15.6.07

Ev Makarnası

Benim sevgilim geçen hafta iş seyahatindeydi. Bana üç kısa kollu, poplin, ütü istemeyen iş gömleği (ceket içine giydiğim bodylerden nefret ediyor), bir ev içi şort takım (aslında pijama ama o da poplin bir gömlek-şort takımı, bence uyumak için fazla şık), bir parfüm (kokusunu beğenmiş), bir makarna açma-kesme makinası, bir makarna kurutma askısı ve bir vişne çekirdeği çıkarma aleti getirdi:) Ben de hemen ertesi akşam ilk ev makarnamı denedim. Burcu'dan kurs aldığım özel derste onu izlerken öğrendiğim kadarıyla...
2 bardak un, 4 yumurta, yarım kaşık tuz, 2 kaşık su ile, hem de tembel işi, robotta yaptım hamuru. Açma kısmı uzun sürdü (henüz elim ağır tabii) ama zor değildi.
Unlu ellerle fotoğraf çekilmiyor. O yüzden ara aşamalar pek yok...

Gecenin bir yarısında taze taze pişirmedim tabii. Daha sonra yaparız diye (ve kurutma askısını denemek için) kurutmayı denedim. Geceden onları astım. Bu aletlerle yapması pratik ama yine de 2 saat sürdü.

Sabah böyle buldum... Kendilerini yere atmış, kaçmaya çalışıyorlardı. Hatta birkaçı masadan inmeyi bile başarmıştı.
Ama onları toplayıp bir kutuya doldurdum. Akşam geldiğimde Shrek pişirmişti bile...

Vişne çekirdeği çıkarma aletini denemek için henüz erken; daha vişne zamanı değil. İyi de annesi o kadar güzel vişne reçeli yapıyor ki ben nasıl o kadar güzel yapacağım. Üstelik geçen sene yapıp verdiği dev kavanoz daha bitmedi. Ama Shrek "her eve lazım" dedi:))

Bu gece yatmadan yazmak istedim, çünkü yarın gündem değişecek. Sabah Nemo'yu almaya gidiyorum.




12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay, ne guzel olmus! Tadi ne kadar farkediyor, degil mi? Nefis oluyor.

Evet, butun gece icindeki nem kurudugu icin kisalmis, sekil degistirmis ve kacmislar senin makarnalar. :o)Bir daha sefere altina ortu yaymak lazim herhalde.

Senin minnos Nemo yapsin bir sefer. Acamaz hamuru belki ama makinadan gecirir. Kurutmak da sart degil aslinda, hemen pisirir, yersiniz!

Bir dakika, iyi okumamisim, o makinanin kesmeden acan kismi var, o kismi kullanmadin mi hamuru acmak icin? Bir daha okuyayim.

www.elifsavas.com/blog

Adsız dedi ki...

Ben iyi okumamisim. :o( Sen kurutmamayi zaten biliyormussun. Ama makinanin basini cikarirsan, ana bolumuyle acabilirsin hamuru. Araligi sikistirip sikistirip hamuru yavas yavas inceltiyorsun her geciriste.

Nemo'nun ceylan gozlerinden opulur.

www.elifsavas.com/blog

dory dedi ki...

Elifcim, ben yarım yamalak yazmışım, zatem makinanın o açma kısmıyla açtım. Yoksa nasıl açarım ben o kadar ince hamuru, ilahi!
Bu arada Nemo'yu aldım geldim, hikayesi sonra.
Senin yerine de öpeyim şimdi gidip, bahane olur. Allahtan öptürüyor kendini, yürürken elimi bile tutuyor! Görenler de şaşırıyordur, bir de zaten büyük gösteriyor, 10 yaşında çocuk annesinin elinden tutar mı diyorlardır; ben bayılıyorum tabii:))

Adsız dedi ki...

Gözün aydın Dory, Nemo ile güzel günler dileğiyle,

Sevgiler.
Nemonun o güzel yanaklarından ve başından ben de öpüyorum.

Fatma

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Doryciğim,
Profilini değiştirmişsin veya ben yeni gördüm.
Çok daha iyimser ve inançlı bir ifade olmuş, çok hoşuma gitti; söylemeden geçemedim.:)

Adsız dedi ki...

Aaa, tutturacak tabii elinden. Hem de öptürecek. Ben oğlumu düm ÖSS'ye götürdüm, çıkışta da sarıla sarıla yürüdük. Yok el tutulmazmış, yok öpülmezmiş... Biz onlara sevimli ya da ufak oldukları için öpüp sarılmıyoruz ki, sevdiğimiz için yapıyoruz. Büyüdüklerinde sevgimiz bitiyor mu? Yoo.

Dilerim sen de Nemo'yla beraber o günleri görürsün. Ama daha da çok dilerim ki, Nemo o yaşa geldiğinde ÖSS denen bu vahşi sistem son bulmuş olsun.

(Makarnaya değil yukarıdaki yorumuna yorum yazmış oldum. Makarnalar da harika tabii ama ben klo vermek zorundayım. Zo-run-da-yım.)

Turuncu Elma'yım bu arada, üşendim bilgileri girmeye, sevgiler.

Koyubeyaz dedi ki...

Su makarna makinasindan hep bende istemisimdir. Ozellikle Home tV de adamlar bicakla kesip makarna yaparken kabaran makarna yapma istegim icin ideal diye dusunuyorum. Ama biraz daha beklemem lazim yoksa Zeyneb mumkun degil musade etmez.

Dip Not : Dory seni cok seviyorum nedenmi; tum zorluklara karsilik bir anlik yere dussen bile ayaga kalkip devam edebildigin ve kalbinde barindiridigin tum duygularina ragmen oglun icin mucadeleni sonuna kadar yaptigin icin. Bu yasananlar olmasaydida severdim seni nedenmi; cok ama cok samimisin. Artık cok zor bulunan bir meziyet cunku. kendine dikkat et.

Esin dedi ki...

Sevgili Dory, tam Italyan usulu yapmak istersen, her 100gr una 1 yumurta koyman gerekiyor, ya da her 100gr una 2 yumurta sarisi (renginin daha sari ya da daha besleyici olmasini istersen, ozellikle Nemo'ya pisirdiginde), cok az da tuz. Su ve yagi tamamen cikart. Elin alisinca 1/2 saatte hazirlaniyor, gozun korkmasin.
En iyi dileklerimle
Esin

filiz dedi ki...

pek keyifli göründü özellikle kurutulmuş halleri...:)
ama ben pişmişini tercih ederim(hımmm ....hım)
demek nemo'ya kavuşuyorsun
ne harika!
keyifli zamanlar geçirin doya doya
sağlıkla inşallah
sevgiler

piqi dedi ki...

sizin yazılarınızı okurken içimde bişey acıo.ben anne diilim evli bile diilim lakin her bloğunuzu açmaya yeltendiğimde umarım artık kavuşmuşlardır umuduyla açıorum ama maalesef her seferinde aynı hukuksal ve mammutsal abukluklarla karşılaşıorum.empati böle bişey galiba ki kendisi acı verirmiş.
umarım çok yakın bi zamanda evladınıza kavuşursunuz.ve bizlerde bazı hikayelerin sadece dizilerde yada filmlerde olmadığına, reel hayattada bu tip sorunların varolduğuna inanarak gelecek dönemde başımıza gelme ihtimali olan bu hususlar için gardımızı almış oluruz
en yakın zamanda mutlu haberlerinizi duymak dileğiyle....

şugibi dedi ki...

merakla bir sonraki postunu beklemekteyim.

Adsız dedi ki...

Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.