19.2.11

Okul Düzeni

Nemo geçen Pazartesiden beri iki karış suratla dolaşıp ters ters cevaplar veriyordu; ancak Cuma günü düzeldi; ilk kez Cuma gecesi yatarken yanıma gelip öptü, iyi geceler dedi. Her baba yanından dönüşünde böyle oluyor zaten. Kimbilir neler diyor, nasıl dolduruyor... Hatta geçen Pazar kahvaltıda dedi ki "bir tek babaannemin yaptıkları beni akşama kadar tok tutar". Ben üstünde durmazdım ama Shrek kurcaladı "ne yapıyor mesela?" diye, tereyağında yumurta yapıyormuş. Sanki her sabah ona omlet yapan ben değilim... Shrek bu kez "peki en güzel lazanyayı kim yapıyor?" diye sordu; bizimkiler biraz düşündü, neden sonra Nemo "e annem, çünkü ben başka birinin yaptığını hiç yemedim" dedi. Kıyaslayamadığından yani...

Geçen hafta bir gün akşamüstü annemden aldığımda yine homur homurdu. "Nasıl geçti günün? neler yaptın?" dedim muhabbeten; "ne yaptıysam yaptım" dedi. Sonra da arabada uyudu, ya da uyuyor gibi yaptı, konuşmayayım diye. Ben de sesimi çıkarmadım. Markette durduğumuzda da pozunu bozmadı. Eve geldiğimizde birden uyandı, apartmana girerken "akşama evde ne yemek var?" diye sordu, ben de ters ters "ne varsa var" dedim. Bir an şaşaladı ama hemen "söz söyleyene aittir" dedi dayılanarak, ben de aynı kabadayı ifadeyle "yok yaa, öyle midir?" dedim. Sessizce eve girdik; "tanıdık geldi mi?" dedim. "Geldi" dedi. "Bak" dedim, "sen nasıl davranırsan sana da öyle karşılık verilir". Neyse, her şeyde bir hayır var; bu tip tavırlar insana kendine bakma enerjisi veriyor. Hemen mutfağa girip yemek yapmak yerine koşu bandında biraz yürüdüm. Az sonra "bilgisayarını alabilir miyim?" diye geldi sevimli sevimli. Herhangi bir ergende normal olan tavırlar babası yüzünden bana aşırı mı geliyor acaba?... Ya da, en ana kuzusu zamanları ayrı geçirdik diye aramızdaki bağın kuvvetinden şüphe duyuyor da olabilirim.

Benim de bir ahkam kesen, öğreten adam tarzım var doğrusu; çocuğa (babanın dalgacı tarzından sonra) fazla ciddi geliyor olabilir. Mesela bu hafta, şirkette çıkan öğlen yemeklerine kötü diyenlere laf edip durdum mesela. "Kötü demeyin, ben sevmiyorum deyin. Yemek nimettir. Her akşam eve gdip yemek pişirseydiniz değerini bilirdiniz vs." Ama gerçekten de ben akşam 18.30-19.00 gibi eve gidip 1 saat mutfakta kalıp, yemekti, sofrayı toplamaktı, mutfağı toplamaktı derken saatin 21.00'i bulmasından ciddi anlamda dertliyim. Öyle haftasonunda 5 çeşit yapıp buzluğa atamıyorum işte. O zaman bütün haftasonunu mutfakta geçirmem gerekiyor; üstelik benim yaptığım yemekler öyle önceden yapıp kaldırmalık değil. Ben taze taze yenince bir şeye benzeyen sebze yemekleri, salatalar yapmayı seviyorum. En fazla ertesi gün yenebilen türden. Hal böyle olunca yürümeye de vakit kalmıyor. Açıkçası bu aralar kendimi motive etmekte biraz zorlanıyorum.

Haftasonu Inlight için bir halkla ilişkiler uzmanıyla görüştük (hatta ürünleri denemeye geldiğinde blog arkadaşlarımdan sevgili Emre de tanıştı). Bilinirliğini arttırmak için basın bültenleri hazırlayıp dergilere, gazetelere göndermek, ropörtaj ayarlamak gibi çalışmaları olacak. Her kullanan çok memnun, bir daha başka marka kullanamam diyenler var, ama daha yaygın tanıtım yapmadan olmaz tabii, eş dost, onların tavsiye ettikleri, bir de benim sanal blog arkadaşlarımla sınırlı kalacak yoksa. Anladım ki eczane kanalıyla satış böyle butik bir ürüne pek uygun değil. İlaç tanıtımcılarının "reçete çevirme" dedikleri bir kavram kozmetik için de geçerli. Eczanelerde oranın elemanı görüntüsünde, ilaç veya kozmetik firması çalışanları bulunuyor. İşleri ürünlerini satmak ama bu arada elinde reçeteyle veya aklında belli bir ürünle gelen müşteriyi de kendi ürününü almaya ikna ediyorlar. Neyse, sonuçta aylık dergilerin Mart sayıları için geç olabilir, ama Nisan-Mayıs'ta Inlight hakkında ufak haberler görebiliriz artık:)

