23.10.07

Uzatmalar

Dün sabah yine okulu aradım; bu kez müdür yardımcısına bilgi verdim, Teoman’ın okulda olup olmadığını sordum. Velayet kararından haberi var, ama okulda olup olmadığından yoktu, öğrenince bana haber vereceğini söyledi.
Öğleden sonra tekrar arayıp müdürle konuştum bu kez, onun da haberi vardı. (Bu arada bu kadro tamamen yenilenmiş, hiçbirini tanımıyorum.) Zaten Mammut’un avukatı arayıp karar kesinleşmeden önce benim çocuğu okuldan almaya çalışmama karşı uyarmış. Hikayemizi ne kadar bildiğini anlamaya çalışarak Mammut’u tanıyıp tanımadığını sordum; kayıtta gördüğünü söyledi. ”Velayeti benimsemiş görünüyorlardı” dedi – durum daha kibar ifade edilemezdi herhalde. Karar yazıldıktan sonra size öğrenci belgesi veririm, onunla oturduğunuz yere yakın bir okula kayıt yaptırırsınız, onlar bizden nakil isterler diye sonrası hakkında yol gösterdi. O da Teoman’ın okulda olup olmadığını bilmiyordu, yoklama çizelgelerine bakıp arayacaktı.
Sonra Mammut aradı, “ben okuldayım” dedi. “Ha ben de okulu aradıydım, Teoman’ın orada olup olmadığını öğrenmek için, onu söylemek için aradın herhalde” dedim. “Merak etme, okulda” dedi “ama erken sevinme” diye ekledi. “İstersen ne zaman üzülüp sevineceğini herkes kendi düşünsün” dedim. “Bu hukuk işlerini sen daha iyi bilirsin, şimdi sen kararı bekle; bu arada da benimle veya Teoman’la görüşme ki serin kalalım” dedi. Sonra da isterse 50 kez olsun, sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Hangi kelimelerle söyledi hatırlayamıyorum ama yasal yoldan itiraz etmeyi kastediyor gibiydi, ama sonra “sonrasında da neler yapacağımı görürsün, ben artık konuşmuyorum, yapıyorum, rahat edeceğini sanma” gibi birşeyler söyledi. Bir ara kararın zaten çok komik verildiğinden, şahitleri doğru dürüst dinlemediğinden, önceden yazılmış olduğundan şikayet etti. Ben de “e karar vermek için gerek duyduklarını öğrenmiş demek ki” dedim. “Karar da zaten çok komik, doğaya aykırı” dedi; “e sen yıllardır doğaya aykırı bir şeyi zorla yapıyorsun” dedim. “Annenin yeri çocuğunun yanıdır, sen gidip başka çocuklara annelik yapıyorsun, ona devam et” dedi. Benim bildiğim, çocuğun yeri annenin yanıdır ve ancak mammut bunu böyle tersine çevirir.
O sırada zaten bir telekonferansa girmek üzereydim, odamın kapısında bekleyip konuşmanın kimle olduğunu anlayan ve kolay bitmeyeceği sonucunu çıkarıp gitmeye hazırlanan arkadaşlara seslendim, “durun durun, bitiyor şimdi” diye; ona da “işim var” dedim ve kapattık.
2003 yazından bu yana hiç bu kadar başından sonuna sakin bir konuşma yapmamıştık...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Nedense ben teoman sizin yanınıza gelene kadar rahat edemeyeceğim. Bu baba görünümlü psikopat çocuğu kaçırmaz filan değil mi? Önceden yaptığı şeyleri düşününce korkuyorum .

hande

Adsız dedi ki...

Aman Dory, aman! Sakin sakin, sakiiiinnn... Soylemesi kolay tabii ama sonuna geldiniz. Adam provoke etmek icin elinden geleni yapacak. Bu sizin sakin konusmanizsa artik! :o)

Aman Dorycigim, az kaldi.

www.elifsavas.com/blog

Öykücü dedi ki...

Tartışmalar sakin geçiyor çünkü seni çıldırtmak için söyledikleri artık seni çıldırtmıyor.Güç sende artık;)

Son çırpınışları bunlar.Havlayan köpek ısırmaz, yapacam edecem dediğine bakma bence.Zaten çocuğuna çok bağlı falan değildi,sırf inat olsun diye çocuğunun mutluluğu pahasına devam ettiriyordu.

