11.7.09

Karşılaşma

30 Haziran'da velayet davasının duruşması vardı. Erdek'ten dosya daha dönmemiş. Karşı tarafın verdiği dilekçeden öğrendiğimize göre Erdek'teki hakim, "ara kararda pedagog değerlendirilmesi istenmiş, ama ilçemizde pedagog olmadığından rehber öğretmen görüşmüş ve rapor vermiştir" demiş, bunlar da dilekçelerinde "ara kararı pedagog veya rehber öğretmen olarak değiştirin" diyorlar. Biz de "hazır çocuk Temmuz sonuna kadar İstanbul'da; mahkemenizin uzman pedagogu değerlendirsin" dedik. Ve çok büyük bir şans yakaladık! Şimdi, önümüzdeki günlerde mahkemenin pedagogu Nemo ile görüşecek. Bu iyi haberdi; kötü ama beklenen haber ise bir sonraki duruşmanın 13 Ekim'de olması...
Ben Nemo'yu strese sokmamak için şimdilik pedagog görüşmesinden bahsetmedim, ama 1-2 gün öncesinde konuşacağım ve özetle "mahkemenin uzmanı seninle görüşecek, Erdek'te değil burada, o yüzden baban ne dediğini öğrenemez, eğer benimle yaşamak istiyorsan bunu açık açık söylemelisin, bu son şansın" diyeceğim. Benim babası gibi "benimle kalmak istediğini söyle, yoksa öğrenir, fena yaparım" diyecek halim yok zaten... Nemo babasının verdiği cep telefonunu kapalı tutuyor, belki kapalı olduğunun farkıda değil, belki de görmezlikten geliyor, tatile giderken yanına da almadı; onun güç alanından çıktı diye yorumluyorum. Geçen hafta bir başka duruşmada babasıyla rastlaştığımızda (bu apayrı bir hikaye, az sonra anlatacağım) bana "Nemo'ya söyle telefonunu açsın" dedi zaten. Şimdi en büyük korkum, pedagog görüşmesi için aldığımız randevuyu öğrenmişlerdir ve görüşmeye girmeden önce karşımıza dikiliverecektir. Çocuğa kendini göstermesi bile onun korkup babasının programladığı gibi konuşmasına yeter... Ben de üç yıldır Nemo'yu takip eden pedagogumuzdan bir dosya hazırlamasını rica edip elimde yaptığı testler ve yorumlarıyla gideceğim. Mahkemenin pedagogu kendi görüşünü raporlayacak elbette, ama oradaki süre kısıtlı; isterse bir meslekdaşının çalışmasına da bakabilir veya en azından benim Nemo'yla nasıl ilgilendiğimi görmüş olur.
Kışın sadece bir günlüğüne geldiği için pedagoga götürecek vakit olmuyordu, hoş zaten pedagogumuz da doğum iznindeydi. Bu tatilde birkaç kez götürdüm; ilk seferinde bir sürü yarım cümle verip Nemo'ya kendi yazısıyla tamamlatmış; bir sonrakinde resim yaptırmış. Babasına çok kızgın olduğu hepsinde çıkıyor ortaya.
Geçen hafta bir duruşmamız daha vardı, yukarıda sonra anlatacağımı yazdığım rastlaşmaya neden olan... Geçmiş hikayeleri hatırlamak zorunda bıraktıran... Mammut'un ben Shrek'le görüşmeye başladıktan sonra beni izlettirip, Shrek yüzünden onu terk ettiğimi kurarak tepindiği zamanlarda, aramızdaki ilişkiyi kanıtlayıp velayet davasında avantaj elde etme emelleri doğrultusunda, bir de hırsızlık gerçekleşmişti. O zamanlar anlattım mı emin değilim. Shrek'in evine girilip sadece dizüstü bilgisayarı, oğluyla bir fotoğrafı ve şirket kimlik kartı çalınmıştı. Shrek de karakoldaki ifadesinde Mammut'un yaptırdığından şüphelendiğini söylemişti. Bu olayın öncesinde Mammut hem benim, hem Shrek'in evine temizliğe giden kadını arayıp kendisini Shrek'in evine sokmasını, sadece bilgisayarda fotoğraf arayacağını da söylemişti. Daha önceleri anlaştığım güvenlik firmasının yanıma koruma olarak verdiği bir adam da arayıp "abla, Mammut kendisini Shrek'in evine sokmamı istedi, istersen suçüstü yaptıralım" demişti de ben yanaşmadıydım. Neyse, sonuçta savcılık araştırıyor, tabii Mammut'un yaptığına dair bir kanıt bulamıyor, Mammut da Shrek'e iftira davası açıyor. İşte geçen hafta orada mecburen karşılaştık. Shrek sanık, ben tanık... Mahkeme koridorunda daha başladı Mammut, "demek o it buymuş", "ben sizin sitede daire tuttum, havuzda boğacağım", vs. Avukatı olan genç hanım da onu yatıştırmaktan aciz. Avukatına "işim gücüm var benim, Almanya'da bir projemiz var, dün akşam bilmem kaça kadar onunla uğraştık ama bitmedi, bu sabah devam edecektim, şimdi bununla uğraşıyorum"... Sanki şikayetçi olan biziz de bizim yüzümüzden mahkemeye gelmek zorunda kalmış! Sonra bir baktık, koridorun sonundaki müracaat savcılığı odasına gitti, kapıda bir adamla kafa tokuşturarak selamlaştılar; artık savcı mıdır, kalemi midir bilmem... Adam vaktiniz varsa burada otur, bir çay içelim deyince en azından görüş ve tehdit alanında çıkmış olduk.