7 yorum:

nemecsek dedi ki...

Sevgili Dory
Gecen hafta inlight'in gunluk yuz yagindan aldim, ve hemen kullanmaya basladim, parmak ucumla yuzume suruyorum, ancak ozellikle goz kenarlarimda minik minik yuvarlaklar halinde kabartilar meydana geldi, baska bir sebebi olabilir mi diye kullanmayi kestim, iki gundur kullanmiyorum, kabartilar da gecmeye yuz tuttular, acaba kullanimda bir yanlislik mi yapiyorum yada cilt tipim icin fazla mi yagli geldi, kullanmaya devam etmek istiyorum ama kabartilardan da endisem var? Ne dersin, kullanimla ilgili bir hata yapiyor olabilir miyim ?

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Geçen aylarda bir ara bir kaç gün içinde bloğunu baştan sona okumuş ve ne kadar güçlü bir kadın olduğunu görmüştüm.
Bu yaşlarda çocuklar genelde böyle asi tavır takınıyorlar,benimki 10 yaşında bakıyoru dayı dayı hareketler yapıyor, bende senin gibi cevabını yapıştırıyorum ama pek alttan almamaya çalışıyorumki hatasını bilsin.
Nemo nun yaşadıklarını göz önünde bulundurursakda bence yinede güçlü bir çocukki sen zaten okuduğuma göre bir anne olarak gerekli olan her türlü şeyi fazlasıyla yapıyorsun, eminim geçecek bu durumlarıda,önemli olan bunda sonra sağlıkla birlikte olmanız...

dory dedi ki...

Nemecsek, yorumunu görür görmez Dr.Spiezia'ya yazıp sordum. Dedi ki "It could be an adjustment to an organic and pure product like ours or a reaction due to her sensitivity to one of the ingredients. It also could be a “detox” skin reaction which, rarely, some clients can get. My advice is to stop the use of the product (or any other product from different companies) for 3 days, then she can apply it again but not around the eyes. If she gets the problem again it is advisable to stop using the product."
Yani böyle saf bir ürüne alışma süreci içinde olduğun için olabilirmiş, ya da içindeki bir bileşene karşı reaksiyon da olabilirmiş. Bazı kullananlarda, nadiren de olsa detoks etkisi görülebiliyormuş. Üç gün hiçbir ürün kullanmamanı, sonra tekrar denemeni, ama bu kez göz çevresine sürmemeni öneriyor; tekrar olursa da kullanmayı kesmeni. Kullanamayacak olursan elbette iade edebilirsin.

dory dedi ki...

böğürtlengözün annesi, umarım dediğin gibi olur, üstesinden geliriz bunların da.. biraz antrenmansız hissediyorum bu aralar. Mahkeme sonuçlanacak, oğlum yanıma gelecek ve sonsuza kadar birlikte mutlu yaşayacağız zannediyordum galiba...

nemecsek dedi ki...

cok tesekkurler Dory. 3 gun bırakıp sonra tekrar deneyecegım.

Alphecca dedi ki...

Önceden günlük rutin, yapılacaklar, sorumluluklar baba evindeydi, seninle olan zamanı sadece eğlenmek ve hoş vakit için geçiriyordunuz Dory, şimdiyse günlük rutin, yani işin ağır kısmı sende, eğlenceli kısmı babada...

Bu tavırların sebeplerinden biride bu olabilir.

Gerçek anne-çocuk ilişkisinin bir yüzü de bu sanırım...

nemecsek dedi ki...

Dory inlight ile ilgili ilk yorumu bu sayfaya yazinca, devam yorumunu da ayni sayfaya yazayim dedim, birkac gun ara verip tekrar kullanmaya basladiktan sonra hicbir sorun kalmadi, gayet memnunum, cildim yumusacik oldu.