21.6.06

Nemo Geldi:)))))

Kendiliğinden olmadı tabii. Ya olmazsa diye burada yazmamıştım, yaz tatilinde birlikte kalmamız için iki hafta önce Aile Mahkemesine ara tedbir kararı için başvurdum ve geçen hafta karar çıktı: 45 gün benimle kalacak, bu kararın tebliğiyle birlikte baba buna engel olmaya veya kaçırmaya kalkarsa yasal işlem başlayacak. Bu ikinci bölüm öyle önemli ki, bu tebligatı almadan biz gidip Nemo'yu alsak, önce kaçırıp sonra da "suç olduğunu bilmiyordum" diyerek sıyrılabiliyor. Neyse, tebligatı geçen Cuma alınca haftasonu pazarlık başladı.
"Mahkeme kararı umurumda olduğundan değil, sordum avukatlarıma, 1-3 ay arası hapis cezası varmış, e artık bana yakışır dedim, paraya bile çevirtmem, ama Nemo'ya bahsettim, çocuğun gözleri parladı, öyle olunca ben de vereyim bari, annesiyle tatil yapsın biraz". Ben de tabi tabi, ama bak hiç olmazsa çocuğa sormana yaramış, mahkeme kararı olmadan ona sormuyordun dedim, bu çerçevede konuştu durdu. Asıl derdi başka tabii, oğlunun yanına ancak annesi, anneannesi, ablam, eniştem filan yaklaşabilirmiş, Nemo'yla konuştuğunda başka bir erkeğin (Shrek'i kastediyor) lafını duyarsa ne olacağını biliyormuşum.
Pazartesi biraz daha konuştuk, itiraz etmeden getirirse sonra esas duruşmada "koşulları biliyordu, kabul etti sayılır" dermişiz, o yüzden önce itiraz edip sonucuna göre davranacakmış. öyle işlemiyor hukuk, sen önce karara uy dedim ama bana inanacak hali yok ya.. Neyse sonunda akşamüstü aradı, anneme gelin, ben de hemen geliyorum dedim; 17'de geldiler, imzalı teslim tutanağı istedi (o umursamadığı hukuk kendi kurallarını sonunda dayatıyor işte).
Hepimiz biraz şaşkınız şimdi. Oyun oynuyoruz, oyuncak almaya gidiyoruz, biraz bahçeye çıkıyoruz, benim evin bitmesi için gün sayıyoruz. Ne yapmak istersin dediğimde ilk söylediği "maske yaparız" oldu. Neler iz bırakıyor çocukların aklında.. Biz bir kitaptan bakarak maskeler yapmıştık, taa iki sene önce.
Dün gidip birkaç tişört, şort, bir sandalet, biraz çamaşır aldık, çünkü üstünde bir kot ve lastik ayakkabı ile gelmişti.
Bugün de gidip mayo alacağız, çünkü havuza gitmek istedi. "Tatile gitmek ister misin? Uçağa binelim mi?" dedim ama o evinde olmayı özlemiş.
Kendi evimize bir geçsek, o zaman maskeler, dondurmalı pastalar yapmaya başlarız. İşe filan gitmiyorum tabii. 4 hafta iznim var, ikisini şimdi, ikisini 45 günün son iki haftası olarak kullanırım.
Çok uzun süre ayrı kaldık çoook.
İşte böyle:))

24 yorum:

Sudiş dedi ki...

Öyle mutlu oldum ki senin için nemo için, her gün "hadi güzel bir haber" diyordum, sıkı sıkı sarılın tüm ömrünüz boyunca

azna dedi ki...

Ne kadar güzel, umarım hiçbir problem yaşamadan tadını çıkarırsınız...

KUGUU dedi ki...

DORY okurken ben bile cok mutlu oldum... ki seni sizi hepinizi dusunemiyorum bile. Maske yapariz kisminda da hemen gozlerim doldu, NEMO beni benden aldi.
Insallah sonunda hep sizinle kalir. Bu arada 45 gununuz Mamutun herhangi bir psiligi olmadan rahat gecsin dilerim. Sevgiler.
Kuguboynu

Zeynep ADIGÜZEL dedi ki...

Sevgili Dory,
Bugun aldigim en guzel haber bu, cok mutlu oldum Nemo'ya kavusmana. Siteni her actigimda bu haberi bekliyordum, gozun aydin, allah ayirmasin:)
Ana-ogul hasretinizi giderin, ozleminizi dindirin, birbirinize doyun...
Sevgilerimle, Zeynep

enne dedi ki...

Acaba bir yenilik var mı diye açtım ki, Nemo geldi başlığını gördüm. İşte bu kadar! dedim kendi kendime, sonunda kavuştular. 45 gün olduğunu okuyunca biraz buruldum ama bence süper bir olay bu. Demek ki dünyada adalet var ve bazen lehimize işleyebiliyor. Çok güzel bir 45 gün geçirin, kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin, hatta işe bile götür oğlunu arada bence.

Devamı gelecek eminim... Hep senin yanında olacak delikanlı, az kaldı...

Deniz dedi ki...

Dory, Gozum doldu, cipir cipir agladim simdi sevincten. Cok guzel bir tatile gecirirsiniz insallah.

Koyubeyaz dedi ki...

Acayip mutlu oldummmmmmm......

