6.1.11

INLIGHT





Sonunda Inlight'ın web sitesini canlıya geçirebildik...
Artık rahat rahat bahsedebilirim; okuyup, duyup merak eden olursa girip siteden ürünler hakkında daha fazla bilgi alabilir, beğenirse satın alabilir...
Dışarıdan bakınca reklamını yapıyorum gibi görünecek tabii ama n'apalım? Naturel'de de aynı şey oldu; ben ürünleri anlatıp, ne kadar iyi olduklarını, bana ne kadar iyi geldiklerini anlatırken dinleyen hanımlar "satmaya çalışıyorsun, tabii öyle diyeceksin" ifadesiyle bakıyorlardı. Benim gibi her yaptığını çok ciddiye alan, inanmadığı, iyi bilmediği bir şeyi söyleyemeyen biri için çok zorlayıcı bir durum. Hatta herkes önce beni firmanın bir çalışanı olarak düşünüyordu; sonra ben tester'larını denediğimde rosacea'mın geçtiğini, cildimin normale döndüğünü, daha önce kırmızı benekli ve kabarık, alerjik bir haldeyken şimdiki haline kavuştuğunu, artık fondöten kullanmak zorunda olmadığımı, zaten ürünlerin ithalatına bu nedenle karar verdiğimizi anlatınca, o zamana kadar gözleri ürünlerin üzerinde olan hanımlar başlarını şöyle bir kaldırıp bana bakıyorlardı. Doğru mu söylüyorum, yoksa pazarlamacı ağzı mı diye tartıyorlardı sanki.
Rosacea belası 30'umdan sonra başladı; Nemo küçüktü o zaman. Alerji diye düşündüm önce, ama neye karşı olduğunu bulamadım. Annem o aralar bende kalıyordu; acaba ona karşı mı diye düşünmedim değil, ama sonraki dönemlerde de ataklar geçirdim. Benim cildim çok kuru ve ince, yanaklarım hep pembedir, kılcaldamarlarımın göründüğü yerler bile var. Rosacea atağı geçirdiğim dönemlerde yanaklarım pembeden kırmızıya dönüp sabah-öğle-akşam günde 3 kez nemlendirici krem sürmem gerekirdi. Ta ki gittiği bir homeopati kongresinde Shrek, aynı zamanda homeopatik ilaç üreticisi olan bu firmayla tanışıp %100 organik cilt bakım ürünlerinin tester'larını getirene dek... Geçen yaz başındaydı; dermatolog reçetesiyle her sabah nemlendirici yerine 50 faktör güneş kremi, her akşam gece kremi yerine içinde Metronidazol olan Rosa Krem diye bir şey sürüyordum. Düzenli antibiotik kullanıyordum yani! Arada denemek için bıraktığımda yanaklarım hemen kızarıp kabarmaya başlıyordu. Gelen numuneleri denemek için kızarmayı göze alıp sabah günlük yüz yağı, akşam da gece balsamı kullanmaya başladım. Bir hafta içinde cildim o güne kadarki en güzel halini aldı. O aralar çekilen fotoğraflarda yüzümün içten gelen bir ışığı vardı sanki. Valla abartmıyorum... Hatta şirkette birkaç hanım arkadaş ne yaptığımı, yeni bir cilt ürünü mü kullandığımı sordu!



Sonra İngiltere'deki üretici firma ile yazışmaya başladık; distribütörlük anlaşması, SağlıkBakanlığı'na bildirim, sipariş, ithalat, Naturel'de ilk tanıtım deneyimi derken işte sonunda online satış da başladı. Site dışında eczane satışı da olacak. Şimdilik İstanbul'da Akmerkez Eczanesi'nde, İzmir'de de Ege Park Eczanesi'nde ve Kıbrıs Şehitleri'ndeki Çağdaş Eczanesi'nde bulunuyor. Dermatologlara tanıtım yapıp denemeleri için ürün de bıraktık; her kullanan beğendi.


Çok alışık olmadığımız özellikleri var. Bir kere hepsi, zeytinyağı, susamyağı, jojoba, shea, hindistan cevizi gibi yağların içinde, gül, lavanta, kuşburnu, nergis gibi çiçeklerin bekletilmesi, faydaları yağlara geçtikten sonra soğuk preslenip süzülmeleri sonrasında, tek tek elde cam şişe ve kavanozlara doldurularak üretiliyorlar.



