16.1.07

Oncesi-Sonrasi

Bir hafta daha gecmis. Dün bir ara Cumartesi günü ne yaptigimi hatirlamadigimi fark ettim. Pazari hatirliyordum ama Cumartesi kayiplara karismisti. Sonra hatirladim tabii. Aksam eve gelip Cumartesi aksam yemegine davet ettigimiz arkadaslarin ev hediyesi olarak getirdigi smoothie makinasini görünce bir anda hatirladim. Cumartesi gününü yemek yaparak gecirdik. Aslinda ben daha cok asistanlik yaptim. Yemekleri Shrek yapti. Menüye bakar misiniz!
  • Portakalli Fasulye Pilaki
  • Balsamik Soslu Buharda Haslanmis Karisik Kis Sebzeleri
  • Ispanakli Gül Börek
  • Karisik Yesillik Salatasi
  • Limonlu Domates Salatasi
  • Safranli Kayisili Pilav
  • Kirmizi Sarapta Pismis Antrikot
  • Armut Tatlisi
Ben de tüm sebzeleri dogradim, soganlari ayikladim, ama yanisira salatalari, böregi ve tatliyi ben yaptim. Ayrica ortaligi toplamak ve alt kata su sizdigi icin borularimi kontrole gelen tesisatci mutfagimin tavaninda bir delik actigi icin ortaligi temizleyen de bendim, ama tüm bunlari yapmak icin alisverise giden de Shrek'ti. Gerci bu iyi bir sey mi, bilmiyorum, cünkü aldiklariyla 10 kisilik bir davet verebilirdik. Pazartesi sabahi da 1 haftaligina seyahate cikacagi icin eti ve pilakiyi buzluga attik. Ben de bir dolu salata malzemesi ve sebzelerle basbasayim. Oysa ben yalnizken tosttan baska bir seyle ugrasmazdim. Neyse, bu kez de böyle olsun. Zaten verdigim kilolari hizla geri aliyorum. Su gecen Nisan'da bana "duur" diye ak sakalli dedeyi bekliyorum ama gelmiyor bir türlü.
Pazar gününün epey bir bölümünü Shrek Süzmebaliyla, ben de Ikea'da gecirdik. Nemo'nun odasindaki oyuncak yiginini toplayabilmek icin acil rafli bir dolap almak istiyordum. Hafta ici bir aksam Shrek'le gidip bir ön arastirma yapmistik zaten. Ikea indirime girdigi icin iyice kalabalikti. 149 YTL'den 99 YTL'ye düsmüs bir dolap aldim. Bir sürü de ivir zivir.
Rafi Pazar aksami Shrek'le monte ettik. Pazartesi aksami da ben oyuncaklari topladim. Oyle gözümde büyümüs ki bu is, uzun süredir isteyip bir türlü girisemiyordum. Baslayinca bitiyor tabii. Yattigimda saat 1.30'u geciyordu; 5 saat oyuncak toplamisim yani. Onceki halinin fotografini cekmedigime hayiflandim sonra; güzel bir oncesi-sonrasi yazisi cikardi. Aslinda hic yok degil, sadece dolabi koydugum duvari gösteren bir acidan cekilmemis. O fotografin cekilme amaci farkli tabii. Dolabi koydugum duvar görünmedigi icin de ayni acidan bir fotograf daha cekip "sonrasi" diye koysam dolap görünmeyecek. Ustelik ilk fotografta odak noktasi oyuncak yiginiyla cok mutlu bir Nemo; sonrasi fotografinda o da yer almayacak haliyle.
Cok gevezelik ettim. Ben en iyisi bu yaziyi bitireyim artik.

3 yorum:

Turuncu Elma dedi ki...

Ak sakalım yok ama ben sana dur diyebilirim istersen: "Duuur! Yiyemezsin onları. Kardeşsiniz siz!"

Gün dedi ki...

Sobeeee:) ayrıntılar blogumda :)

elifsavas dedi ki...

Ay ne guzel! Benim kocam yemek pisiremez. Cay icin su kaynatir, onu da unutur, caydanligin dibi yanar. Duduklu caydanlik aldim, onun dudugunu bile duymuyor adam! Elinde sopasi olan caydanlik markasi biliyorsan, bana yolla. ;oP

Neyse ki yemek yapmayi cok cok seviyorum. Benim hem isim, hem hobim, hem terapim.:o)