Sevgiler.

Butterfly dedi ki...

Öykücü'ye tamamen katılıyorum Dory, sadece seni çıldırtmak için yapıyordu ve de yapacak! Lütfen ama lütfen sakin ol, sükunetini koru, onu sakin tutmak için gerekiyorsa sus, sadece Teoman'ı alana kadar, ki elbet yenilmiş olmanın verdiği can havliyle saldıracak, havlayacak ve canı yanan köpekler gibi oradan oraya kosacaktır. Dahası seni provake etmek için daha fazlasını bile yapacaktır-ben bekliyorum acıkcası- Ama güç de, sende,kazanc da sende, o yüzden biraz daha dikkat ve temkin ne olur, hergün neler oldugunu yazacak mı acaba diye ders aralarında bile açıp bakıyorum sayfana. Teoman sana geldiği günü duyrduğun gün okuldaki çocuklara şeker dağıtacağım:)
Ha gayret az kaldı, okulla irtibatını kesme, hatta okuldan bir öğretmen bulsan keşke sana hergün gelip gelmediği raporunu verecek ve seni bilgilendirecek. Mamut devri kapanıyor, ve o senin canını sıkan biri olarak bile hayatında ol(a)mayacağı için acı çekiyor. Kalbim ce dualarım seninle!

k.i.s.d. dedi ki...

Uzun zamandır okumuyordum, o kadar çok sevindim ki anlatamam. Özellikle o yazınızdaki şu sözcükleri "kayıp balık olmasın artık. Ben dory kalabilirim" okurken gözlerim dolu dolu oldu.

Çok sevindim. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Minik Patikler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Minik Patikler dedi ki...

Oğlunuza sonunda kavuşacak olmanıza çok sevindim gözlerim yaşardı, umarım hayırlısıyla kavuşur ve şimdiye kadar yaşayamadığınız her şeyi içinize sinerek yaparsınız..

Adsız dedi ki...

merhaba Dory,
o kadar sevindimki sana anlatamam.artık oğlun hep yanında olucak ve sen güne onun mis gibi kokusuyla başlıycaksın.umarım bir daha hiç ayrılmazsınız.Kuzun hep yanında olsun inşallah.çocukların yeri annelerinin yanıdır çok doğru.ama işte erkekler baba bile olsalar bazen böyle küt olabiliyolar.Sen sakin ol ve bu mutluluğun tadını çıkar.Gerçekten çok sevindim.sevgiler...

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

bir haftadır okuyamıyordum en son nemonun odasını toplarken sarfettiği sözler aklımdaydı. şimdi bu müjdeyi alınca nasıl sevindim anlatamam... rabbim sizi hiç ayırmasın, hep bir arada mutlulukla yaşatsın :D

Esra dedi ki...

Simdi okudum telefonda olanlari. Ne kadar yipratici bir durum. Hem senin hem Teomanin icin. Umarim en kisa zamanda anne ogul kavusur, tum bu kotu gunleri beraberce unutur coook mutlu bir hayat gecirirsiniz. Biraz daha guc... sonrasi mutluluk...

Koyubeyaz dedi ki...

bitsin artik bu iskence... bir yandan mutlu oldum karara ama bir yandanda teomanin evde oldugunu bilmeden icim huzura kavusmuyor. ama inancim buyuk o sen kahkahalar o evde artik olacak. dorycim az kaldi ha gayret...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Aslinda ben sizin yazilarinizi uzun zamandir takip ediyordum ama hic yorum yazmamistim.
Bugun mahkeme kararini ogrendikten sonra o kadar sevindim ki... Iste simdi taam zamani dedim kendi kendime:)
Bundan sonra insallah oglunuzla her daim birlikte guzel ve huzurlu gunler gecirirsiniz...

renkler dedi ki...

Allah yavrunu biran önce sana kavuştursun. O hain adam da sonsuza dek sizi üzemesin. Bence o adamla mümkün olduğunca az konuş. Oyunlarına gelme.