12.11.06

Öylesine Bir Hafta

Cok yogun ve is stresiyle dolu bir haftanin ardindan hicbir sey yapmadan gecirdigim bir haftasonu da bitti. Yeni bir sey yok. Gecen Persembe Mammut bir kez, ben toplantidayken aramis, sonradan telefonumda adini gördüm. Aramadim, cünkü ayni gün annemin ondan sikayetci oldugu davanin ilk durusmasi vardi. Sikayetci oldugu olay da, hani su gecen kis annem Nemo'yu okulda görmeye gitti diye gece evine gidip, kapisini tekmeleyip küfürler edip tehdit etmesi. Mammut da, avukati da durusmaya girmemis. Zaman kazanmaya calisiyor iste. Sürekli Sultanahmet Adliyesi'nde dolandigi, iki günde bir 2.Aile'nin kaleminde görüldügüne göre, o gün de gitmis, annemi görünce beni aramis olabilir. Yanilmis da olabilirim, sonucta bunlar benim aklima gelenler.
Yarin sabah Shrek Erzincan'a gidiyor, Sali aksami dönecek. Bense Sali sabahi Almanya'ya ucuyorum, Cuma öglen dönecegim. Havaalanindan dogruca Yenikapi'ya, Bandirma feribotuna. Düsseldorf ucagi 2 saatten fazla rötar yapmaz herhalde. Haftasonu Nemo'yu alacagim insallah. Shrek de Cumartesi Antalya'ya gidecek, dönüsü Carsambaya. 10 gün görüsemeyecegiz yani.
Bu haftasonu biraz da, yilbasi hediyesi olarak planladigim örgü projelerine kafa yordum. Burada yazmayacagim, yani henüz, cünkü okuyor olabilirler:)
Cumartesi "cupcake" yapmaya çalıştım. Lezzeti fena olmadi ama görüntünün olmasi gerekenle alakasi yok. O yüzden fotografini cekip yemek blogu taklidi yapmadim. Aslinda aksam icin de "izgara patlican ve közlenmis kirmisi biber dilimli domates soslu lazanya" yapmistim, fotografini cekmeyi bir an düsündüm ama cok actik, hemen yedik. Böyle seyler yapmayi birakip yeniden salata bazli beslenme düzenime dönmem ve su icmeye baslamam lazim. 70-71 kg arasinda duruyorum. 79'dan inince bu kilolarda cok mutlu olmustum ama 68'den cikinca yine hicbirseyi kendime yakistirmamaya basladim. Ayrica sacim ve cildim de kötü durumda. Su icmemekten diye yorumluyorum ama eski rejimime dönmeden bunun ne kadar etkisi oldugunu anlayamayacagim. Hal böyleyken 3 günlük Almanya seyahati hic iyi olmadi tabii. Sabah kahvaltilari "arada acikirsam saglikli bir sey bulamam" kaygisiyla cok kacacak; yine de gün boyunca her toplantida ortaya gelen kurabiyelerden yenilecek; oglenleri sosisli sandvicle gecistirilecek; her aksam is yemegine gidilecek. 2 kg daha alip gelmemek isten bile degil...
Iste böyle.

7 yorum:

deniz dedi ki...

Dory iyi Almanyalar sana simdiden. Bugunlerde herkes saglikli besleniyor ya, artik ogle yemegi satan ayakustucu bufelerde bile daha saglikli seyler var allahtan. Vok-noodle/ pirinc secenekleri falan. Bir de bir markete dalarsin ilk vaktin oldugunda, musli barlari alirsin aciktikca yemek uzere, ohhooo hic biseyin kalmaz.

Adsız dedi ki...

Sevgili Dory,
gecmis yazilarinizi okuyup huzunlendim. Benim de en buyuk korkularimdan birtanesi cocugumdan ayri kalmak. Is ayrilmaya gelince erkekler en acimasiz yaratiklara donusuyorlar. Kuzularimizi dusunuyorlar mi emin degilim...Sabirlar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba!

Ben sizin sessiz okuyucularinizdanim. Guclu bir kadinin blogunu okumanin bende uyandirdigi hisleri tarif etmeme imkan yok. Bir suru klise yazacagim ve gereksiz olacak.

