20.12.05

Karalahana Corbasi


Çorba akşamlarına bugün başladım. Yeni beslenme şekli fena gitmiyor, ama bunun bir diyet olduğu kesinlikle söylenemez. Galiba enerji miktarı öyle birdenbire düşürülemiyor, vücut eksikliği bir şekilde gidermenin yolunu buluyor. Sabah bir kepekli tost, öğlen hindi şiş ve salata yedim, fırında elmayı bile red ettim; akşam yemeği çorba ve bir dilim ekmekten ibaret olunca evin içinde "ne yesem, ne yesem?" diye dolanmaya başladım. Neyse, ben en iyisi çorbanın tarifini vereyim.

Malzemesi :
1/2 bardak kuru fasulye, bir gün önceden ıslatılmış
1 demet karalahana, ince dogranmis
2 dilim balkabağı, küp küp dogranmis
1 bardak tavuk suyu
7 bardak su
tuz, karabiber

Yapilisi :
Tüm malzeme düdüklü tencereye konur. Buhar ventili cikip alti kisildiktan sonra 15 dk pisirilir. Alti kapanip basincin düsmesi beklenerek kapagi acildiktan sonra misir unu ayri bir kaseye alinan bir kepce corbanin icinde eritilir, corbaya katilir, bir tasim kaynatilir. Blender ile taneleri parcalayabilirsiniz, tercih sizin.

6 yorum:

incircekirdegi dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bir sorum olacak ama, balkabağının (tatlısı hariç) pişince nasıl bir tadı oluyor? Bir de pişince dağılmıyor mu çorbada?

tweety dedi ki...

iimmm cok guzelbir corba bayilirim ellerine saglik...

dory dedi ki...

Teşekkürler.. Balkabağını ben yemeklerde çok seviyorum, çok hafif tatlımsı bir tadı var ama havuçtan daha fazla değil. Karabiber, kimyon gibi baharatlar çok yakışıyor. Mercimek, nohut gibi yemeklerin için de küp küp kesip koyuyorum bazen. Çorbada dağılmamıştı, üstelik blenderla parçalamaya çalışmama rağmen balkabağı küpleri kaçıp sağ kalmayı başarmışlardı.

Burcu dedi ki...

Çok güzel ve sağlıklı bir tarif bu ama beni de öğün olarak kesmez doğrusu. üzerine hakikatli bir şeyler yemek isterim:)

yemekvebiz dedi ki...

Corbani bu haftaki yemek listemize koyacagim, cok hos bir corba.
Ellerine saglik.

Zeynep

3yedi75 dedi ki...

çok severim..
şu an evde sarı mercimek var, bir kalkıp yapabilsem, yok halim, sıcak suya talim.