21.1.06

İrmikli Kale

Cuma akşamından beri Shrek'in mutfak dolaplarını karıştırıp son kullanma tarihleri geçmişleri atma, dibinde az kalmış malzemeleri küçük kavanozlara aktararak büyükleri kullanıma sokma, küçük torbalarda birikmiş yarısı kullanılmış malzemeleri bir kavanozda toparlama gibi işlerle uğraşıyorum. Bir yandan da raf ömrünün bitmesi yaklaşanları tüketmek için kafamda planlar yapıyorum. Mutfaktaki malzemeler bitmeden eve sebze, meyve ve yoğurt dışında yiyecek alınmasını yasakladım. Ziyanı önleme kampanyasının ilk ürünü de bu furyada ortaya çıktı. Tiramisu yapmak üzere alınmış kedidilleri, ikimiz de homeopatik ilaç kullandığımız ve bu nedenle artık hiç kahve içmediğimiz için, rafta boynu bükük ömürlerini doldurmayı bekliyorlardı. "Sağlıklı beslenme-mümkünse bu arada zayıflama" programımız nedeniyle dolapta unutulmuş bir poşet irmik tatlısı ve bir poşet Dr.Oetker çikolata sosu da ortaya çıkınca ufak bir Google araması sonucunda tanışan portakal ağacının irmikli tatlısı ve tarçının mutfağının vişneli kalesi evlendiler ve irmikli kale adında bir çocukları oldu.
"Akşam yemeğinde sadece çorba" projesi zaten yürümüyordu, ama sırf bulduğum makarnaları atılmaktan kurtarma operasyonu bana 5 kg daha aldırır:( Kuru bakliyat, irmik, pirinç unu, puding stoğunu saymıyorum bile.

1 yorum:

Ilgaz Gürses dedi ki...

Ya bir çorbayla yemek mi olurmuş! Yanına sebze de lazım karbonhidratlı birşey de. Hem spora da başlamışsınız işte ne güzel. Kaleyi birkaç günde imha edip sağlıklı beslenmeye devam!