Epey gecikmeli olarak duruşma başladı, içeriden hakim hanımın yükselen sesi geliyordu zaman zaman, nöbetçi hakimmiş. Sonra tanık olarak beni çağırdılar. Hakim hanım Shrek'in kapısından çıkarken Mammut'la bir arkadaşının yolumu kestiği, polis çağırarak oradan çıktığımı zapta geçirttiğini, velayet davasında kullanmak istediğini söylediğimde, üstüne basa basa "daire kapısı mı?" diye sordu, "e evet, daire kapısı, hatta arkadaşı fotoğraflarımızı çekiyordu, velayet davasına da verdiler onları" dedim. Çıkınca öğreniyorum ki, Mammut Shrek'in evini bilmediğini, daire kapısına hiç gitmediğini filan söylemiş. Ayrıca döne döne benim Shrek yüzünden evi terk ettiğimi anlatmış, hakim o yüzden bağırıyormuş, "ne ilgisi var, biz burada iftira olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz" diye...
Duruşma bitip dışarı çıktığımızda, Sarıyer Adliyesi'nin hemen karşısındaki otoparka doğru ilerledik. Sokağın karısına geçtiğimizde Mammut koşarak gelip Shrek'e vurmaya kalktı; Shrek kolunu kaldırarak vuruşunun önünü kesti; ben ciyak ciyak.. Avukatı sakinleştirmeye çalıştı, o sırada polisler geldi; ben önümüzdeki kafede oturanlara gidip şahit olur musunuz diye sordum, orada oturanlar "biz bir şey görmedik, seslere döndük, biz de aramızda vurdu mu, vurmadı mı diye tartışıyorduk" dediler. Biz adliyeye girip savcıya şikayette bulunmak istedik ama odası kilitliydi, muhtemelen öğle tatiline çıkmıştı. Neyse, zaten şahit de yok deyip yeniden dışarı çıktık. Karşıdaki açık otoparka girdiğimizde Mammut'un arabasının da orada olduğunu fark ettim. Anında Mammut arabasının tarafından bize doğru koşarak geldi, Shrek'in sırtına bir yumruk attı, sonra kendini yere attı, baktı kimse ilgilenmiyor yine kalkıp Shrek'e saldırdı, ben tabii yine çığlık çığlığa, sokakta insanlar toplandı, ben araya girmeye çalışınca Mammut sağ yanağıma bir kafa attı, yere düştüm, doğrulduğumda Shrek Mammut'un boynunu kolunun arasına sıkıştırmış, Mammut'un eli Shrek'in apış arasında, Mammut arabadan inen arkadaşına "Apo, yardım etsene lan" diye sesleniyor... Polisler geldi sonunda, Mammut'u tutup ayırdılar. Shrek'in sonradan dediğine göre Apo onlara doğru yaklaşırken Shrek ona "sakın" demiş, "sadece ayırmak için karış". Avukatı ağlayarak ve cep telefonuyla konuşarak uzaklaşıyordu. Sonuçta biz kendi arabamızla, onlar kendi arabasıyla ama polis eşliğinde Sarıyer karakoluna gittik. Adli tıp raporları alındı, ifadeler verildi. Sabah Shrek'in aklına gelmiş böyle bir şey olabileceği, spor bir ayakkabı giymiş, niye daha uyduruk bir gömlek giymedim ki diye hayıflanıyordu, en sevdiği mavi çizgili gömleğinin yakası ve iki düğmesinin yanları yırtılmış durumda. Benim de kahverengi keten pantalonun dizi yırtık, dizimde pis bir yara, iki kolumda koca birer morluk (onlar ne zaman oldu hiç hatırlamıyorum), sağ yanağımda hafif bir yumuşak doku travması. Shrek diyor ki, Mammut çok hesaplı dövüşmüş, hiç Shrek'in suratına veya iz bırakacak şekilde vurmamış. Polislerin dediğine göre de Mammut "bana karını aldım, çocuğunu da alacağım dedi" demiş. Herhalde onun başlattığını gören birilerinin şahit olması ihtimaline karşı hafifletici sebep olarak uydurdu.
Nemo'ya arabadan inerken ayağım takıldı, düştüm dedim.
Tatil haberleri daha sonra... Bunları izi silikleşmeden yazmalıydım.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

tatsız bir olay olmuş ama onun kendini kontrol edememesi sizin işinize yarayacaktır inşallah düşünüyorum sizin bu düşünceli yaklaşımınıza bir gun nemo anne ben küçüktüm sen neden beni daha çok yönlendirmedin der mi
ebru

Adsız dedi ki...

Bu otoparkin kamerasi yok mu? Kamera kayitlarina bakilsa en azindan.

Daisy

hulya dedi ki...

nasil dayandigina hayret ediyorum bunlari dorry.benim aklim fikrim yinede hep cocguda alip yasal olmasada kacip gitmekte..hala yasal yollarla ugrasmaktan da bikmamais omaniz takdire sayan!insanin okudukca bile cildirasi geliyor,sen bide yasiyorsun..

Adsız dedi ki...

kotu bi insan degilim aslinda.. ama mammut'un olmesini istiyorum.. veya hayat boyu ayaklarinin tutmamasini agzini acamamasini ve sizden uzak olmasini.. igrenc insan..
Yakinda kavusursun umarim Nemo'ya. Boyle bi adamla buyumesi ne kotu olur :(

Adsız dedi ki...

Pedagog randevunuzun tarihini de degistirseniz, yoksa o konuda da bir sey planlar dediginiz gibi Mammut.

Bir de artik Nemo kocaman cocuk, bircok seyi anlayacak yasta. Babasindan korkmasinin (gecen Uludag tatili meselesi gibi), diyeceklerini diyememesinin onun ve sizin hayatinizi, geleceginizi ne kadar degistirecegini bilmesi lazim.

Bir de siz bence artik yaninizda ses kayit cihazi, video kamerayla falan gezin, Mammut'un bu rezilliklerinin artik kanitlanmasi lazim.

Papatya

Adsız dedi ki...

Papatya,
dory'nin anlattiklarina bakinca arkasi kuvvetli oldugunu dusunuyorum mammutun. Kaniti bile yok ederler eger dusundugum gibi arkasi kuvvetliyse. Adam birinden cesaret almassa bu seylere kalkismaz bile.

Gül Göktuna dedi ki...

Dilerim yaptıkları Mammut'un ayaklarına dolanır.Çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle
Gül Göktuna

Emre dedi ki...

Pessss valla pes, allah bildiği gibi yapsın yav ne diyim, sana ve shreke çok geçmiş olsun dory, umarım herşey düzelir artık.

okiokix dedi ki...

yine hiç hak etmediğiniz şeyler yaşıyosunuz.bu nasıl bir insan siz bu insanla nasıl bir zamanlar birlikte oldunuz ama hayat değil mi gençlik işte belkide insan doğru kararlar veremiyor ve herkes yapıyor bu hataları.nemocuk anlıcak herşeyi büyüyünce nasılsa ve bunun içinde çok beklemeniz gerekmicek diye düşünüyorum.size kolaylıklar ve sabır diliyorum.sevgilerimle ve en iyi dileklerimle...okşan

Alphecca dedi ki...

:(((
Ya sen bu adama nasıl bulaştın hayret ediyorum !

Adsız dedi ki...

İnanamıyorum yaşadıklarınıza, umarım bunlar en kötü günlerinizdir ve artık düzlüğe yaklaşmışsınızdır. Bu kadar kötülük cezasız kalmasın ne olur.

Bezen Hindistan dedi ki...

yaninda ufak bir video kamera tasisan ve mammutla her karsilasmanizi ne olur ne olmaz diye kaydetsen bunlar mahkemede delil olarak kullanilabilir mi acaba? yoksa her yaptigi bir sekilde yanina kaliyor, kotuye birsey olmaz derler hakikaten hicbirsey olmuyor:((

Adsız dedi ki...

nemo sizinle yaşamaya başladığında ne olur bunları kitap yazın, biz kadınların ders alması gereken olaylar bunlar. Nemo 18'ini doldurduktan sonra o adamın yüzünü görmek istemeyecek, kafasız işte.
hande

dory dedi ki...

Yapanın yanına kar kalması ne kadar kötü hissettiriyor değil mi? Bu olaydan bir ceza almayacaktır, çünkü başka şahitlik yapacak kimse yok. Kritik durumlarda yanımda gezecek işsiz güçsüz arkadaş lazım bana, yoksa video kamerasıyla olacak iş değil, kırar atar. Ben onun arkasının fazla kuvvetli olduğunu sanmıyorum aslında, orada burada kurduğu muhabbetlerle iş hallediyor; hastanede hademenin hemşerisinin iş gördürmesi gibi. Gerçekten arkası olsa daha tehlikeli işlere kalkışırdı sanki. Bununki büyük oranda kuru gürültü. Şişinip durduğuna kıyasla yaptıkları korkakça geliyor bana.
Öte yandan, ben nasıl bulaştım, hala aklım almıyor, nasıl görmedim, nasıl gördüğüme anlam veremedim... Gençlikten değil de saflıktan belki.
Bu olanları bir kitap halinde yayınlamak, hem bu deneyimi başka kadınlara aktarmak, hem de Nemo'ya gerçekleri okuyabileceği bir kaynak bırakmak istiyorum ben de. Şu anki işimde çalışırken olmaz ama emeklilikte yayınlanmak üzere yazmaya başlayabilirim.

Adsız dedi ki...

ay sinir oluyorum su mammuta pislik.defolsun gitsin hayatınızdan ne fena adam.madem o kadar kıskanacakmış o kadar seviyormuş neden bu hale sokmuş evliliğinizi pislik.Allah sana sabır ve huzur versin en acilinden dualarım oğlunuz ve eşiniz ve onun oğlu ile mutlu mesut yaşamanız

enne dedi ki...

Sabırlı olmaktan başka çare yok galiba. Bu adam kesinlikle değişmeyecek, veya bir kadına öyle aşık olacak ki o kadın seninle ve Nemo ile görüşmesine engel olacak. Benim aklıma sadece bu çözüm geliyor:) Geçmiş olsun, sana da, Shrek'e de. Yanında olduğu için şanslısın, Nemo da bir gün gücünü fark edip babasının karşısına çıkacak ve tercihini ona kabul ettirecek.

Zamandan Sızan dedi ki...

Şu herif bi aşık olsa ya!! belki nispeten rahatlar yaşamınız..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Bu adamın yaptıklarını hiç aklım almıyor. Hep bir hırs, intikam var...Hep güzel haberi okuyacağım umuduyla geliyorum sayfanıza ama en kısa zamanda okuyacağım biliyorum! Hak yerini bulacak eninde sonunda!