17.7.06

Fimo Turnuvası

İlk kez tanıştık fimo hamuruyla. Aslında yaparken oyun hamurundan bir farkı yok, esas fark fırınlandıktan sonra bozulmamasında. Nemo anneannesini de çağırdı, masanın çevresine bizi yerleştirdi ve "heykel yarışması"nı başlattı. Nemo bir tırtıl, bir deniz anası ve bir salyangoz yaparak hızla heykellerini bitirdi ve çizgifilm seyretmeye gitti. Anneanne önce sarı bir kaplumbağa, sonra bir minik ördek yaptı. Ben her zamanki gibi işi ciddiye aldım:) Hiçbir şeyi hafife alamıyorum, ne yapayım... Tabii yarım saatte ancak bitirdim. Oyun arkadaşlarım çoktan dağılmıştı, ama jüri olarak yeniden toplandılar. Deniz anası ve tırtıl heykelleri birinciliği paylaşırken, çocuk heykeli ikinci, kaplumbağa üçüncü oldu.
Şeker hamurundan o süslemeleri nasıl yapıyorlar, bir kez daha hayret ettim...

8 yorum:

Gün dedi ki...

Tırtıl gerçekten birinciliği haketmiş :)

ZeYNeP dedi ki...

Çok şirin olmus hepsi:)
Fimo hamurunu senden duydum dory ?
Fırınlanması ise ayrı bir guzel,

ellerinize saglık ailecek, anneanneyede sevgiler,
sevgilerimle
Figen

Ilgaz Gürses dedi ki...

Çok zevkli değil mi? Ama benim gibi bırakma, devam et uğraşmaya Dory.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Fimoyla bir şeyler yapmayı ben de çok istiyorum ama buralarda fazla malzeme bulamadım. sizin eserlerinize ise bayıldım.çok sevimli olmuş hepsi.

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

canım oğlunla paylaştığın bu gğzel anları okurken hakikaten çok seviniyorum . Allah Mutluluğunuzu daim etsin...

enne dedi ki...

Selam,

Bu fimo hamurunu nereden bulabilirim? Teşekkürler yardımınız için.

dory dedi ki...

enne, büyük kırtasiyecilerde, oyuncakçılarda ve hobi mağazalarında (ahşap objelerin, boyaların da bulunduğu) bulabilirsin. Fimo aslında bir marka, ama ilk Türkiye'ye gelen marka olduğu için böyle yerleşmiş. Renksiz olup sonradan boyananları da var istersen.

Aslı Cin dedi ki...

Bunu bir kenara not alacağım, fırınlanması çok hoş. Nemo ve Dory nicklerine de bayıldım, biz de oğluşla çok severiz onları.