9.5.08

Gerekçe

Kararın bozulma gerekçesi belli oldu.

Hikayeyi başından alacağım.

Mahkemenin karşı tarafa şahitleri bildirmesi için ilk yaptığı ihtar -ki bu olduğunda 2005 sonu filandır-, kalem tarafından "yanlışlıkla" bildirmezlerse haklarını kaybedecekleri ifadesi eklenmeden tebliğ edilmişti. Onlar da geç meç bir liste vermişlerdi. Babaanne, tanımadığım bir akraba kadın, mammutun yanında dolaşan yamağı, dede, mamutun diğer yamağı... Hakim de hem senede ancak 3 celse yapıyor, hem de her celsede en fazla tek taraftan bir şahit dinliyor. Benim annem, genel müdürüm ve Nemo'nun gittiği yuvanın müdürü dinlenince biz durum belli oldu deyip daha fazla zaman kaybetmemek için diğer şahitlerimizden vazgeçtiydik. Karşı tarafın da bir şahidi dinlenmiş, annesi de Erdek'e gönderilen talimat gereği orada yalanlarını zapta geçirttiydi, ay pardon, şahitlik yapmıştı. Hazirandaki celsede diğer şahitlerini de dinletmek isteyince hakim herbir şahidin hangi konuda şahitlik yapacağını yazılı bildirmelerini ve eğer şimdiye kadar dinlenenlerden farklı bir konu varsa ilk ikisini getirmelerini istemişti. Nitekim birini son celsede dinlemiş, ondan sonra da kararını vermişti.

Şimdi Yargıtay kalan şahitleri dinlemediği için kararı bozmuş.

Demek hakimin "üç şahit yeter" diye bir takdir kullanma yetkisi bile yok. 10 kişi bildirdiyse hepsini dinlemek zorunda. İlk dinlediklerinin herbirinin ilk celsede mazeret bildirmelerinden mahkemeyi uzatmaya çalıştıklarını anlamış olmasının bir önemi yok. Bu kadar kanıtın ışığında, iki taraftan da olsa toplam 6 kişi dinlemiş olmak yeterli değil. Sözkonusu olan da velayeti kanunen annede olmasına rağmen babası tarafından 5 yaşındayken zorla alınan bir çocuk!

Çevremde komplo teorileri dolaşıyor. Kimi hakimin bozulacağını bildiği için şahitlerin hepsini dinlemeden karar verdiğini, kimi yargıtayın böyle uyduruk bir nedenle kararı bozması için güçlü birilerinin bahane bulmaları için etki yaptığını söylüyor.

Şimdi yasal süreler beklenecek, sonra yeniden duruşmalar başlayacak. Haziran'da olsa bari de yeniden tedbir kararı çıkıp yaz tatilinde alabilsem...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gücünüze hayranım, oğlunuzla görüştüğünüze nasıl sevindim anlatamam, her şey istediğiniz gibi olacak siz bunu çoktsn hak ettiniz

şugibi dedi ki...

nemo senin kadar güçlü bir anneye sahip olduğu için çok şanslı.

anneler günün kutlu olsun dory...

dory dedi ki...

teşekkürler

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bazen, o kadar çok saçmalık üstüste geliyor ki, komplo teorisine dönüşebiliyor. Ya da sahiden tatsız bir durum yaratılmış oluyor ve toz-dumandan görülmüyor.

Ne yazık, tek çare sabırla beklemek.

Sevgiler.