11.5.09

Komplo teorisi / Ruh temizliği

Bu dava birkaç celse sonra karara bağlansa da bunun daha temyizi var; önümüzdeki okul yılı da böyle geçer. Hoş sanki velayet kararı olunca herşey çözülecek... Oğlan büyüyüp güçlenene kadar daha 4-5 yılımız var.
Bu kayıp yılların esas sorumlusu buna izin veren hukuk sistemimiz tabii. Sanki dava açılalı 5 sene olmamış gibi, sanki bu çocuk babası tarafından okul servisinden kaçırılıp başka şehre yerleştirilmemiş gibi, sanki velayet kanunen annenin değilmiş gibi, sanki velayeti babada da ben velayeti bana verin diyormuşum gibi, şu andaki yaşadığı ortam ve sosyal çevresi değerlendirilmek üzere Erdek Aile Mahkemesi'ne talimat gönderildi...
Bu arada, avukatımın bir komplo teorisi var; Mamut'un derin devlet için çalıştığından şüpheleniyor. Gerçekten de öyle düşününce, bir sürü ipucu buluyor insan... Polis, savcı ve benzeri adamlarla kurduğu diyalog, adamların onunla konuştuktan sonra bir anda tavır değiştirmeleri, Shrek'in evine profesyonel işi, kilidi kıl matkapla delecek birini sokup bilgisayarını çaldırması, ilk 1-2 sene benim kapımda bekleyecek, giriş-çıkışımı raporlayacak, adres değiştirdiğimde yeni evimi bulmak üzere iş çıkışı peşime takılacak farklı farklı adamlar bulabilmesi, en en başta bana uyguladığı korkutma taktikleri (arabayla geceyarısı son hız dağ başına götürüp burada anlaşıp döneceğiz demesi vs)... O şizofrenik yapı da başka bir ipucu olabilir. Böyle tipleri seçmezler mi, kışkırtıldığında gözü kararan... Belki de davaların bu kadar uzun sürmesi, ceza davalarından kolayca beraat etmesi, velayet kararının Yargıtaydan bozulup dönmesi... Eğer gerçekten durum böyleyse, işlerin çözümü hukukla filan değil, olsa olsa zamanla olur zaten.
Bir diğer olasılık da, polis-savcı tarafının erkek duygularına, kendine 'derin' bir süs vererek, maddi destekle hitap etmesi tabii...Para kaynaklarına bakacak olsak, özel ve devlet kurumlarının ihalelerine girer taahhüt işi yapardı ama son duyduğuma göre babasını kandırıp onun dairesini ipotek ettirerek kredi kullanmış, o yiyor, babası ödüyormuş.
Bilemiyorum...
* * *
Eski, kırık, bozuk, fazla olanı, iyi gelmeyeni hayatımızdan çıkarma, iyi geleni içeri alma operasyonu sürüyor:
Motoru bozuk eski akvaryum da kapının dışını boyladı.
Balkondaki askılı saksılara sardunya diktim.
Mutfak perdesinin ucuna boncuklu şerit diktim. (cinaslı kafiye oldu:))
Eşik ısmarladım; kapının hemen dışına silikonla yapıştıracağım.
* * *
Eskileri atmak derken, iyi gelmeyenleri kastediyorum tabii. Bir de iyi gelenler, özlenenler, gülümsetenler var.
Shrek gerçek bir HiFi, daha doğrusu High-End meraklısıdır. Artık benim de kulağım alıştı, seçer oldum. Bir kablo değişikliğinin bile sesi ne kadar değiştirebildiğini duyduktan sonra hele... Cihazları alır, dener, beğenmezse satar, belki biraz zarar eder ama karşısında oturup huşu içinde müzik dinlemeye değer.
En son numarası 2.el bir pikap almaktı. Hemen ben gidip annemin evinden, o da gidip kendi annesinin evinden eski plaklarını getirdi. O günden beri eski plaklarımızı teker teker dinliyoruz.

6 yorum:

ayşegül dedi ki...

çok sinirlendim şimdi.allah size güç kuvvet versin de bu ülkedeki lüzumsuz ,saçma sapan, insana en güzel zamanlarını kaybettiren bir sürü angarya ile uğraşabilesiniz...

Alphecca dedi ki...

Avukatının söyledikleri bana da gayet mantıklı geldi....

Adsız dedi ki...

Geç gelen adalet beni öldürüyor!

Malesef bu ülke böyle bir yer. İnsanlar boş yere 2-3 yıl içeride yatıp beraat edebiliyor, çocuklar annelerinin yanına gidebilmek için nerdeyse 18 yaşını bekliyor:(
Ve bu durumda bu sistemin içine düşmekten korktuğum kadarıyla adaleti gerçekleştirmek için farklı yollara sapmak arzusu ruhumu sarıp sarmalıyor!

Allah yardımcın olsun...
fatma

Adsız dedi ki...

bende artik nemoyu kacir yurt disina gotur,orada yasiyin demek geliyor icimden..hulya

dory dedi ki...

bu yüzden velayete sahip olan taraf bile, diğarinin rızası olmadan çocuğa pasaport çıkaramıyor zaten...
aslında genelde kanunlar sağduyudan çok farklı şeyler söylemiyor zaten. sorun özel durumlar için verilmiş yetkilerin kullanılmaması, kullandırılmaması.

Alphecca dedi ki...

Bu işin kesin çözümü Nemo' un 18' ine gelmesi sanki Dory.

O zaman kendi kararlarını kendi verebilecek, gerçi bence çocuklar bu yaşlarda da kendi kararlarını kendileri verebilir ama buna saygı duyacak, onları anlayacak ebeveynler olursa...