10.11.09

Satürn



Komik bulabilirsiniz ama 2003 ortasından 2005 sonuna kadar Satürn'ün Yengeç'in 1.evinde olduğunu öğrendiğimden beri ben bu işe inanıyorum; en azından bir ihtimal olarak gerçekliğini yoksaymıyorum. 1. ev, yani en temel özelliklerimizi, doğal eğilimlerimizi, en derin arzularımızı kapsayan ev... Eğer o güne kadar doğru adımlar attıysanız sorun olmayan, ama aksi takdirde Satürn ziyaret ettiğinde hallaç pamuğu gibi atılan ev... Benim Mammut'tan ayrıldığım, evimi, yaşam şeklimi değiştirdiğim, önceki hatalarımın bedelini ödediğim, çok acı çektiğim, oğlumdan ayrı düştüğüm yıllarım... Belki tesadüf, ama işte bu yüzden ben Satürn'ün etkisine inanıyorum artık.

Öncelikle astrolojist.com'dan kısaltılmış alıntı:
"Satürn, değerli şeylerin ancak detaylara çok dikkat ederek, azim, bağlılık ve kararlılıkla elde edildiğini öğretir. Bu görev gezegeni aynı zamanda tedbirli olmayı, gecikmeyi, kısıtlanmayı, eksilmeyi, daralmayı, sorumluluğu, kural ve uygulamaları, acıyı, korkuyu, otoriteyi, disiplini, kontrolü ve yadsımayı yönetir. Satürn hata arar, hatayı bulduktan sonra problemi çözmek için yerimizden kalkıp harekete geçene kadar o alanlarda baskı uygular. Üzerimizdeki uyuşukluğu atmamızda hiçbir gezegen Satürn kadar etkili olamaz. Satürn, çare bulmamız için acının kaynağına konsantre olmamızı sağlar. Onun derslerini asla görmemezlikten gelemezsiniz. Satürn ciddi, pratik ve gerçekçi olmanın, aynı zamanda ekonomik, tutumlu ve tutucu olmanın değerini öğretir. Hemen yüzünüzü ekşitmeden önce şunu düşünün: Satürn olmasaydı, hayatta ilerleyemez ve gelişemezdik. Satürn’ün Güneş’e kavuşum yapması tüm Satürn etkileri içinde en zor olanı olarak kabul edilir. Satürn yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, başlanılan girişimler çok başarılı olabilir zira çok çalışmaya gönüllüsünüzdür ve yaptığınız işe kendinizi adarsınız. Bu nedenle işinizin gelecekte de devam etmesini sağlayan çok derin ve sağlam temeller atmış olursunuz. Satürn bizi ensemizden yakalar ve en korktuğumuz şeyle yüzleşmeye zorlar. Satürn yıldız haritanızda belirli bir noktaya dokunduğu zaman, o alanda bir çeşit yavaşlama veya duraksama yaşarız. Satürn soğuk ve buz gibidir. Bu gezegenin aynı zamanda ağır ve kasvetli bir etki getirdiği kabul edilir. Yine de Satürn’ün bu yaptıklarının iyi bir nedeni vardır – dikkatinizi çekmek amacıyla bunları yapar. Satürn öğretici gezegendir ve olgunlaşmamıza yardımcı olur; sabır ve fedakarlığın değerini, aynı zamanda sorumluluk almanın ve güvenilir olmanın gerekliliğini öğretir. Satürn Zodyak’ın çevresini yirmi dokuz senede turlar ve her burçta iki buçuk sene kalır."
Evler (yine astrolojist.com'dan alıntı);
"Her gezegen on iki takım yıldızı (zodyaktaki on iki burç) arasında yol alırken, her burca ait on iki evden birinden geçer. Her ev hayatın farklı alanlarını yönetir; ilişkiler, evlilik, çocuklar, kariyer, iş arkadaşları, öğrenim, seyahat, ve yuva. Hatta bir tanesi benliğinizi ve dış görünüşünüzü yönetir. Gezegenler Güneş etrafında dönerken sürekli bu evlerin içinden geçerler."
Okuduğuma göre Satürn Terazi'ye girmiş ve 2012'ye kadar da orada kalacakmış.
Terazi hangi burcun kaçıncı evine rastlıyor hesabı anladığım kadaruyla basit. Parmak hesabıyla kendi burcunuzu 1 kabul ederek sayıyorsunuz.
Mesela Yengeç'in 4. evine rastlıyor. (Yengeç 1, Aslan 2, Başak 3, Terazi 4) Dördüncü ev ne demek derseniz, "yuvanızdır – görünüşü, yeri ve bu alanı kiminle paylaştığınızla ilgilidir. Evinize gelen misafirler, evinizde tamirat ve yenilikleri yapan ya da çimlerinizi kesen kişi veya bebek bakıcıları da bu eve dahildir. Aynı zamanda ev aile huzurunu bozan bireyleri yönetir. Aile yaşamı, ev satın alma ya da satma veya kiralama gibi emlakla ilgili tüm işler dördüncü evle ilgilidir. Bu ev, hayatınızın temel taşları olan ebeveynlerinizi ve onlarla olan ilişkinizi yönetir. Son olarak da dördüncü ev hayatınızın ileri döneminde sahip olacağınız yaşam tarzınızı belirler, zira dördüncü ev mecazi anlamda günün sonu demektir." denmiş astorlojist.com'da.
Terazi, Koç'un ise 7.evi. (Koç 1, Boğa 2, İkizler 3, Yengeç 4, Aslan 5, Başak 6, Terazi 7)
Alıntıya devam: "Yedinci ev, evlilik, iş ortaklıkları ve iki taraf ya da kişi arasında resmi anlaşma ile bağlı olunan birliktelikleri yönetir. İki taraf ya da kişi arasındaki bu “anlaşma” yazılı veya sözlü olabilir. Bu ev, hem anlaşmaya varılmasını, hem de anlaşmazlık durumunu kapsar. Size karşı olanlar, düşmanlar, rakipler ve aynı zamanda en sadık yandaşlarınız da bu evin kapsamı içindedir. Bu ev aynı zamanda sizin için çalışan uzman ve profesyonelleri yönetir: avukat, ajans veya sizi temsil eden ya da sizinle işbirliği yapan diğer kişiler. Çoğu kişi için yedinci ev, evlilik ortağının statüsünün en belirgin işaretidir. Bu ev, hayatınızdaki önemli kişiden en çok ne beklediğinizi ve aranızdaki ilişkiyi tarif eder. Unutmayalım ki romantik aşk beşinci ev tarafından yansıtılır ama bir kez bağlılık sözü verildi ise ilişki yedinci eve taşınır."
Diğer evler hayatın hangi alanlarını yönetiyor diye merak edenler http://www.astrolojist.com/ da okuyabilirler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, yengec burcu oldugunuz icin saturn den (saturn yengec burcundayken)guclu etki almissiniz.

