11.6.06

Bakmak Bedava

"Country" tarzı gerçekten "Countryside"da yaşayanlara bırakılmalı diye düşünüyorum. Koca şehrin ortasındaki apartman dairelerinde böyle bir dekorasyon tarzını da özenti diye tanımlıyordum. Bugüne kadar. Çünkü web'de gezerken rastladığım bir site (galiba İngiliz, dikkat bile etmemişim) hoşuma gitti. Baştan aşağı herşey değil belki, ama bir dolu fikir gözüme hoş geldi. Unutmayayım diye buraya koyayım dedim (bu fikir de portakal ağacından).

Bank fikrini sevdiğimi bu bankları görünce fark ettim. Evimin girişinde buna uygun bir yer yok ama kapalı balkon böyle bir köşeyle değerlendirilebilir. Tabii yanına bitkiler vs.

Demir divan/kanape/yatak fikrini sevdiğimi zaten biliyordum. Ikea'daki iki modele de bakıp duruyorum, ama heves etmekten vazgeçsem iyi olacak. Böyle bir yerim yok çünkü...
Bir duvar dolusu fotoğraf veya resim kompozisyonlarını da çok severim. Belli ki yalnız değilim...
Bir de bunlar var. Amerikan kataloglarında çok rastladığım, burada niye olmadığını hiç anlamadığım ütü masası dolabı, gezi anıları sergilemek için bir köşe ve kartpostal sergileme standını fotoğrafları koymak için kullanma fikri.


Olmayacaklar şeyler değil...

8 yorum:

huysuz dedi ki...

ah ah ahh! bayılırım country tarzına ve pottery barn'a ben )ama ne yazık ki bildiğim kadarıyla Türkiye'ye teslimatları yok) evimde de yatak odamı bu stilde döşedim, kesinlikle çok hoş ve iç açıcı...tavsiye ederim şiddetle!

Berceste dedi ki...

Bank degil onlar sedir sedir :)

Resmen o dantelli, sert, guzelim sedirlerden koyasim geliyor eve :) Ama altinin dolap olmasi fikri hos, yillar once babasi fotografla ugrasan bir arkadasimin evinde vardi ve fotograf makinalari, filmler, tab icin gerekli aletler o dolap kisminda yeralirdi.Gercekten cok kullanisli...

Asortik Krep dedi ki...

Bende country tarzını hem çok severim hem de çok hoş fikirlerim var uygulanacak..Örneklerin de çok güzel..

KUGUU dedi ki...

Su utu masasi taaaa 1960lardaki amerikan filmlerinde bile vardir da bi bizde yoktur nedense. Ben bir de bunun misafir yemek masasi modelini yaratmistim ILK kendi evime tasinirken ama sandalyelere yer bulamamistim:))Onlari da bank olarak tavandan indireyim dedim ama kimseye dinletememistim:)) Minimalistim ne yapayim.
Salonu nasil yerlestirdin sonunda, anlatmadin DORY?
Kuguboynu:)

dory dedi ki...

Salonu daha yerleştiremedim ki.. Şu anda evin yarısında parkeci, diğer yarısında boyacı çalışıyor, bir yandan da elektrikçi, boyacının astar vurduğu duvarları köstebek yuvasına döndürüyor. Tam bir inşaat alanı yani. Sözde bu haftasonu odaları bitireceklermiş, haftaya da salon bitermiş.. Üstelik benim kemik-krem gibi olacağını sandığım renk resmen yeşile döndü, son katta onu değiştirteceğim daha:((

KUGUU dedi ki...

Kolay gelsin, ama ustali isler hic kolay degil vallahi, oyuzden duple kolayliklar diliyorum:))

Kelalaka olacak ama Dory sen "aslan" burcu musun?
Kuguboynu

dory dedi ki...

Hayır Kuguboynu, ben bir yengecim, ama yükselenim aslan. Yükselen burç dışarıdan nasıl gözüktüğünü belirler diyorlar; sen de beni aslan sandığına göre haklılar. Ve sen de çok iyi bir gözlemcisin:)

KUGUU dedi ki...

:))
Tsk ederim.
Kuguboynu