28.5.06

Kare Salon, Dikdörtgen Masa

Kare bir salona dikdörtgen bir yemek masası, iki kanape, bir TV-audio sehpası, bir küçük büfe ve bir piano nasıl yerleşir? Hele de salonun bir duvarında (yanamayan) bir şömine ve çapraz köşesinde balkon kapısı olunca... Çizimden çok anlaşılmıyor ama salon kapısı sağ alt köşeden 1 m kadar içerde; üst kenar da boydan boya cam.
Bu iki seçenekte de salonun girişini balkon kapısına bağlayan bir yol olmaması rahatsız edici.
Bu nasıl? Bej kanapenin şömineye sırtını dönmüş hali çok göz okşayıcı değil ama anlamlı, çünkü baca bağlantısı gayet güzelmiş ama içini sıvamadıkları için kimse şöminesini yakamıyormuş, diğer katları duman basıyormuş! Bunu öğrenen kanape de şömineye küsmüş...
Hmm, alışılmadık bir yerleşim ama bu da olabilir. Hem TV oturma grubunun odağı olmak yerine 2. lige düştü, hem de insanın yolunu kesen bir şey yok.
Dünden beri aklım sürekli salonun yerleşimiyle meşgul. Gece de rüyamda eşyaların yerlerini değiştirip duruyordum. Çok yoruldum.

10 yorum:

azna dedi ki...

Günaydın Dory:) Bence üçüncü en güzeli hem camdan gelen ışıl televizyonda yansıma yapmaz hem hareket alanı daha geniş oluyor bence.. Feng Shui'ciler de koltukların sırtları duvara dönük olsun diyorlar zaten

KUGUU dedi ki...

DORYcigim,
Benim oyum dorduncu(sonuncudan) yana. Ben de evimi boyle capraz dosuyorum, daha ferah yapiyor hem de pek gorulmedik stil- klasik degil yani bana uygun. 3 de olabilir, ama 1 ve 2 ı-ııh mesela onlar cok klasik, ben pek hoslanmiyorum ama senin tarzin nasil acaba? Sominenin icini bar olarak veya baska bir sus koleksiyonun varsa- mum, biblo- kullanabilirsin.
Ama en guzel ve rahat ettigin şeklini icinde yasarken bulacaksin; daha kac kere yerleri degisir kimbilir:)) Gule gule otur.
Kuguboynu

huysuz dedi ki...

4. versiyon en iyisi gibi görünse de bir kaç revizyon istiyor gibi...
çapriz oturma hoş, hareket katmış, ama şömine biraz daha anlamlı hale getirilmeli bence, mesela önüne bir puf gelebilir.

Gün dedi ki...

3 ve 4 iyi görünüyor :)

Ilgaz Gürses dedi ki...

Ben eğer müsaitse oturma grubunun camın önünde olmasından yanayım. Yemek masası odanın daha karanlık kısmına, kapının soluna atılabilir. Bu durumda yeşil kanepe sağ duvara dayanırken daha küçük olan bej kanepe yüzü cama dönük olarak odanın ortasında yer alabilir (tabii odanın büyüklüğü müsaitse) ve odayı oturma ve yemek grubu olarak ikiye bölebilir. Böylece şömine hem işlevsizliğinden dolayı haketmediği bir odak noktası olma durumunu taşımaz hem de hepten göz önünden kaybolmaz, içini güzel taş vs. ile döşersen, dergi, aksesuar filan için iyi bir sergileme yeri olur.
Yine de herşeyi yerleştirip etrafına bakmadan anlayamıyor insan. Eğer imkanın varsa kanepe büfe gibi eşyaların ayaklarına halıfleks diskler yapıştır. Yerleştirme işinde sakatlanma riskini ortadan kaldırırsın.
Kolay gelsin.

dory dedi ki...

Verdiğiniz fikirler için teşekkürler:) Ben de 3. ve 4. arasında kararsız kaldım aslında; en çok oy alan da onlar oldu. Ama 4.'de bu kez TV çok uzak oldu galiba.
incirçekirdeği, masayı sol köşeye atmak da iyi fikir. Sitedekilerin %80'i öyle yerleştirmiş zaten, ama benim yeşil kanape öyle büyük ki, o duvara ancak sığıyor; bir de TV için bir formül bulmak lazım. Ben bu yerleşimle çok oynayacağa benziyorum; ayakların altına halı yapıştırma fikri çok iyi geldi.

Ilgaz Gürses dedi ki...

Dory dün Koçtaş'ta mobilya ayakları için keçe gördüm, farklı büyüklüklerde ve bayağı kalındı, hem de kendinden yapışkanlı. Görünce sen geldin aklıma.

Berceste dedi ki...

Sevgili Dory,

3 numarali denemede koltugu masa ile sirt sirta yapip sehpayi biraz somineye dogru kaydirma sansin var midir? Eger yok diyorsan 4 numarada bej renkli koltuk duvara dayali durursa daha cok bos alanin olur gibi gorunuyor, masa da servise daha yakin hale gelir sanki...Bu arada bu cizimler icin nasil bir program kullandigini sorabilir miyim?
Sevgiler
Dilek

dory dedi ki...

İncirçekirdeği, teşekkürler. Koçtaş'ta bulacağımı bilmek büyük kolaylık.
Berceste, sonunda hepsinin tek tek deneyeceğim galiba. Çizimleri Smartdraw suite 7.62 diye bir programın internetten indirdiğim süreli deneme versiyonunda yaptım. Sadece 3 çizime print hakkı veriyor ama printscreen ile almak mümkün tabii.

Şahan dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler için tesekkurler. Düğün Paketleri