2.3.10

Parti

Hikayenin sonrasını merak edenler için: Ekabir bey Nemo'yu Pazartesi 4. derste okula bıraktı. Sabah 7.30'daki feribotla gelmişler. Nemo okuldan onu kandırarak çıkardığını, arabaya kadar gel, oltanı vereceğim dediğini söylüyor ama işbirliğine mazeret uydurur bir havada. Ben okula dilekçe verip, nasıl olup da benim iznim, onların bilgisi dışında çocuğu çıkarır diye sordum; cevaben yazdıklarını ekleyerek savcılığa şikayet ediyorum. Bu arada benim çocuğu göstermediğimi iddia ederek Cuma okuldan almak için ihtiyati tedbir istemişler; ilk celsede reddoldu.

Bu olay gündemden tam düşmeden, ve Shrek'in kızgınlığı geçmeden, parti hazırlıklarına başladım. Hem geçen yazdan sözünü aldığı velayet partisi, hem sünnet, hem 5 Mart'ta doğumgünü olması (ve babasının alma hakkı olan haftasonuna rastlaması), hem de ablamla eniştemin o haftasonu İstanbul'da olmaları nedenleri birleşti, Pazar günü ona bir parti verdik. Tema elbette Star Wars'tu. Okul arkadaşlarını çağırması için Star Wars temalı davetiye hazırladım.


Sitenin restoranı gibi işleyen bir bahçe kat dairesini ayarladım. Euroflora'ya gidip bir rulo siyah tela, bir rulo saks mavi tül, yıldız süsler, balonlar aldım. Yakınlarda bir anne-kızın işlettiği, ev yemekleri yapan dükkana çocuklar için kakaolu topkek ve mini pizza, büyükler içinde kısır ve zeytinyağlı yaprak sarma ısmarladım. Ayrıca büyüklere Sini'den iki tepsi börek söyledim. Birkaç çeşit cips, birkaç çeşit dip sos, kokteyl sosis-mantar-domates-ikea köfte-sarı/kırmızı/yeşil biber şişleri... R2D2 çikolatalı pasta yaptım. Hafif ıslak keki, yoğun çikolata tadı, arada çikolatalı krema ve vişne ile klasik doğumgünü pastası tarifimi uyguladım, ama artık şu şeker hamuru işini öğrenmem lazım. Üstünü kaplamak için beyaz çikolata kullanmayı düşündüm ama resmen açık sarı olduğu için R2D2 için uygun olmadığını anlayıp royal icing kullandım. Özellikle bir gün önceden süslemek için uygun bir seçim oldu ama pastaneler gibi pürüzsüz sıvayamadım tabii.


Pazar sabahı gidip çocuk masasını süsledim. Balonları şişirme işini Süzmebal, kartona bastığım Klon savaşları maskelerini kesip cama yapıştırma işini biraz erken gelen bir arkadaş üstlendi. Partiye 1 saat 15 dk kala ancak eve gidip bir duş alıp, saçımı kurutup, giyinip, az makyaj yapıp, evdeki fırından sosis şişleri alıp partiye atabildim kendimi. Biraz erken gelip çocuğunu bırakan anneleri kaçırdım, ama sınıftan iki anne - bir baba, servis arkadaşlarından da bir anne ve bir anneanne parti boyunca kaldı. Bizim çocuksuz/çocukları büyümüş arkadaşlarımızdan da gelenler vardı; Shrek daha çok onlarla ilgilendi. Ben herkesle ilgileneyim derken kimseyle ilgilenemedim. Gayet güzel ve başarılı bir parti oldu bence. Sınıf arkadaşlarıyla kaynaşmasına da yardımcı oldu ayrıca. Bir ara "bu hayatımdaki en güzel parti; daha öncekilerde hep babamdaydım" derken duydum. Parti dağıldıktan sonra bir arkadaşı eve geldi, babası alana kadar yarım saat da evde oynadılar. Yine gelecekmiş. Yani herşey yolunda...

Gece Nemo "bu kadar güzel bir günün arkasından yine kötü bir okul haftası" geleceği için kızgınlıkla ağlayarak yattı. "Keşke onu yaz tatilinde doğursaymışım"... Öyle ısmarlama olmuyor bebeğim. Bak benim doğumgünüm yaz tatiline rastlardı, hiç okul arkadaşlarımla kutlayamadım. Herkes tatilde, yazlıkta olurdu. Zaten o zaman herkesin evinde telefon bile yoktu; arayıp çağırmak bile zordu. Tabii bunları söylemenin, ertesi gün okula gidecek diye kızgınlıkla söylenen bir çocuğa faydası olmuyor... Yine de güzel bir gündü.

Çocuk partisi yapacaklara not: önce sosisli mini pizzalar, sonra sosis şişler, en son da kakaolu muffinler bitti, ama büyüklerin masalarındaki cipsleri daha erken fark etselerdi olay daha farklı gelişebilirdi...

8 yorum:

zerrin dedi ki...

nice mutlu yillar nemoya..
bukadar yakisikli oglanin partisine hic kiz gelmez mi:)

cenebaz dedi ki...

Bugün Nemo'nun doğum günü, kutlu olsun. Bundan sonraki tüm doğum günlerinde birlikte olmanız dileği ile,

okiokix dedi ki...

nemo ya mutlu sağlıklı nice yaşlar...ellerinize sağlık herşey süper...

dory dedi ki...

:)) sınıfta kızlar ve oğlanlar kamplaşmış durumda, ama bizimki serviste bir cici kızla arkadaş olmuş, onu da partiye davet etmiş; tek kızımız (hem de henüz 2.sınıf öğrencisi) Prenses Leia saç modeliyle öyle ciciydi ki... Fotoğraflarda fark edilmiyor:)

Gül Göktuna dedi ki...

Daha nice yaşları,sağlıklı,mutlu,huzurlu,başarılı geçsin.
öpüyorum.
Gül Göktuna

Adsız dedi ki...

Iyi ki dogmuuuuus!!!!!!!!!!

www.elifsavas.com/blog

Adsız dedi ki...

Bugu alışveriş merkezinde sizi gördüm anne oğul. Rahatsız etmeye çekindim açıkçası, blog dünyası ünlüler dünyasına dönüşsün istemeyiz :) Sen kilolarından bahsettikçe gözümde farklı canlanmıştın ama bence çok hoştun Dory, anne oğul çok güzeldiniz.
Sevgiler,
Hande

dory dedi ki...

Aaa, o zaman Nemo'yu fotoğraflarından tanıdın! Doğumgünü partisinde gelen birkaç hediyeyi değiştirmeye gitmiştik... Kilo kamuflaj üniformam da işe yaramış:))