24.11.08

Strese Karşı Zebra Cheesecake

Ne yani, yeniden diyete başladım diye denemek istediğim yapmayacak mıyım? Pöh.. hiç de değil. Ben azıcık tadar, gerisini ikram ederim...
dedim ama sonuç pek öyle olmadı. İkram ettim etmesine, bir kısmını Shrek'in annesine kahvaltıya giderken götürdüm. Zaten ondan gelmiş boş kaplar vardı, boş gitmemiş oldular. Ama sonuçta Cuma-Cumartesi birer dilim cheesecake ben yedim:(
Lafı uzatmadan mutfak macerama geçeyim. Nemo bir dahaki gelişinde geçmiş doğumgününün partisini istedi. Pastan nasıl olsun diye sorduğumda ise sizler nasıl seviyorsunuz diye sordu. "Yok yok, bu senin doğumgünü partin, pastanın senin en seveceğin gibi olması lazım" dedim. "O zaman çikolatalı" dedi. Ben bir haftadır pasta tarifleri, krema çeşitleri, süsleme teknikleri okuyup duruyorum tabii. Pandispanyayı şekilli keserek mi yapsam (uzay gemisi vs), düz (yuvarlak veya dikdörtgen) yapıp üstüne resim mi çıkarsam (donmuş krema tekniğiyle mesela)? Bu arada Bionicle merakı had safhada. Belki Metru Nui kalesi şeklinde bir pasta, matoran alfabesiyle süslü kurabiyeler filan yapabilirim.
Ben pasta kitaplarımı karıştırırken Shrek gözucuyla bakıp “a, şu güzel bir şeye benziyor, yapsana” dedi. Gösterdiği kakaolu mermer cheesecake’ti. Ben tarife sadık kaldım, ama karıştırıp mermer görüntüsü vermek yerine zebra bıraktım.

Blog camiasında bunca usta varken tereciye tere satmak gibi olacak ama merak eden varsa diye ben yine de kısa bir tarif vereyim. 900 gr krem peynir (Trakya Çiftliği beyaz krem peynir kullandım), 200 gr toz şekerle çırpılıp teker teker 3 yumurta katıllıyor; çok fazla çırpılmıyor. Karışım ikiye bölünüp birine 75 ml sıcak suda eritilmiş 50 gr kakao, diğerine ise vanilya katılıp karıştırılıyor. 20 cm’lik kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt döşenip yağlanıyor. Dönüşümlü olarak her iki karışımdan birer kepçe kalıba yavaşça dökülüp bitene kadar devam ediliyor. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yarısına gelecek kadar su dolu daha büyük bir kabın içinde 1,5 saat pişiriliyor. Telin üstünde soğutuldıktan sonra çevresinden bıçak geçirilip bir tabağa ters çıkarılıyor. 75 gr Burçak bisküvisi unufak edilerek üstüne serilip, sonra tekrar bir tabakla ters çeviriliyor. Bütün bu işlemler sırasında problem çıkmaması mucize gibi, değil mi? Tarifte en az 3 saat, tercihan 1 gece buzdolabında soğutun diyordu. Biz ertesi akşam yedik, ama bu meret durdukça güzelleşiyor, her yediğimizde daha güzeldi.

Peki stres nerede? İşte burada. Ben parti planları yapadurayım, öteki mahkeme dosyasına yeni bir dilekçe koymuş. Efendim, öncelikle annesi olarak görmek elbette benim hakkımmış, ancak kocamla aralarında derin husumet varmış; bu nedenle oğlumun kocamla bir araya gelmesi oğluma duygusal ve fiziksel zarar verirmiş. Ayrıca ekine okul müdüründen alınmış bir yazı koymuş; Cumartesi günleri etüdler ve seçmeli sosyal etkinlikler varmış; Nemo kendi isteğiyle binicilik seçmiş; ailesi bir yıllık etkinlik ücretini ödemiş; bu kurs ve etkinliklere katılmaması çocuğun başarısını olumsuz yönde etkileyecekmiş. Bunlar dikkate alınarak tedbir kararı, kocamla bir araya gelmeyecekleri ve etüd ve etkinliklerinden geri kalmayacağı şekilde düzenlensinmiş. Aaaagh!!#$&!!! Yok, kızgınlık duygumu yok edemiyorum işte! Hakimin bu zırvayı dikkate almaması gerekir, ama bu ülkede ona da güven olmuyor ki!

5 yorum:

Fulya dedi ki...

Sen de karsi dilekce koyaabilirsin degil mi? Binicilige senin sectigin bir yerde gidebilir mesela sana yakin. sinirlenmemek elde degil. Senin de biraz yaratici olman gerek sanirim. Esinin yasit bir oglu oldugundan cok iyi anlastiklarindan kardes eksikligini doldurdugundan psikolojisine katkisi oldugundan...
Galiba bu oyunu onun oynadigi gibi oynamak lazim, gerekiyorsa psikologa goturup rapor yazdirmak filan gibi...

Adsız dedi ki...

Selam Bence de Fulya hanımın söylediklerini düşünmelisiniz. Belki de aklınıza daha parlak bir fikir gelebilir (mutlaka gelmeli)Bu yapılan zaten yıldırma politikası ve karşı ataklar daima sinir bozar. Yılmayacağınıza emin olsun üzerine gidebildiğiniz kadar gidin bu arada tarifiniz şık ve ne olur başka bloglarda neler var demeyin ben sadece güven duyduğum yazarların tariflerini dikkate alırım eminim pek çok kişide öyle yapıyor ve siz dikkate alınmaya değecek bir insansınız..Petra

Adsız dedi ki...

Ben de onceki yorumlara hak veriyorum. Peki genelde babaanne ile kaldigini, babasinin cogu zaman sehir disinda oldugu icin Nemo'nun hic bir ebeveyniyle zaman geciremedigini bilmiyor mu hakim? Onceki mesajlardan birinde de bahsetmistiniz, babaannesinin artik derslerine yardimci olamadigini itiraf ettigini.Bunu da hatirlatsaniz. Ikinci yorumcunun dedigi gibi biraz da siz karsi ataga gecseniz, cocugun sizin yaninizda degilken neleri kacirdigini dilekcelerle dile getirseniz?

Adsız dedi ki...

Siz iyi niyet gösterdikçe,herşey hukuk çerçevesinde olsun dedikçe mamut ve ekibi bu tavrı zayıflık olarak algılıyor.

Biraz diş göstermezseniz bu böyle uzayıp gidecek. Hem siz hem de oğlunuz gereksiz yıpranmaya devam edeceksiniz.

Hakimle görüşme şansınız yok mu? Mutlaka sizi anlayacak bir yetkili vardır orada. Size e-maille cevap yazan bir prof. vardı, tekrar görüşemediniz mi?
Lütfen tekrar mail yazın.

dory dedi ki...

Bütün bu dediklerinizi yapıyorum zaten. Sanırım her detayı anlatmıyorum. Gerçi hakimle görüşmeye çalıştığımda "taraflarla konuşmam, vekiliniz yazılı versin" demişti, ama bütün bunları yazılı verdik, hem de defalarca. Mammutun yazdıkları da bir şey değiştirmeyecek, hiçbir hukuki dayanağı yok, ama bu saçmalığa kızmamak elimde değil. Okul müdürüne de mektup yazdım, yazısını ne amaçla kullandığını anlattım. Rapor veren doktorları Balıkesir Tabip Odasına şikayet ettim, soruşturma açtılar. Ama hatırlattığınız iyi oldu, bugün o doçente de tekrar yazdım.