8.3.06

Telefon

İnanılmaz bir şey oldu, az önce kendisi beni telefonla aradı!
"Gerçekleri yansıtmıyor sözünüzü kabul etmiyorum. Hukuk annenin hakkını korur, babanın ihmali veya çocuğun ruh sağlığını tehlikeye atacak davranışları varsa kişisel ilişkiden men edilmesini isteyebilirsiniz" dedi, hatta bana ilgili kanun maddesini okudu.
"Kanun bu hakkı veriyor, ama uygulama çok farklı. Hukukun gecikmesi uygulanamamasına neden oluyor" dedim ama dinletemedim.
Bana "Bir anne olarak hassasiyetinizi anlıyorum. Hakkınızı arayın kardeşim" dedi ve görüşmeyi bitirdi. Burada özetlediğim kadar kısa sürmedi ama be çerçevede birkaç dakika konuştu benimle.
Hiç olmazsa kendisine ulaştığını ve okuduğunu görmüş oldum. Vakit ayırıp beni aramasına da hukuk sistemimiz adına çok sevindim aslında. Bir e-posta daha yazıp aradığı için teşekkür etmeyi, çok daha kısa bir şekilde ne demeye çalıştığımı ifade etmeyi düşünüyorum. Ama şu anda çok şaşkın halde olduğum için buraya yazıp biraz kafamı toplayayım dedim.

7 yorum:

huysuz dedi ki...

hem şaşırdım, hem de sevindim !
dünkü postunu okuyunca yorum yazmak istedim ama umutsuz bir yorum olabilirdi ve o yüzden de yazmadım açıkçası...
bence çok haklısın sen, evet uygulama muhakkak farklı ama, çocuğunu görme hakkın zorla elinden alınıyorsa, dediği gibi, hakkını aramak bir mutluluk şansıdır belki de...

Doruk dedi ki...

Çok sevindim ben de Dory. Sessiz kalmamak gerektiğinin en güzel örneğini oluşturdunuz bir anda farkında mısın? Bir şeyler değişir mi bilmem ama en azından ses getirdi mesajın. Ben bunu bazı şeylerin değişmeye başladığı şeklinde yorumlamak istiyorum.

Ilgaz Gürses dedi ki...

Bu konuşma iyi şeylerin başlangıcı olur umarım.

dory dedi ki...

Bana değilse bile ülkemin kadın haklarına bir faydası olur belki uzun vadede. Çünkü bu sistemde benim hiç şansım yok aslında. Mammut ilk kaçırma olayı için açılan davadan hakimin yorumuyla beraat etmişti, ben de temyize başvurdum. Yani şimdi dosya Yargıtay'da. Olay 2003 Ağustosunda oldu, dava 2004'te açıldı, 2005 mayısında sonuçlandı. Yargıtaydan 2 yılda dönermiş (2007 Mayıs)! Dava yeniden açılıp suçlu bulunursa bu kez o temyize başvurabilirmiş. Hadi bir 2 sene daha (2009 sonu)! Yani ilk sonuçlanacak ve suçlu bulunursa tecil edilecek dava bittiğinde Nemo 10 yaşında olacak!!!

Sudiş dedi ki...

Bu arada o yetkililerden kimsenin Nemo'nun hayatı, kişiliği, benliği, psikolojisi üzerine en küçük bir yorumu var mı acaba? İlk mailde içimden bir şeyler koptu çünkü asla cevap gelmez diye düşünüyordum fakat sana özel bir cevap yazılması benim için bir umut ışığı oldu diyebilirim. AİHM'yi düşünmüyor musun hala?
Pat diye yorumlarımı yazmaya başladım ama seni okumak çok hoşuma gidiyor, üniv.de oda arkadaşıma o kadar benziyorsun ki yazı tarzınla, sanki onunla konuşuyormuş gibi girdim işte yorumlara...
Oğlun çok temiz yüzlü çok tatlı bir çocuk bu arada, bahtı da kendisi gibi yakışıklı olur umarım, iyi haftasonları...

dory dedi ki...

Ah ah, başkasından duymak nasıl hoşuma gidiyor, melek yüzlü, melek ruhludur benim oğlum (bana da çok benzer:)) Uğursuz babasına zerre kadar benzemez.
Bu arada ben bu pazar günü bir haftalığına Strasbourg'a gidiyorum. Yarın avukatıma uğrayıp dosyalarımı da alacağım yanıma, ablamın AİHM'deki hukukçu arkadaşlarından biriyle görüşeceğim. Ne fark edeceğini bilmiyorum ama bir konuşayım, ne diyecekler bakalım...

Gün dedi ki...

Çok sevindim çok, bir çok şey değişecek zaman gerekiyor ama çok mutlu olacaksın canım...