29.9.06

Benim Cici Lambalarim

Lambalarimi taktirdim. Simdi biraz daha cok eve benzedi. Antreninki hala eksik; ama kapidan girince koridorunkini yakabiliyorum, o da idare ediyor nasilsa.
Mutfaktakiler takim olsun diye tutturdugum icin kendime guluyorum. Ben sozde takim sevmem; kolaycilik gibi gelir; anne evi gibi gelir. Ama ayni annem gibi ayakkabi alacagim zaman da cantasiyla takim almayi severim. Anneleriyle alip veremedikleri olan butun kizlarin sonu annelerine benzemek degil mi zaten? Mutfak uzun ya, giristeki ocak-lavabo-buzdolabi alanini genel aydinlatmak uzere tavana yapisik olan (alttaki), camın onundeki mufak masasinin ustune sarkan (ustteki)... Zaten begenerek aldigima gore simdi de bakip bakip hosuma gitmesi normal herhalde.

Bu da salondaki yemek masasinin ustune asildi. Pek havali canim... Avize desen degil, ama kristalleri var. Modern ama oyle otel odasi gibi de degil. Ben boyle kolay tarif edilemeyen seyleri seviyorum galiba.
Bu hazirlik biraz da 7-8 Ekim haftasonu Nemo'yu aldigimda ev biraz daha "tamam" olsun diye. Onumuzdeki hafta icinde bir fuar icin yurt disinda olacagim; Cuma gecesi gelip Cumartesi sabahi almaya gidecegim. Isi sansa birakmayacagim icin icraya koyuyorum tabii; onlarin yaninda bagirip cagirip cocugu korkutamaz diye umuyorum. Haftasonumuz yollarda gececek, oraya yakin bir yerlerde, bir otelde kalarak da gorusebiliriz aslinda ama eve getirmek daha saglikli diye dusunuyorum. Tembihleyeyim de ben yokken annem eve onun sevdigi yiyeceklerden (salata icin havuc, atistirmalik elma) koyup hazirlik yapsin, alisverisle vakit kaybetmeyelim. Ben de haftasonu kofte yapip buzluga atayim; dondurmayi birlikteyken yapariz; mikrodalgada yapilan patlamis misirlardan evde var; cips ve cikolata da var. Portakal suyu sevmiyor, hazir meyva sularindan icsin de istemiyorum ama limonatadan baska bir sey gelmiyor aklima.
Aman, sunun surasinda toplasan 24 saat ancak kalacak evde, saglikli seyler yese ne olur, yemese ne olur... Ilahi ben. Telefonla siparis verip evde McDonalds'dan sofra donatsak ne yazar...

12 yorum:

tontontombo dedi ki...

Sevgili Dory, salon lamban bayıldım.İyi günlerde kullan.Nemocuğa da sevgilerimi ilet lütfen, en kısa zamanda sürekli yanında kalacağı günlerin geleceğini ümit ediyorum.

maviokyanus dedi ki...

Lambalarin pek sirin , hayirli olsun.Yeni ev ve yeni bir kac eşya ilac gibi gelir her bir derde.
Allah ve hukuk tabiki, bir an önce yavruna kavustursun da doya doya koklarsin, oglusunu, insallah...

Nes london-ist dedi ki...

kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum da, yapamıyorum tabi,çocuğundan uzakta olmak çok zor olmalı,çok kalpten herşeyin düzelmesini diliyorum.(Katkısız nar suyuna ne dersin)

Bezen Hindistan dedi ki...

blendira 1-2 kasik yogurt, bolca meyve (sevdigi ne varsa artik), akiskanlik icin de biraz meyve suyu (nar super oluyor) koyup karistirmani onerecegim, super oluyor tadi. hatta usenmezsen birkac farkli partide farkli renklerdeki meyveleri yapip renk renk de koyabilirsin bardaga. ben buz da koyuyorum ama buz koymak istemezsin belki bogazini usutmesin nemo diye.

allevk dedi ki...

eminim,nemo ile super vakit geçireceksiniz, masayı da mc amcadan donatın gitsin, önemli olan beraber olmanız değil mi?

Gün dedi ki...

Yeni evin çok zevkli oluyor, hep nemo ve sevdiklerinle doyumsuz sevgiler yaşarsın umarım yeni evinde...

huysuz dedi ki...

bence zevkli olup, yerinde kullanıldıktan sora bazı şeylerin takım olmasında hiç sorun yok. seninkiler hoşmuş gayet...

renkler dedi ki...

Sevgili Dory,

Lambalarını çok beğendim. ben takım olayını sevmem ama benzer konseptte parçalar ile bir bütünlük oluşturmaya çalışırım.

Bu arada inan dua ediyorum Nemo ile temelli beraber olasın diye. Allah hiç bir anneyi yavrusundan ayırmasın. Ne olur savaşmayı hiç bırakma ve onu ait olduğu yere al.

Renkli kal:-)

Minik Patikler dedi ki...

Nedendir anlamadim ama ruyamda senin evine gelmistim, bir muddet oturduktan sonra lambalara takilip dusunmustum buraya yazdiklarini. Umarim oglunla guzel vakit gecirmissindir.

Bocuruk dedi ki...

Lambaların hakikaten çok güzel güle güle iyi günlerde kullan. Sayfanı okuduğumda çok etkilendim. Ve sen Nemo ile kavuştuğunda benim yüzümde kocaman bir gülümseme oluyor okurken. Umarım birgün tamamen kavuşup hep birlikte yaşarsınız. Eminim seninle beraberken onun da ne yediği o kadar umurunda olmuyordur :)

defne ve deniz'in annesi dedi ki...

Bugün blogunun tamamını okudum ve sabahtan beri gözyaşlarımı tutamıyorum... Tanrı sana sabır, güç ve en önemlisi sağlık versin. Bir an önce oğluna kavuşabilmen dileğiyle...

Ozde dedi ki...

Blogunu yaz basinda okumustum ve gozyaslarimla bosuna bogusmaya calismistim. Nemo`cukla guzle vakit gecireceginizden eminim. Masayi da "Mekdan Usta"dan donat gitsin dedigin gibi.