Gecenlerde ben de bloglandim. Goz atmak isterseniz: www.elifsavas.com/blog

Sizin blogunuzu link olarak koyacagim, uygun gorurseniz siz de benimkini koyarsiniz.

Ne yazik ki cok uzaklarda oturuyorum. Yakin olsaydik, sizinle tanismaktan buyuk mutluluk ve onur duyardim.

Annem otuz senedir avukatlik yapiyor. Sizin yazdiklariniz, onun her aksam eve gelip anlattiklari hikayelerden biri gibi. Acimasizligin sonu yok.

Saglicakla kalin,
Elif

limoncicegi dedi ki...

Dory,
Bu kadar kiloyu nasil verdin desem ? Acaba formulu yazar misin ? umarim cik deli gibi kos, demezsin, malum ankara hayli soguk oluyor.. dur bakalim nasilmis, bende kisin gelmesi ile kilomu aliyorum, genisliyormuyum, su mu topluyorum anlamiyorum... off yaa... yine basa donduk

dory dedi ki...

denizcim, isteyince saglikli secenek bulmak mmkün tabii de benim niyetim bastan bozuk, bahane ariyorum. Bu arada bir sosisli bile yiyemeden geri döndüm, ama pils'leri götürdüm valla..

anonim arkadasim, bir anneye acivermenin en etkili yolu cocugunu üzmek degil mi zaten.. O acimasiz yaratiklar cok iyi biliyorlar.

elif, ne yalan söyleyeyim, güclü bir kadin olarak tanimlanmak gururumu oksadi. Bloguna simdilik bir göz attim; sonra vakit buldugumda hepsini okuyacagim; cd kaydedecek bir sopranonun sarkilari nicin bestecilerinin cinsel tercihine göre siniflamis olabilecegini de merak ettim dogrusu.

limoncicegi, formül basit de sadik kalmak zor, ama uyarsan haftada bir kilo garantili.
Sabah: kepekli ekmekten yagsiz bir tost, veya domates-salatalik-bir kibrit kutusu light beyaz peynir- bir dilim kepekli ekmek
Ogle: bir tabak salata, üstüne ızgara tavuk/köfte/ton baligi, bir dilim kepekli ekmek
Aksamüstü: iki diyet kurabiye
Aksam: bir tabak sebze yemegi, b,r dilim kepekli ekmek
Gece: bir meyva (bir kiwi/elma/armut)
salataya 1 tatli kasigindan, sebze yemegine 1 corba kasigindan fazla yag konmayacak. Havuc, patates yok. Hepsi bu. Yarim saat de yürüyebilirsen süper olur.
Formülü biliyorum da ben uygulayabiliyor muyum? Su aralar cevap "hayir".

Herkese sevgiler.

Adsız dedi ki...

Biraz kisisel sohbete donmus olacak ama :o) herseyden once bir CD yapmak icin bir konu secmek lazim. Escinsel bestecilerin muziklerinin toplandigi bir CD yoktu ortalikta. Birkac tane var ama icindekilerin cinsel tercihleri kanitlanmamis. Bazilarini uyduruk seylerle doldurmuslar. Ben daha ciddi bir arastirma yapip bir CD ciksin istedim ortaya. Baska konu mu yoktu? Hayir, o sirada yoktu. Daha dogrusu Szymanowski'nin eserlerini seslendirmek istiyordum. Tek basina onunla CD dolmayacakti. Biyografisini okurken escinselligi dikkatimi cekti, eh, bunun gibi baska bir calisma da yoktu ortada. Neden olmasin? :o)

Guclu kadin olmak hic aglamamak, umitsizlige kapilmamak, vesaire degil. Kafana koydugun yoldan donmemek. Oglundan pes etmemek. Sende olan ozellikler. O zaman tanim da dogru.

sevgiler,
E

dory dedi ki...

Szymanowski'nin adini ilk kez duyuyorum (ve Tschaikowski haric digerlerinin adlarini). Rastlarsam alayim, merak ettim.
Ayrica, bence burasi kisisel sohbetin tam yeri:)