7.2.07

Sali Raporu

Ben daha iyiyim, ama Nemo sanirim idrar yollari enfeksiyonu geciriyor. Yine de keyfi yerinde. Carsamba sabahi hastaneye götürüp tetkiklerini yaptiracagim.
Bu sabah velayet davamizin durusmasi vardi. Nemo'yu annemle birakip ciktim mecburen. Maganda Mammut yeni bir avukat bulmus, "vekaleti dosyaya yeni koyduk, henüz dosyaya tam vakif degiliz, süre istiyoruz" dedi yeni avukat hanim (icimden küfretmek geldi burada ama neyse). Ayrica "eski vekilin bildirdigi sahitlerimiz dinlenmemis, onlari dinletmek istiyoruz" dedi. Aslinda iki durusma önce filan sahitlerine davetiye cikarttirmalari icin kesin süre vermisti, ama kalem yanlislikla(!) tebligata "kesin süre" bölümünü yazmadigi icin bu haklari baki. Bir sonraki durusma 12 Nisan'da. Neyse, artik kizacak halim kalmadi. Durusmada kendisi yoktu, o da bir seydir. Fotokopi odasinda avukatini duydum, telefonla konusuyordu, "mammut bey, siz neredesiniz?" dedi, anladim ki oralarda bir yerde. Koridordan ciktigimizda baktim sagda birkac metre ötede konusuyorlar, biz benim avukatla sola döndük. Az sonra telefonla beni aradi, cocugu nereden alacagini soruyor. Cumartesi alabilecegini söyledim. Icrayla gelirim dedi, nasil istersen dedim. Subat tatilinin ilk 10 günü bende kalacagi seklinde karar ciktigi icin hangi gün aldigima bakmaksizin teslim gününü icraya koyabilir, koysun. Dosyada onun onlarca "yerinde bulunamadi" zapti var, bir tane de benim olsun, ne olacak... Muhtemelen bu yeni avukat, hukuk bosluklarini kullanarak yapabilecekleri seyler oldugunu söyleyerek güvenini kazandi, simdilik onun sözünü dinliyor. Yakinda görürüm...
Ogleden sonra programi ile normal tempomuza döndük. Nemo Istanbul Modern'in cocuklar icin rehberli gezi + egitim odasinda resim programina katildi. Ben de biraz uzaktan onlari izledim. Tabii sergiyi geziyorum ve tesadüfen karsilasiyoruz süsü vererek.
Günlük rapor bu kadar. Yarin erken kalkip ac karnina hastaneye gidecegiz, artik yatmaliyim

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bravo sana, zor gunler ama yine de bir sekilde ustesinden geliyorsun. Arada bolca gozyasi da vardir ama ustesinden geleceksin. Sans seninle olsun.

Adsız dedi ki...

12 NISAN DA DA ERTELENMEYECEGINDEN NASIL EMIN OLUNABILIR.. NE BICIM EZIYETTIR BU BIR ANNEYE..BU ADAM HER DAVAYA YENI BIR AVUKATLA GELSE VELAYET DAVASI UZAYIP GIDECEK ANLASILAN..BAGDAT KAFE MUDAVIMLERI OLARAK DORY SENIN YANINDAYIZ.. SABIR SABIR ..

Ilgaz Gürses dedi ki...

dory ya, bu hengamede çocuğun hiç söz hakkı yok mu? Sonuçta Nemo bebek değil,derdini anlatabilir, tercih yapabilir. Niye kimse onu dinlemiyor?

dory dedi ki...

cakiltasi, 12 yasindan sonra filan basliyorlar cocuklarin fikrini sormaya, bu yaslar cok kücük...