evleri yukselen burcunuzu bilirseniz haritadan gorebilirsiniz, yukselen burcu dogum saatiniz belirler.
burcunuz yengec ama birinci evinizin yengec olmasi icin yukselen burcunuzun da yengec olmasi gerekir.

dory dedi ki...

e o zaman benim yükselen burcum aslan olduğuna göre Saturn 3. evime giriyor; yani akıl, zeka, problemlere nasıl yaklaştığım, analiz yeteneğim, iletişim becerim, öğrenme isteği, eğitim fırsatı, kontratlar, ticaret, satış, pazarlama,tanıtım, temel eğitim alanları etki altında kalacak.
Shrek'in yükseleni ise balık, yani onun 8.evine girecek; yeniden doğuş, bir fikrin finansmanı, partnerinin maddi durumu, ve seks.
hmm...

Adsız dedi ki...

Saturn Terazi burcuna girdi, Yengec burcu, Terazi den sert etki aliyor ama Yengec in ilk 10 gununde dogduysaniz su an etki altindasiniz, orta ve son donemde doganlar daha sonra etki altina girecekler.

Terazi burcunuzun bulundugu ev, ile Yengec burcunuzun bulundugu ev sert etki alacak.

Ancak bunu cok da onemsemeyin, butun Yengec, Koc, Terazi ve Oglak burcunun ilk on gununde doganlar su an etki altindalar ama herkes kotu deneyimler yasamiyor.

dogum haritasinda Saturn gezegeni Kova veya Ikizler olanlar en iyi yillarindalar gene de herkes hak ettigi kadarini alacak.

dogum haritami bildigim halde pek de bu konulara pek kafami takmam, hayati akisina birakmak gerektigini dusunuyorum, diger turlusu olumsuz etkiler.

Umarim oglunuzun velayeti ile ilgili sorunlariniz cozulur.