11.12.05

Yeni Dostlarım Beri ile Robi

Beri'ye arkadaş ördüm, adı Robi. Bu dünya tek başına çekilmiyor (ya da ben beceremiyorum); birbirlerine destek olsunlar, hayatı paylaşsınlar dedim.
Beri'yi örerken elimdeki yünün yetmeyeceğini anlayınca kendinden kazaklı yaptıydım; baktım bu kez yünüm bol, tek renk yaptım; sonra da gözüme pek bir çıplak geldi, bir de kazak ördüm. Günümüz çocukları değerini bilir mi acaba? Artık emek öyle ucuz, öyle değersiz ki... Benim ablamdan kalma iki bebeğim vardı topu topu, ikisi de benden yaşlı, biri 63 model bir Barbie, diğeri boyu herhalde benim boyum kadar, takır tukur, saçları ablamla arkadaşlarının gazabına uğramış bir bebek. Bir yılbaşında uyduruk plastikten bir noel baba gelmişti, el kadar bir şey, sırtındaki küfeden şekerler çıkmıştı. Öyle çok gürültü yapmışım ki ablam elimden alıp kırmış, beni uzun süre susturamamışlardı. O zaman böyle kumaş oyuncaklar da yok, ilk kez 8-9 yaşlarındayken bir pembe panterim olmuştu (Fatoş da ondan sonra böyle büyüdü zaten). İlk ve son legomu 9 yaşındayken, tatilde tanıştığımız Avusturyalı bir aile ertesi sene bizi ziyarete gelirken getirmişti. Bazı parçaları hala duruyor Nemo'nun legolarının arasında. Annemin de bana oyuncak örecek vakti yoktu elbette, iki çocuk ve o mükemmeliyetçilikle nereye? O zaman hazır giyim de doğru dürüst yok, elbiselerimizi, paltolarımızı dikerdi kadıncağız, oyuncak da neymiş?
Birkaç tane daha üretebilsem güzel bir yılbaşı hediyesi olur arkadaşlarıma, ama bir tanesini örmek tam bir hafta sürüyor.

6 yorum:

Tijen dedi ki...

severim ben o dostlari!
çok güzeller, bence harika bir hediye olacak.. el emegi, göz nurundan güzel hediye olur mu hiç?
hadi kolay gelsin!
tijen

Doruk dedi ki...

Çok güzel olmuşlar, Dory'ciğim. Harikasın sen, içinin güzelliği yaptığın herşeye yansıyor, hep mutlu ol, tamam mı?

huysuz dedi ki...

çok güzeller hakkaten :)

dory dedi ki...

bu teşvikler karşısında yeni bir ayıcığa başlamak çok daha kolay olacak:))) teşekkürler

neva'li gunler dedi ki...

Bayıldım. Ben de hep merak ederdim nasıl yapıldığını anlatırsan biz de öğrenmiş oluruz. Eline sağlık...
yeşim

Adsız dedi ki...

ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alımı ve satımı için bir yıl daha başladım. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.