24.9.06

Votkali Penne

Ramazana uygun bir tarif degil tabii, ama unutmadan yazmak istedim. Makarna üstadi Shrek'ten de tam not aldi. Aslinda bütün marifet sosunda.
Bir paket kalem makarna az diri haslanir, süzülür. Bir yandan bir paket (200 ml) krema, bir minik paket (bizim markette Tukas'inki vardi) domates püresi karistirilarak isitilir, kaynamasina izin verilmez. Atesten indirip icine tuz, karabiber (ben beyaz biber koydum) ve 5 corba kasigi votka konur. Süzülen makarnayla karistirilir. Ince dogranmis maydanoz da konabilirdi ama evde yoktu. Ustüne de aslinda parmesan konulur ama kücücük pakete 9 lira veremedim, artik cimrilik mi, tutumluluk mu, bilmiyorum. Parmesan yerine evdeki tulum peynirinden azicik ufaladim, bence cok yakisti. Sosun icindeki farkli tadin votkadan geldigini fark etmek ise bence mümkün degil, sadece cok lezzetli, o kadar.
Bugün Bauhaus'tan mutfagimin lambalarini da aldik; üstünde zeytinler olan bir tavan apligi ve bir de takim sarkit, mutfak masasinin üstü icin. Antreninkini henüz secemedim. Shrek Süzmebali piyano dersine götürdügünde ben de metroya atlayip Cevahir'e gittim, Tepe Home'a ve Koctas'a baktim; oradan cikip Maslak'a gittim, Pabetland'a baktim. Oraya kadar gitmisken Migros'a girdim veee baklava yufkasi buldum. Evcil Kedi sagolsun, Sütlü Börek tarifi verdi ya, epeydir baklava yufkasi arayip duruyordum yapmak icin, sonunda buldum. Migros tiklim tiklimdi; kasiyerler aralarinda konusurlarken duydum,en son yilbasinda böyleydi diyorlar. Müslümanlar Ramazanda nefsi terbiye etmek icin oruc tutarlar diye bilinir degil mi? Bugün görrügüm manzara pek öyle degildi dogrusu...
Bir de Beta-blogger'in template upgrade önerisini degerlendireyim dedim. Yazilara "etiket" eklemek ve bunlara göre siniflandirip erisimi kolay hale getirmek iyi bir özellik. Ama yandaki ben kimim kösesi, arsiv ve linkler sayfanin en sonuna gidince bu özellik pek bir ise yaramiyor tabii. Bu Html cahiline yardim edecek kimse yok muuuu?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

acaba votka ekledikten sonra da sosu pişirmeye devam ediyormuyuz?tarifi denemek istiyorum ama bu kısmını anlayamadım.

dory dedi ki...

yok yok, sosu ocağın üstünden aldıktan sonra votkayı ekledim, pişirmeye devam etmedim. ama sosu ısıtmak gerekirse kaynamasına izin vermeden ısıtılabilir. hatta alkolü uçsun isteyenler bir-iki tıklayacak kadar pişirebilirler de ama 5-6 kaşık votkanın alkolünden ne olacak..

celerone dedi ki...

Dory çok sağol. Deneyeceğim ben bunu.

Selamlar,

Adsız dedi ki...

Parmesan peynirini 9 liraya mi satiyorlar? Vay alcaklar! Hollanda'da 45 euro kurus! Ne eder yaklasik 81 yeni kurus!!
Sormak lazim bu marketlere, italya mi turkiye ye daha yakin Hollanda mi?