19.8.08

40 Yaşından Küçükler Giremez

Uzun süredir gördüğüm en neşeli, en sempatik film... Mamma Mia!
Başından sonuna Shrek'le elele, ikimiz de başından sonuna gülümseyerek, zaman zaman bir kahkaha atarak, hatta ben oturduğum yerde dansederek seyrettik.
Ama bu kadar zevkle seyretmek için gençliğinde Abba dinlemiş, onların şarkılarıyla dansetmiş, Grease, Hair gibi müzikallere üçer beşer kez gitmiş, tüm şarkılarını ezberlemiş olmak lazım.
Benim yanımda oturan, yirmili yaşlarının başlarındaki, Meryl Streep çıkınca "aa bu Şeytan Prada Giyer'deki kadın değil mi?" diyen kızlar sıkıntıdan patladı mesela.
Meryl Streep'i zaten çok severim, yine muhteşemdi... Bu kez oyunculuğunun yanısıra şarkılarıyla, danslarıyla hayran bıraktı kendine. 59 yaşındaki Meryl Streep'in karşısında 55'lik Pierce Brosnan daha yaşlı duruyor valla. Meryl Streep daha 50'sine gelmemiş Colin Firth'ü bile cebinden çıkarır üstelik.
Fazla anlatmayacağım, gidin görün, ama sözüm veteranlara:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de filmi seyredeyim sonra size yazarım.Öpüyorum.
İyi günler dileklerimle.
Gül Göktuna

cenebaz dedi ki...

Bir veteran olarak not aldım, bakayım buralarda hangi sinemada oynuyor, bir kaçamak yapayım. Bayılırım Abba'ya. Eşimle benim yolculuk cd'mizdir, oğlum bile ezberledi şarkıları.))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Doryciğim,
Veteranların zamanında bu nida yoktu, yine de film şerefine sana "Çaaak!" diyeceğim.:))

dory dedi ki...

Ben genellikle -başka zevkleri olan insanlara olan saygımdan mıdır artık, yoksa kendi seçimlerine güvensizlikten mi, bilemiyorum- "bu çok güzel" demem de "ben beğendim" derim. Filmi methetmem, bir de üstüne tavsiye etmem beni bile şaşırttı o yüzden. Şirkette konuşuyorduk, 35'ine varmamış bir arkadaş "Abba'nın tüm şarkılarını bilirim, çok da severim, ama filmde çok sıkıldım" deyince içimden "yaa, ben haklıydım işte, Abba sevmek yetmez, 40+ olmak lazım" dedim. Bir de sanırım İngilizce bilmek gerekiyor...

Adsız dedi ki...

ilk iclal aydının köşe yazısında okumuştum bu filmle ilgili bilgileri.şimdide sizin blogunuzda. çokta merak ettim.izlemeliyimmm