4.12.07

Kararın 16'sında yazılmadığını sonraki salı imzadan çıkmayınca anladık, sonraki hafta sonunda ancak imzadan çıktı. Gayet güzel yazılmış aslında, sürpriz yok.
Ancak uygulamanın temyiz sonucunu bekleyip beklemeyeceği veya tedbirin karar kesinleşene kadar geçerli olduğu konusunda bir ibare yok. Hakim hemen icraya konulabileceğini düşünüyormuş. Ama benim avukatım ve danıştığım birkaç avukat, çocuk teslimine ilişkin kararların aile ve şahsın hukukuna ilişkin ilamlar grubuna girdiğini, bu gruba ait ilamların da kesinleşmeden icraya konulamadığını söylediler.
Öte yandan AİHM'de çalışan arkadaşıma göre, karari veren hakime durum anlatilarak ek karar cikartmasi istenebilirmiş. Bu olayda zaten kanun geregi velayet annede oldugu icin temyiz basvurusunun icrayi durdurmadiginin yazilmasi istenebilir diyor. Velayet babadayken simdi anneye verilme karari alinmis olsaydi, o zaman temyize gidilir ve Yargitay karari beklenirdi. Bu olayda velayet degisimi olmadigi icin, hemen teslim alinabilir diyor. Ama önemli olan icra hakiminin ne düşüneceği ve bunu hala bilmiyoruz.
İşte bu yüzden sesim çıkmıyor... Kızgınım, haksızlığa uğramış hissediyorum. Tedbir geçerli mi, icraya koyabilecek miyiz derken iki aydır ayrı kaldığıma mı, yoksa yeni hayatımız üstüne o kadar plan yapmışken 6 ay daha süreceğine mi daha çok üzüldüğümü bilmiyorum.
Ayrıca hep üzüntülü şeyler anlatmaktan, bu sürekli trajedik durumlar içinde olma durumundan ve kendimden çok sıkıldım.
Ben bir süre yazmayacağım galiba.
Önemli bir şey olursa yazarım.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili dory,
ne zamandir yeni gelismeleri bekleyerek tıklıyorum...disardan solemesi kolay,senin icin yaniyordur simdi...sana sabir diliyorum, herseyin cok daha cabuk ve kolay akmasini diliyorum.artık 'sonuna' geldigini hissediyorum.allah yardimcin olsun, dualarim seninle
cagla

Butterfly dedi ki...

Sevgili Dory, sıkılma, ne beklemekten ne de yazmaktan, kendınden de elbette, bız senı merak edenler hıc sıkılmadan beklıyor ve merak edıyoruz ve aynı anda ınanıyoruz da tabii, mutalak ama mutalak yoluna gırecek hersey, Teoman senın yanına gelecek bırlıkte ana-ogul yasayacaksınız, sen dert etme,enerjını de tuketme boyle bekleme sureclerının sıkıntısıyla, sen dememısmıydın paylasmadan olmuyor dıye, sen moralini yuksek tut,buna hem senın hem de Teomanın ıhtıyacı var, asıl uzulme sırası Mamutta! Bırak bu surecın nasıl gececegının muhasebesını ve uzuntusunu o yasasın, sen sadece temkınlı,dıkkatlı,uyanık ve de sabırlı ol.Bır de guzellıklerın az kaldıgına olan tum ınancınla hayal kur, guzel hayaller olsun, haksızlıklar ıse, onlardan tamamen kurtulmak bızım gıbı değer duyguysuyla hareket edenlere pek nasip olmayan bır sey,huzurlu ol, kalbım ve dualarım senınle...

Alphecca dedi ki...

Öyle karmaşık şeyler yazmışsın ki ben birşey anlamadım ???????
Ne tuhaf şu kanunlar, kurallar,
Umarım bu işkence kısa sürede sonlanır :(((((

Adsız dedi ki...

Zaman artik sabrini daha da sıkı, zirh gibi kuşanma zamani. Önünüzde koca bir ömür varken 6 ay nedir ki? Bunca zaman sabreden Dory bu kadarcik süre için mi moralini bozacak. Kendisiyle gurur duyması gereken bir kadının kendinden sıkılmasını bir anlık kalem sürçmesi olarak niteliyorum. Ümitsizliğin pençesine düşmek en sancılı hastalık. Sakın onun galip gelmesine izin vermeyin. Sessiz kalsamda hep takipteyim.
Sakın ha sakın bizi merakta bırakmayın...
İyi dileklerim hep yaninizda

Bocuruk dedi ki...

Sabır, biraz daha sabır. Sonu selamet olacak inşallah. Hep birlikte kutlayacağız.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Dory,
Senden bir haber alabilmek için tıkladıkça yeni bir şeyler yazmamış olmanın sende olumsuzluğun sonucu olduğunu düşünüyor ve üzülüyordum.
Lütfen umutsuzluğa, yeise düşme. Evet zordasın, sıkıntıdasın ama sen harika bir insan ve annesin. Kuyruğunu dik tut sevgili Dory...

Sevgilerimle,
fatma

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bunca zaman nasıl geçtiyse, o bir türlü geçmeyen şimdiki zaman da geçip gidecek ve her şey değişecek.
Gönlünü ferah tutmaya çalış, lütfen.
:)

Adsız dedi ki...

Bence teoman ikinci okul donemine yeni sinifinda baslayacak... olumlu dusunelim ki olumlu seyler olsun.

Adsız dedi ki...

ben de uzun zamandır kararı bekliyordum.umudunu kaybetme ve moralini bozmamaya çalış lütfen..
hayat bi gün iyi yüzünü gösteriyor mutlaka..bunun en yakın tanığı benim..tüm iyi dileklerim ve dualarım sizinle..

endiseliperi dedi ki...

biraz daha sabır dory, kendini üzme, n'olur.

sevgilerimle.

Esra dedi ki...

Eminim sonu cok mutlu olacak bu hikayenin. Yuzdun yuzdun kuyruguna geldin, biraz daha sabir... bizleri habersiz birakma lutfen.
Sevgiler ve bol sans
Esra

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Evet artık son aşama bu.Pes etme Dory.Yazacak önemlişey mi?
Mesela meselaaaa şu salona puf işini ne yaptın?O kadar fikir verdik dimi ama sana:)))

Adsız dedi ki...

Ay, ben siroz filan olacagim yaaa.... Ne bicim is bu Dory??? Ne bicim adalet? :o(

Sabir guzel kardesim, sabir.

www.elifsavas.com/blog

Adsız dedi ki...

sevgili dory
lütfen sabrını yitirme...
senden gelecek güzel haberler için hep dua ediyorum ama şu anda senin ihtiyacın olan şey sadece sabretmek.bu arada kendini yıpratma lütfen...