Donna Quijote dedi ki...

simdi is yerinde deli gibi göz yaslarimi saklamaya ugrasiyorum. ne güzell bir haber bu! gözünüz aydin. dolu dolu yasayin 45 günü. sonrasi da gelecek insallah!

Şirin dedi ki...

Tanrım! Büyüksün!
İşte gördün mü? Bu daha başlangıç! Artık senin bir şey yapmana gerek yok! Nemo kendi haklarını artık sen olmadan da arayacak kıvama geldi! "Baba"nın sana uygulayacağı her ters davranış kendisine bumerang gibi dönmeye başladı! Senin sevgin babasının ise hastalıklı bir kıskançlıkla yoğurduğu nefretinin ortaya çıkardığı bir çocuk aslında çok da güçlü olacağının işareti... Korkma sandığın kadar darbe almaz! yeterki sevildiğinin farkında olsun! Ee ona ne şüphe! Bizler bile bu büyük sevgiyi hissedebiliryor ve gözyaşları dökebiliyorsak Nemo için için hissediyordur! Artık seyret! Herkes ektiklerini biçecek! Mamut bu arada 180 derece dönüşlerle sana müşfik davranışlar sergilese de sakın aldanma! Kaybedenlerin kaybettiklerini anlamasına engel olma! Artık mutlu ol! Bu fazlası ile hakdeiyorsun! Seni tanımasam bile beni nasıl mutlu ettin anlatamam!
http://www.blogcu.com/ikibin6/

Doruk dedi ki...

Canımmm, ne denir ki, gözün aydın! Nemo'yu bize de getir, Doruk'la havuza girsinler, biz de onları izleyelim gülümseyerek, içimiz rahat, mutlu. Çok sevinçliyim çok, günün hatta ayın haberi bu benim için.

Ilgaz Gürses dedi ki...

Gözün aydın, çok sevindim. İyi tatiller size ana oğul.

mono dedi ki...

nasıl mutlu oldum senin için anlatamam. asla vazgeçme oğlundan, herşeyin çok daha güzel olması dileğiyle.

dory dedi ki...

:))) Hepinize teşekkürler:)
Burcucum, geliriz tabii, biraz geçsin hele şaşkınlığımız.. Bugün biz de havuzdaydık, balık oğlum sudan sadece bir hamburger ve iki dondurma molası için çıktı. Dönüşte ayrı geçirdiğimiz doğumgünü hediyesini de aldık.(karne hediyesi dün alınmıştı zaten) Akşamı da aldığımız legoyu yaparak geçirdik. İki gecedir 11.30 gibi ancak yatıyordu (tabii ben de bitmiş oluyordum); bugün havuz yorgunluğundan 10'da yatınca blogun başına geçeyim dedim. Oyunlar, kahramanlar, filmler dünyasından da uzak kalmışım; hiçbirini tanımıyorum artık. Oğlumu yeni baştan keşfetmeye çalışıyorum; neli dondurma sevdiği bile değişmiş. Su içmiyor, sadece meyve suyu:( Biri "kan yapar" diye kandırmış:((
Neyse, ben bu sürenin tadını çıkaracağım sadece (sonlu olduğunu hiç düşünmeden).

KUGUU dedi ki...

Insallah sonlu degil SONSUZ olsun bu Dory, insallah!!!
Kuguboynu

Gün dedi ki...

Nasıl sevindim mutlu oldum, gözyaşlarım mutluluktan akıyor, hiç ayrılmayacağınız günler de gelecek...

huysuz dedi ki...

doryciiim !! çok sevindim inan, gözyaşlarımı tutamıyorum...çok çok güzel bir tatil geçirin, çok mutlu olun ana-oğul :)

me dedi ki...

çok sevindim Dory,kavuştunuz :)
Nemo'yu öpücüklere boğ benim için de.İnşallah hiç ama hiç ayrılmazsınız bir daha.

L1 dedi ki...

inan o kadar mutlu oldum ki,umarım hiç ayrılmazsınız.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Dory, çok sevindim ben de sizin adınıza. Mutluluğunuz daim olsun. HİÇ AYRILMAYIN:o)

Leyleğin ömrü dedi ki...

Hiç ayrılmamanızı diliyorum.

maviokyanus dedi ki...

sevgili dory, her anin tadini cikar , her duruma bir cikis yolu bulacagini düsünüyorum.Shrek ten vazgecme , onada zaman ayir.Oglusunla doya doya günler. Oglun davranislari ile saglam kisiligi sergiliyor.Senin adina ve nemo icin ne kadar mutlu , umutlu oldugumu sözcükler ifade etmeye yetersiz kaliyor...Sevgiler..

senabera dedi ki...

Gözlerim doldu,çook sevindim ikiniz adına.Umarım temelli kavuşacağınız günlere de az kalmıştır.İyi eğlenceler ve sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

gönül gözümüz seninle :)

ZeYNeP dedi ki...

Dory ! Cok sevindim cokk....!
Gozlerim doldu okurken, Allah kimseyi evladından ayırmasın.İnşallah sürekli birlikte olun , dua edecegim, nasıl sevindim, kıyamam ben Nemo ya yavrum... Nasıl etkilenmiş aklında kalmıs maske , içim sızladı, Allah sana daha buyuk sabırlar ve dayanma kuvveti versin canım..

figen