26.2.07

Kremali Üzümlü Tavuk





Iste sonunda yeniden bir mutfak macerasi ... Bu aksam, bir süre önce tv'de gördügümüz bir yemek programinda ilgimizi ceken kremalı üzümlü tavuk yemegini yaptik. Nasil yapildigini degil ama malzemeleri büyük ölcüde hatirliyorduk. Shrek yanina tavuk suyuna fistikli üzümlü safranli pilav pisirirken ben de salatayi yaptim. Sonuc bence cok iyidi. Yeni tatlara karsi kapali olmayan misafirlere sunulabilecek bir yemek.

Gögüs tavuk etini iri parcalara bölüp una bulayarak az zeytinyaginda kizarttik. Diger taraftan soslukta 1 bardak beyaz sarap, 1 paket krema, 1 corba kasigi hardal, tuz, karabiber karistirip isittiktan sonra tavuklarin üstüne döktük. Kisik ateste yaklasik 20 dk pisirdik. Pismesine yakin 1 avuc kirmizi üzümü yaridan kesilmis olarak ekledik; 2 dk da öyle pistikten sonra da altini kapattik. Üzümlerin tadi tavuga nasil yakismisti anlatamam...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

şarap koymanıza üzüldüm....

dory dedi ki...

niye ki? sorun alkolse, piserken zaten ucar. yine de sarap koymak istemiyorsan belki biraz elma sirkesi eklenmis tavuk suyu ile de denenebilir.

Adsız dedi ki...

BEYAZ SARAP ALMAK ICIN IYI BIR BAHANE, EVE HEP KIRMIZI SARAP ALIRIM YEMEKLERDE ARTANINI YADA BEGENMEDIKLERIMI KIRMIZI ETLERDE KULLANIRDIM. TADININ KESIN COK IYI OLACAGINA EMINIM. ELLERINIZE SAGLIK..

SekerPembe dedi ki...

Ne guzel yine yemek tarifi vermeniz. Pek sevindirik oldum:)