5.7.06

Kayısılı Bisküvili Dondurma

Yok, aşağıdaki yazıya fotoğraf ekleyemiyorum. Ben de bu yazıma eklerim. Bahsettiğim gökkuşağı dondurması bu işte...


Sonraki dondurma maceramız ise bu ayki Lezzet dergisinden. Evde yeğenim Juli'nin Dikili'den getirdiği kayısıları bulunca Kayısılı Bisküvili Dondurma'yı yaptım. Yarım kilo ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılmış kayısı, bir portakalın suyu ve yarım bardak toz şekerle 5 dk pişirip soğuduktan sonra 2/3'ünü ezdim; kalanını doğradım. Sonra kremayı 5 dk mikserle çırptım. (Tarifte 300 ml diyordu ama evde sadece 200 ml'lik bir kutu krema bulunca 1 kaşık da labne koydum.) Kayısı püresini de kremaya karıştırıp buzluğa koydum. Yarım saat kadar sonra içine 50 gr kadar bisküvi kırığı da karıştırdım. Sonra ara ara karıştırarak 4 saat buzlukta bıraktım. İçine küçük doğradığım kayısıları da karıştırıp 2-3 saat daha buzlukta beklettim. Dergideki kadar şık süsleyemedik ama Nemo tadını çok beğendi, yanında gofret paketinin kalanını da yedi bitirdi.

3 yorum:

maviokyanus dedi ki...

Bu harika bir cocuk olacak bana inan, yasadiklarini positife cevirebilen zeki ve kendi ile barisik cocuk.Bahtiniz acik olsun.

Ilgaz Gürses dedi ki...

Günlerdir bloglarda evde yapmaya uygun, kolay dondurma tarifi arıyordum, sayende buldum! Kayısıdan başka meyvelerle, örneğin ahududu ya da vişneyle de yapılabilir mi acaba yoksa çok mu su verir sence?

dory dedi ki...

Kayısılar bir portakalın suyuyla pişiriliyordu, belki vişne ve ahududuya su eklenmesine gerek yoktur.
Bu arada dergideki bir başka tarife baktım da, 500 gr karadutu 75 gr şeker ve 30ml su ile 5 dk pişirip ezin, çırpılmış 300 ml krema ile karıştırın diyor. Yani su miktarını azaltmışlar gerçekten de.