Bitkisel yağlar, cildin doğal salgısı olan sebuma çok benzediği için hücrelerin içine, cildin en alt katmanlarına erişip besleyici, onarıcı, yenileyici faydaları taşıyorlar. İçlerinde hiç katkı maddesi yok. Su bazlı ürünlerden alıştığımızın aksine çok az miktarlarda sürülmeleri gerekiyor; o yüzden de belki ucuz değil ama ekonomikler. Katkı maddesi olmamasına rağmen 2 yıl raf ömürleri var (açıldıktan sonra 6 ayda tüketilmeleri öneriliyor).


Sentetik maddelerle dolu kozmetik ürünlerin zararlarını başka bir zaman anlatırım...



16 yorum:

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Sitenizi inceledim,ürünlerin kaç ML oldukları belirtilmemiş.Güncellerseniz sanırım daha iyi olur:)Ben sevdim ürünleri,kullanmak isterim ama kaç ML olduklarıda önemli benim için:)Bol satışlar.

dory dedi ki...

Çok teşekkürler:) Hemen ekleteceğim.
Hacimler ilk bakışta biraz küçük gibi gelebilir ama dediğim gibi, çok yoğun oldukları için su bazlılara göre çok daha az miktarlarda kullanmak gerekiyor; üstelik bir de bunlar işe yarıyor. Mesela Çizgi Yumuşatıcı'nın 2 ml'lik deneme poşeti var, 4-5 güne yayarak kullanmak gerekiyor, alıştığımız kremler gibi yarısını sürmeye kalkınca çok fazla geliyor, ellerime, kollarıma yaymam gerekti. Gerçi ellerim iki gün pamuk gibi oldu ama amaç o değil tabii.

Adsız dedi ki...

Merhaba yıllardır sizi okurum .benzer yaşam mücadeleleri yaşadık sizinle okudukça bana iyi geldiniz.Ciltle ilgili bu yazıyı okuyunca ilgimi çekti.Benim de cildim çok kuru en son Dr Murad aldım ancak henüz tam bir düzelme olmadı sizden çok küçük bir ricam var bu ürünlerin minik deneme boyları varsa ücreti mukabili alabilirmiyim?Antalya da yaşıyorum kargo vs karşılamak isterim.Sevgiler.

enne dedi ki...

Merhaba Dory,

Nihayet ürünlerle ilgili bilgiye ulaştım! Ben mesela senin kullandığın Organik gece balsamı ile gündüz nemlendiricisini mi almalıyım? Cildime göre olanı nasıl seçeceğim?

gül dedi ki...

Oldukça ilgi çekici ürünler. %100 doğal ve GDO'suz oluşu süper. Hala stress kaynaklı akne sorunuyla uğraşıyorum ve kullanmak isterim. Ancak tester alabiliyor muyuz ben de merak ettim gerçekten.
Çünkü o kadar çok ürün deniyoruz ki,olan bütçeye oluyor.
Sevgiler ve bol şans.

dory dedi ki...

Üretici firma, bu doğal ve hiç katkısız ürünlerini sadece cam ambalajlara, tek tek elde dolduruyor. Israrımız üzerine Çizgi Yumuşatıcı'nın 2ml'lik testerlarını yaptılar sadece, diğerlerinin yok. Bir de yarım doldurdukları normal boy ambalajları var. Naturel'de onları açıp tek kullanımlık spatulalarla denettik.
Çizgi Yumuşatıcı tester'larından isterseniz bana mail atıp adresinizi bildirin. Temsil yeteneği yüksek bir ürün, onu severseniz diğerlerini de seversiniz.
Adsız, Enne, Gül, lütfen bana mail atın ki uzun uzun, size özel yazayım.

Adsız dedi ki...

benimde çok ilgimi çekti gerçekten hatta isim vermeden önce yayınladığınız afişten çözmeye çalışıp ing sitesinide inceledim merakım yaş sözkonusu mu ve tester dan mümkünse bende istiyorum

duygunaltay@hotmail.com

dory dedi ki...

