27.2.11

Yeni Bahane

Inlight hakkında ikinci yorumu Laçin yazdı:) İlk basın bülteni de
milliyet.com.tr'nin alışveriş sayfasında çıktı:)

Bu yazılar sayesinde ilgilenen, mail gönderenler oldu. Hava kötü diye haftasonunu evde geçirince, gelen mesajları hızlıca cevaplayabildim. Daha doğrusu, bütün haftasonu, yemek yapmak, Nemo'yla film seyretmek, İngilizce ödevine yardım etmek (kendisi istedi üstelik) ve mesajlara cevap vermek dışında hiçbir şey yapmadım desem yeridir. Hatta yemek konusunda biraz yaramazlık da yaptım; soğuk hava ve evden çıkmamak, Cumartesi günü Avusturya usulü bir Apfelstrudel, pazar günü ballı-çaylı-cevizli-yumurtasız kek olarak geri döndü. Evde yumurta kalmadı diye yumurtasız kek tarifi arayıp, tam yarısında evde yeterince un olmadığını farkedip markete gidip un almak zorunda kaldım, o ayrı... Yılbaşından beri sebze, salata ve meyvalarıma geri dönemedim zaten... Biraz da Şubat tatili sonrası eve dönen Nemo'nun babaanne yemeklerini övmesi neden oldu sanırım. İki haftadır akşam yemeklerinde pırasalı-ıspanaklı börek, köfteli makarna, tavuklu pilav, sabah kahvaltısında patatesli omlet gibi daha klasik, daha doyurucu, daha karbonhidratlı şeyler pişirmeye başladım. Kendime ayrı hazırlayacak kadar da enerjim olmayınca işin sonu kötü... Acilen toparlanıla!

Cuma günkü okul ziyaretinden anlatılacak çok bir şey yok, çünkü hep ben konuştum:)
Çağırılma nedenim ise Nemo'nun iki matematik saatini sınıf dışında geçirmesi, bu ortaya çıkıp da müdür sorduğunda babasıyla okul dışına çıktığını söylemesi, kameralardan kontrol edildiğinde ise öncesinde gerçekten de babasını onu okulda ziyaret ettiği, ama tek başına gittiğinin anlaşılması, biraz sıkıştırınca da Nemo'nun müdürden korktuğu için yalan söylediğinin ortaya çıkması...
Hepimiz bazen, hele de o yaşlarda, durumu kurtarmak için yalan söylemişizdir, gerçeği söylediğimizde olacaklardan korkumuza... O da deniyor işte, yalan söyleyerek tepkiyi azaltıp azaltamayacağını sınıyor.

Ben ondan birkaç yaş daha büyüktüm. Cuma günleri okul çıkışında konservatuara giderdim. Folklor kulübü de Cuma okul çıkışında toplanıp çalışırdı. Kulübe giremiyordum ama bari çalışmalarını seyredeyim diye kaç kez konservatuardaki dersimi kırıp onları seyrettiydim hatırlamıyorum. Anneme söylemiyordum tabii, bu onun için "pianoyu bırakıyorum" demekle eşdeğer olurdu. Yalanımın ortaya çıkıp çıkmadığını bile hatırlamıyorum; demek hiç iz bırakmamış, ya da ortaya çıkmamış ki bırakmamış.

Bu haftasonu ve geçen haftaki bir eğlencem de ortaokul-lise fotoğraflarını dijitale çevirip facebook'a koymak oldu. Zaten fb'daki arkadaşlarımın çoğunu da onlar oluşturuyor. Birkaçı varlığından bile haberdar olmadıkları gençlik fotoğraflarını görünce profil resmi yaptı. Hatta bir arkadaşım yeni soyadıyla etiketleyince 25 yıldır ne görüp ne duyduğum başka bir arkadaşı Amsterdam'da evli, çocuklu, üniversitede hocalık yapar durumda buldum.

Annemle bir piknikte voleybol oynarken çekilmiş bir fotoğrafı Nemo'ya gösterdiğimde "anne, sen o zamanlar zayıfmışsın" dedi. "E oğlum, o fotoğrafta 12 yaşındayım, yani seninle yaşıtım. Bak ayrıca ne kadar da uzunum, aynı senin gibi. Senin de niye bu kadar erken uzadığın belli işte" dedim. (Soldaki arkası dönük olan ben) Şimdi günümüz güzellik ölçütlerine göre benim bu yaşımda o zamanki bedenime dönmem mi gerekiyor yani? Ne kadar saçma ve sağlıksız olduğu buradan da belli. Ben o yüzden bir türlü o kilolarda kalamıyorum, verip verip geri alıyorum işte. (Bu da yeni bahane!)

3 yorum:

FAMEL dedi ki...

MERHABA SEWGİLİ DORRY;

BEN ASLINDA 2004-2005 YILINDA TAKİP EDİYORDUM SENİ, SONRA BİŞİLER OLDU VE BEN KAYBETTİM İZİNİ, GEÇEN YİNE AKLIMA TAKILDIN OĞLU NOOLDU DİYE, GOOGLE ARATA ARATA BULDUM SONUNDA VE SENİ BULDUĞUMA ÇOK MUTLU OLDUM..
BİR SORUM VAR, BEN BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİM, İNTERNETTEN SİPARİŞ VERECEĞİM, ÇÜNKÜ OTURDUĞUM BÖLGEDE YOK MALESEF (HALKALI,ATAKENT). BU ÜRÜNLER HERHENGİ BİR CİLT TİPİNE ÖZEL OLARAK SATILMIYO, SANIRIM HERKES KULLANABİLİYOR DEĞİL Mİ?? BİRDE ROSCEA MI SAYILIR BİLMİYORUM AMA ŞAKAK BÖLGESİNDEN YANAKLARIMA DOĞRU DERİM ÇOK İNCE VE GÜNÜN BELLİ ARALIKLARINDA KIZARIYOR.. NOLUR BU ÜRÜNLER TAM SANA GÖRE DE, DE Kİ BENDE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SİPARİŞLERİMİ VEREYİM.
SEWGİLER,
MELİKE.

dory dedi ki...

Merhaba Melike,

Bu ürünler tam sana göre :) ama gerçekten! Kızaran, hassas ciltlerin ihtiyacı olan da zaten katkısız, sentetik kimyasal içermeyen ürünler. Bu ürünler cildin savunma mekanizmalarını güçlendirdiği için dış etkenlere karşı aşırı reaksiyon vermesine de çare oluyor. Her alan, her kullanan çok memnun kalmasa burada bu kadar rahat tavsiye edemezdim zaten, beni tanıyorsun:)) Cilt tipine göre farklı ürün gerekmiyor ama daha spesifik bilgi/tavsiye istersen dory_bagdatcafe@yahoo.com'dan yazışabiliriz.
Bu arada, döviz aldı başını gidiyor. Düşer diye bekledim, düştüğü filan da yok... mecburen kur artışını fiyatlara yansıtacağız; almayı düşünüyorsan haftasonuna kadar sipariş verirsen iyi olur.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Sevgili Dory,

Neden yazmiyorsun? Yazilarina hasret kaldik. Umarim hersey yolundadir.
Sevgiler, Naime.