10.1.07

Zaman Uçuyor

Zaman sanki kanatlanmış uçuyor. Neredeyse Ocak'ın ortası geldi, oysa daha dün yılbaşıydı. Fırtınalı Cuma akşamından sonra haftasonu biraz üzgün, biraz endişeli, ama sakin geçti. Cumartesi sabahı Shrek'e takım elbise bakmaya Ümraniye Zara'ya gittik; çünkü bir tek o Zara'da takımın ceketiyle pantalonunu ayrı beden satıyorlar. Bir gün önce indirime girdiği için daha önce beğenip gözüne kestirdiği hiçbir takımın bedeni kalmamıştı. Biz de Bağdat Cadde'sindekine gittik, ama orada da yoktu. Sonra Nemo'nun odasını toparlamak için istediğim raflı dolap modellerine bakmak için İkea'ya gittik. Elbette ilk turda alamadık, ama salona ikili ayaklı lamba aldık; 20 YTL'ye. Biri tavana bakıp genel bir aydınlatma sağlıyor, diğeri boynunu büküp okuduğum kitabı aydınlatıyor; isterseniz ayırıyorsunuz, isterseniz içiçe oturuyorlar. Süper:) O kadar kalabalıktı ki kendimizi zor attık dışarı. Eve dönünce de uzun bir akşamüstü uykusu çektik. Haftasonunun da kalanı tembellikle geçti. Pazartesiden beri ofiste işler karışık; hem yoğun, hem stresli; bütün hafta da öyle geçecek belli ki. Dün akşam Nemo'nun öğretmenini aradım; Nemo'nun nasıl olduğunu sorup olanları anlattım. Korkularımın aksine çok neşeliymiş; öğretmeni "nasıl geçti tatilin?" diye sorduğunda neşeyle "çok güzel geçti, annemle çok eğlendim; nasıl geçebilir ki zaten?" diye cevap vermiş. Belki de kanıksadı babasının bağırıp çağırmasını.
Bu arada http://www.turkhukuksitesi.com/ sitesinden velayetle ilgili yargıtay kararlarını okudum. Annenin ağır ihmali veya çocuğun fiziksel, zihinsel ve dugusal geşimesinin tehlikede olduğunu gösteren somut delil yoksa velayetin anneye verilmesi esastır deniliyor. Böyle bir durum olmadan velayet babaya verilirse yargıtay bozuyor kararı. Bunların tartışıldığı forumları okurken http://www.vekalethareketi.org/ diye bir adresin duyurusuna rastladım. "Her biri tez olabilecek nitelikte gerçek hikayeleri derlediklerini" söylüyorlardı. Site henüz yapım aşamasında, ama orada verilen mail adresine bir mesaj atıp ilgilenirlerse benim de anlatacak gerçek bir hikayem olduğunu söyledim. "Elbette ilgileniriz" diye bir cevap geldi az sonra. Bu mesajı yazdığım mail adresini veya verdikleri cep telefonunu kullanarak onlara ulaşabileceğimi söylüyorlardı. Çok nazik ve ilgili bir başlangıç... İş saatinde fırsat bulur bulmaz arayacağım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın, umarım sizin için olumlu sonuçlanacak bir şeyler elde edebilirsiniz. İyiler de kazansın artık noolur..

Selamlar ve Sevgiler

Koyubeyaz dedi ki...

Dory sana sadece sevgilerimi ve dualarimi gonderiyorum umarim tum kalbindne gecenler gercekelsir...

Adsız dedi ki...

Tum bu olumsuz kosullara ragmen ayakta dimdik durman ve gelecege umutla bakman cok guzel birsey. Ben bu kadar guclu olabilir miydim bilemiyorum. Ben de yavrumdan ayrilma korkusu ve maddi korku yasamasam belki dusunurdum birseyler... Eminim ki velayeti alip ogluna kavusacaksin. Allah hep yaninda olsun. En icten sevgi ve selamlarimala

Adsız dedi ki...

Annemler onumuzdeki Carsamba yola cikip Persembe donuyorlar. Ne olur, ona da sor. Ben iyi birseyler olacagina inaniyorum. (Emailim gelmistir, degil mi?)

dory dedi ki...

elifcim, ararım tabii. iyi ki söyledin, yoksa dediğim gibi, o adrese bakmak pek aklıma gelmiyor; oysa bir baktım, üç blog arkadaşımdan daha mesaj var:)
ayrıca herkese iyi dilekleri için teşekkürler...

limoncicegi dedi ki...

Bu sitelerin olmasi senin icin iyi olmus. Hem kendini yalniz hissetmezsin hem de durumunu bizden daha iyi anlayanlar olur. Hatta yol gosterenler, yardim edenler , destek olanlar...
Guzel haberlerini de bekliyoruz...