Şimdi daha iyiyim. Yeniden salona geçtim, yarım göz televizyona bakarken bir yandan blog güncelleyecek kadar iyileştim.
Aman aman, Jamie Oliver neler yapıyor öyle?.. Patatesleri kabuğuyla parmak parmak doğrayıp, 7 dk kaynayan suda haşladığını söylüyor. Tavaya bolca zeytinyağı koydu. Bir baş sarmısağı parçalayıp kabuklarıyla tavaya attı, sonra da süzdüğü patatesleri katıp yüksek ısıda biraz hoplattı; 200 dereceye ısıtılmış fırının içinden çıkardığı sıcak tepsinin üstüne yaydı, ve tekrar fırına. 15-20 dk tutacağını söyledi galiba. Ay ay, şimdi de üç dal taze biberiyenin yapraklarını limon kabuğu rendesi ile tavanda eziyor, tuz ekleyip biraz daha eziyor ve süzgeçten geçirip biberiye tuzu yapıyor. Kendi çektiği etten yaptığı kıyma ve kendi baharat karışımıyla (galiba kimyon ve kişniş) hamburger köftesi yapmıştı öncesinde de. Yanına yaptığı da resmen çoban salata, ama hepsini doğradıktan sonra niye sosunu da tezgahın üstünde karıştırdı anlamadım.
Geçen akşamki tatlı-ekşi soslu tavuk ve tatlı-ekşi soslu fener balığını anlatmadan geçmek istemiyorum. Tam masaya oturacakken fotoğrafını da çektim üstelik. Tarif vermeye gerek yok, çünkü bu blogun ilk zamanlarında verdiydim. Sadece şeftali yerine ananas, şeftali suyu yerine de ananas suyu kullandım. Evet, aynı sosla iki çeşit yapmayı denemek iyi fikirdi ama iki kişi için çok fazlaydı.

Galiba ben gidip biraz daha uyuyacağım. Çok yoruldum.
3 yorum:
Çok geçmiş olsun.
Gecmis olsun! (Mide bulantisini da hiiiiic sevmem! Hastaligin hicbi yeri sevilmez ama mide bulantisi!!!!)
www.elifsavas.com/blog
Çok çok geçmiş olsun...İstirahat iyi geliyor.Dinlenin ki iyileşebilin...
Çooook uzun zamandır sizi okurum.Yazmak bugüneymiş.
Sevgiler....
Yorum Gönder