıp rahatça uyuyacaksınız.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Sizi tanımıyorum,tesadüfen bulmuştum blogunuzu, o günden beri inanın iyi dileklerimi tüm enerjimi gönderdim size,umarım müjdeli haberi alırız diye.İşte doğru yerini buluyor,gözünüz aydın..Sevgiler

Adsız dedi ki...

başlığı görür görmez o kadar sevindim ki anlatamam. sizin için çokkkk beklenen bir gündü. eğer bi aksilik olmamışsa -ki umarım olmamıştır.- şu an nemoyla birlikte olmanız gerekir. bundan sonrası için sorunsuz, güzel günler geçirmeniz dileğiyle :)

Funda&İrem

Feride dedi ki...

uff ya inanılmaz sevindim. uctum havalara resmen..
inşallah Nemo kuzusu ait oldugu yerde senin kollarında uyuyordur şu vakitlerde.. Hep mutlu olun Dorry, hakediyorsunuz..

Fulya dedi ki...

Dorry' biraz once my sisters keepers diye bir film izledim. kanserli bir cocuk,caresiz anne. tabiki gozlerim sismis bogazimda bir yumruk. aslinda boyle seyler yapmam boyle filmler almam ama Simo almis iste. simdi nasil uyunur derken bu haberini okudum.Bogazimdaki dugum acildi. derin bir nefes aldim. Sevincin icim deki negatif enerjiyi sihirli bir degnekle yok etti.
Gulumseyerek uykuya dalacagim. Zor ama sen de icini ferah tut artik. Bu buyuk bir basari. kavusuyorsunuz. Pazar gununu ve yeni haberlerini iple cekiyorum. Gozunuz aydin hepinizin.

gonca a. dedi ki...

çok merak ediyorum bu pazar neler oldu?endişe ile bekledim acılarınıza ortak oldum çok uzaklardan,hadi artık anne ile yavrusu kavuşsun anne yavrusunun kokusunu içine çeksin.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok sevindim
tamamen yabancı ve tamamen tesadüfi olarak blogunuzu takip etmekteyim
bu kadar acık yurekli oldugunuz icin cok cok tebrik ediyorum
sonucu merakla bekliyorum
alabildiniz mi ? pazar gunu nasıl gecti ?

huysuz dedi ki...

sevgili dory,
inanılmaz sevindim! kucak dolusu ssevgiler yolluyorum size :)
oh be!

ttt dedi ki...

Sevgili Dory, gözün aydın, çok ama çok sevindim. Ben niyeyse kötü bir planı olduğunu düşünmüyorum mamut un. Bi haber et gelişmelerden.
Öpüyorum seni de nemo yu da.

şule dedi ki...

sevgili dory cok sevindim. gozumuz aydin :)
en kisa zamanda kavus ogluna ve tum yasadiklariniz sadece kotu bir ani olarak kalsin insallah.

Hulya dedi ki...

benimde hala kursagimda sevinc.bunca seyden sonra ne bilim.hadi en guzel haberleri bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

UUuuuuu!!!!! Amaniiin!Bu ne guzel haber!!!!!

Adam guvenilecek adam degil ama senin kararini tamamen anliyorum. Guzel haberlerini bekliyoruz!!!!!!!!

www.elifsavas.com/blog

yasemin yaşar dedi ki...

Ağlayacaktım,,bundan sonraki yazını okuyunca.. hehe.. :) Nemo gelmiş,hoşgelmiş.. Allah bir daha ayırmasın sizleri.. Allah kötülere fırsat vermesin.. (amin)

Adsız dedi ki...

Mesajı sonuna kadar okuyamadım bile sevincimi paylaşmak için. çok çok sevindim, ben sizden daha çok umutsuzluğa kapıldım herhalde.

Sevgiler

Ülker

zerrin dedi ki...

cok sevindim

evrim dedi ki...

nasil sevindim anlatamam blogunuzu 3 yildir takip ediyorum.Gozunuz aydin allah bir daha hiccc ayrirmasin
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic