4.9.08

Hayıtbükü

Hayıtbükü tam hayalimdeki gibi, kaldığımız yer de öyle. Ortam'da değil, Ogün'de kalıyoruz. Hayıtbükü'nün küçücük sahilinde topu topu üç tane pansiyon var zaten. Soldan sağa sırayla, Ogün, Ortam, Serenity... Hepsinin restorantları var, hepsi denize iki adım. Ogün'de kalıyoruz, çünkü Ortam'ın odaları öne bakmıyormuş (galiba taş evleri bakıyor), Serenity'de de yer yoktu. Ama isabet olmuş, çünkü diğerlerinin önündeki gölgede yayılma, internete bağlanma alanları biraz daha dar; buna karşın terasları var. Tercih meselesi...

Odanın penceresinden denize doğru bakınca aşağıdaki gibi görünüyor. Denizden sonra 6-7 metre genişliğinde bir kumsal, dar bir yol, arkasında bu gördüğünüz ağaçlı taş bahçe, hemen arkasında da odaların bulunduğu bina var. Şu anda da bir masaya yanyana oturduk, önümüzde laptoplar, ben bunları yazıyorum, Shrek çalışıyor.
Denize uzanan iskeleden kıyıya doğru bakınca da böyle görünüyor:

Küçük iskeleye yanaşan yatlar öğlen ve akşam yemeklerini burada yiyor. Yabancı gruplar çoğunlukta. Ogün ve kardeşi Semra'nın adamı kıskandıracak düzeyde İngiliz aksanlı İngilizcelerinin de payı var herhalde bu durumda.

Gece olduğunda kumsaldaki şezlonglar kenara toplanıp isteyenlere masa kuruyorlar. Biz iki akşamdır orada yiyoruz. Öncesinde Shrek günbatımı fotoğrafı çekmek üzere tripodunu kuruyor; sofra donanıncaya kadar bir dolu deneme yapıyor. Bir kısmında ben de ona modellik yapıyorum. Aşağıdaki onlardan birinin yarısı.

İşte böyle...

8 yorum:

Öykücü dedi ki...

Ei kocanan sonra Shrekle karşılaşman ne güzel.Arşivini okumaya başlamış sonra bir yerden sonrasını okuyamamıştım.Benim okuyama gücümün yetmediği şeyleri yaşamış ve ayakta kalmış güçlü Dorynin mutlu günlerini keyifle,zevkle okuyorum.Shrek de sen de çok şanslısınız.Sonsuza dek mutlu olun..

Resimler harika..

Sevgiler..

Öykücü dedi ki...

'Eski kocandan sonra...' yanlış yazılmış kısım..

Öykücü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Öykücü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

dory cim biz hayıt büküne ilk gittiğimizde şimdi adı Ogün olan yerde kalmıştık ama o zamanlar adı Ogün değildi. Sonrasında biraz kapalı kaldı biz de Ortam da kaldık bir kaç kez. Tekrar açık olması çok güzel.Telefonlarını yazarsan ben de gitmeden yer ayırtırım. Çocuk olunca yer ayırtmadan gitmek istemiyorum. Seveceğini umuyordum,
sevdiğine sevindim. iyi tatiller;yelda

Emre dedi ki...

Çok güzelmiş oralar, bu sene tatil yapamadık iş durumudan ama seneye çok istiyorum bende biryerlere gidip kafa dinlemeyi, burasıda cidden çok güzelmiş, ayrıca gilmor kızlarının bende takipçisiydim.

Butterfly dedi ki...

resimlerde çok hoş, senin anlatın da aynı hoşlugu bırakıyor zihinlerde. Bakalım ben bu sonbaharda nasıl göreceğim oraları.
Bu güzel yerlerin kışa enerji olarak sönmesi dileği ile.

dory dedi ki...

Öykücü, iyi dileklerin için teşekkürler. Zevkle okunmak kadar güzel bir övgü olamaz benim için.

Yeldacım, Ogün'ün telefonu 0252 728 00 23, web siteleri de var: www.ogunplace.com
Aklıma burayı düşürdüğün için tekrar teşekkür:)

Emre, burası çok güzel ama yaş ortalaması biraz yüksek, ona göre:)

Butterfly, eminim Ekim'de de çok güzel olur buraları.