10.7.11

Temmuz: Baba yanında tatil ayı

1 Temmuz'da Nemo son günlerde evde sıkılmasının da arttırdığı bir hevesle babasına gitti. Süzmebal dedesiyle tatilinin 1 haftasına kıyamadı diye biz de tatilimizi iptal edince olacağı buydu... Nemo sürekli oradaki 2-3 arkadaşını özlüyor ve inatla burada arkadaş edinmiyor. Öte yandan, Hitler, Saddam, KuKluxKlan gibi figürlere merak duyuyor; muhtemelen zorba babayla baş etmek için kendini onlarla özdeşleştirme eğilimleri gösteriyor. 5 yaşında anneden koparılıp hiç tanımadığı bir ortama götürülen, sürekli annesinin onu terk ettiği, annesinin ne kadar kötü olduğu işlenen bir çocuğun ergenlik dönemi de kolay olmayacak elbette.
Bu arada, muhtemelen anlaşıldığı üzere, psikoloji kitapları okumaya başladım. Nemo döndüğünde bir psikolog yardımı almaya başlamamız onun ileriki yıllarında daha büyük sorunlar yaşamaması için kaçınılmaz. Ne kadar anlarsam o kadar yardımcı olabilirim umuduyla okumaya başladım ama ona kızmak veya davranışına üzülmek yerine anlayış göstermeye de yarayacak öğrendiklerim.
Çok canım sıkkın, çok...

3 yorum:

FATOŞ dedi ki...

Ne kadar acımasısca değil mi ? 5 yaşındaki bir çocuğun anneden koparılması!!!Tüylerim diken diken oldu. Şartlar ne olursa olsun çocuğun yeri annesiiii! 6 yaşındaki kızımı yarım gün bakan ilgilenen ablasına bırakıyorumda her sabah içim cız ediyor.Ondan ayrılırken içim gidiyor,gözlerim doluyor,sesim titriyor ,onu öpmeye koklamaya doyamıyorum.Akşamı ise iple çekiyorum.Nemo nun böyle davranması ise yaşadıklarından sonra çok normal.5 Yaşındaki bir çocuğun içinde ne fırtınalar koptu ,ne izler kaldı kimbilir.Çok üzüldüm bu duruma çook .Allah kolaylık versin .Bir daha hiç ayırmasın Rabbim sizi.
FATOŞ

Adsız dedi ki...

Nelerin ustesinden geldiniz siz. Cok ama cok guclusunuz. Inaniyorum ki ergenlikte kolaylikla, hasarsiz atlatilacak. Herseyin gonlunuzce olmasini diliyorum.

Berna

Tinkerbell dedi ki...

temmuz 24de de benim kızım babası ve yeni eşiyle ilk tatillerini yapmaya gidiyor...ve seni anlamakta hiç zorlanmıyorum:(Birde okumak cok işe yaramıyor..beraber yaşayıp sabırlı olmak sorunlarınızı konuşmak ama sonunda sarılmak tek çare oldu bizde...belkı sizede yardımı olur...