Inlight'ın yaşa veya cilt tipine göre farklı ürün serileri yok; yüze ayrı,göz çevresine ayrı ürünleri de yok.
Ama doğal olarak yaşa göre, cilt tipine göre ihtiyaçlar biraz farklılaşabiliyor. Genç ciltlere sabah nemlendirici olarak Günlük Yüz Yağı yeterli olurken, ileri yaşlarda Çizgi Yumuşatıcı gerekebilir. Gençken akşam temizlemek yeterken, yaş biraz ilerleyince Gece Balsamı iyi gelecektir. Yağlı bir cildin "ileri" yaşı 40'ında gelirken belki kuru cildinki 30'unda gelecektir. O yüzden ben gençlere veya cildi yağlı olanlara başlangıç olarak hep Yüz yağı+Temizleyici+Tonik setini öneriyorum; yetmezse gece balsamını eklemek kolay. 50'nin üstündekiler ise Çizgi Yumuşatıcı'dan başlıyor, göz çevresine ayrı, yüzün kalanına ayrı şey almaktan kurtuluyor.
Adresinizi mail ile gönderirseniz, Çizgi Yumuşatıcı numunelerinden gönderirim elbette.

dory dedi ki...

Çizgi yumuşatıcı numunelerini ve broşürleri Cuma postaya verdim. Denedikten sonra yorumlarınızı yazmayı unutmayın:) Memnun kalıp başkaları da alsın isteyenler buraya:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Dory cim elimize numuneler geçti .Önce şöyle bir göz kırpıştık derken son kırpışımızda elimdekileri kapıp kaçtıklarını gördüm bir daha gözümü kapatıp ağzımı açmamayı öğrenecektim ki sipariş verdik.Geldi.Biz sevdik kullanıyoruz ışıldadık.Teşekkür ediyoruz.Bu arada bugün tesadüfen arkadaşlarım geldi ofise bir haftada farkı farkettiler biraz daha numune lazım galiba benim ürünlerden koklatmam bir daha kimseye.:))) sevgiler sana Antalya'dan.

dory dedi ki...

Sibelcim, beğendiğine çok sevindim. Işıklı günlerde güle güle kullanın:)

Sevim dedi ki...

Sevgili Dory,
Gece balsamı ve günlük yüz yağını kullanmaya başladım.
Cildime çok iyi geldi ve değişiklik hemen farkedildi.
Benim sorunum cildimin aşırı derecede kuru olmasıydı.
Sürdükten sonra cildiniz sanki parlıyor.
İki ürünü de herkese tavsiye ederim.
Şimdiye kadar kullandığımız ürünlerden çok farklı ve doğal.
Beni bu ürünle tanıştırdığın için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

dory hanım merhaba
bende yanaklarım aşırı hassas ve beli bir alan pembe. bazı durumlarda flashing ataklarım oluyor ve kıpkırmızı oluyorum. bir çok ürün denedim. ve üniversite öğrencisi olduğum için bayağı maliyetli oldu benim için. ancak inligtın sitesinde baktığımda fiyatlarda bir o kadar pahalı geldi bana.benimkisi rozasea değil. keratosis pilaris rubra faceii diye geçiyor tıpta. ama şikayetlerimiz benzer.acaba rica etsem numune ürünlerinizden bende faydalanabilir miyim.inşallah faydasını ciddi şekilde görürsem ücreti denkleştirmeye çalışacağız. şimdiden teşekkürler
alperku88@yahoo.com

dory dedi ki...

Alper Merhaba, adresini dory_bagdatcafe@yahoo.com'a gönderirsen Çizgi Yumuşatıcı numunelerinden gönderirim. Ama bir cilt ürününden hastalığı tamamen iyileştirmesini beklememek gerek. Cildi irite etmeyecek, alerjik tepkilere yol açmayacak, sağlıklı bir ürün kullanmak istiyorsan bence çok uygun; sentetik kozmetiklere göre çok daha iyi olacağına da eminim ama cilt genellikle başka sorunların dışa vurulduğu organımız oluyor.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba gül hastalıgı var bende yüzüm ve ellerim aşırı kuru kızarıyor zaman zaman su deterjan beni mahvediyor ellerim ve yüzüm icin ne tavsiye edersiniz acaba ışıl ışıl bir ciltte ben istiyorum