25.8.06

Yeni Oyuncagimiz

Shrek bunu almis:)) Once ogluna hediye diye dusunmus ama sonra kendi evinde dursun, oglu geldiginde beraber vakit gecirecekleri bir eglence olsun diye vermemeye karar verdi. (Onun blog ismi de Suzmebal olsun, cunku Shrek onu Suzmebalim diyerek seviyor...) Ben de zaten siparis verdigini soylediginde "bana da, bana da" diyordum cocuklar gibi...
Biraz internet arastirmasi sonucunda gordum ki dondurma tariflerinin cogu, sut, seker ve yumurtanin onceden pisirilmesi, buzdolabinda birkac saat sogutulmasi ve daha sonra icine krema eklenerek makinaya konmasi seklinde gelisiyor. Tabii bu kadar vaktimiz ve sabrimiz olmadigi icin ilk denemeyi "Kolay Dondurma" diye verilen tariflerden biriyle yaptik.
Bir gece onceden metal hazneyi buzluga koyup dondurmustuk zaten. Makinayi calisirken gorelim diye de salonun ortasina, sehpanın ustune koyduk. Bir bardak yagsiz sut, bir bardak krema, birkac corba kasigi bali makinanin haznesine atıp calistirdik. Bir yandan da iki seftaliyi yarim bardak toz sekerle beklettikten sonra ezdim. Yaklasik yarim saat sonra katilastigini gorunce ustundeki delikten seftali puresini doktum. Ve tabii aninda tadim asamasina gectik. Acelemiz oldugu fotograftan, sunumdan bile belli. Ben bir daha hazir dondurma biraz zor yerim. Simdi biz niyetlendikten sonra 1 gun beklememiz gerekmesin diye makinanin bos haznesi buzlukta bizi bekliyor.

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Bu supermış hemen almak için sizlerden bilgi edinebilir miyim?

Bizim ufaklığın eminim çok hoşuna gidecektir.)

Teşekkürler..

Sevgiler

dory dedi ki...

Merhaba Damak Tadı,
verdiğim link'in çalışmadığını şimdi farkettim.
Bu faydalı cihaz Kenwood'un Disney serisinden dondurma makinası.. Pek çok online satış sitesinde ve Boyner mağazalarında bulunuyor. Fiyatı 120 YTL civarında.

Sevgilerimle.
Senin ufaklığa afiyet olsun:)

Bezen Hindistan dedi ki...

Linke tiklandiginda http:// iki kere gozuktugu icin link calismiyor. Ilk http:// silindigi zaman link calisiyor, bir sorun yok.