19.4.06

Pars - İran Kebapları

Biraz konuyu dağıtayım, geçen Cuma akşamı gittiğimiz restoranı anlatayım.
Pars, İran yemeklerinden oluşan menüsüyle özellikle et ve kebap sevenlerin hoşuna gidebilecek bir yer. Beyoğlu'nun bir alt caddesinde, tam Pera Palas'ın karşısında, Marmara Pera'nın yanında, küçük, hoş bir lokanta. Farsi ve Azeri hoş müzikler çalıyor. Dekoruyla, müziğiyle otantik bir atmosfer hakim.

Lezzet yorumlarına gelince, menüdeki salçalı, içinde sebzeler, nar ve zereşk taneleri olan, hafif acı çorbayı tavsiye ederim.


Kebap çeşitleri dövülmüş et, kıyma veya tavuktan hazırlanıyor ve ortaya getirilerek sıcak tutucunun üstünde servis yapılıyor. Pek lezzetli...

Yanında yemek üzere pilav herkese ayrı ayrı geliyor. Yanlarında birer küçük paket Pınar tereyağ veriyorlar. Adet tereyağını pilavın içine gömüp erimesini bekledikten sonra karıştırmakmış. Ben baklalı safranlı pilav denedim ve beğendim. Elbette ekstra tereyağını koymadım, bence hiç gerek yok.

4 yorum:

huysuz dedi ki...

dory, gelip geçerken hep görürüm o lokantayı ve hep de merak ederim. artık gitmek farz oldu :)

Başak dedi ki...

Selam;
Sayfanizi uzun zamandir takip ediyorum.Allah size kolaylik varsin.Mammut'a da akil fikir versin, islah etsin.
Ben size bu restoranin fiyatlarini soracaktim.İstanbul'a gitmeyi dusunuyoruz.Ve resimler gercekten istahj acici :))

dory dedi ki...

Başakcım, fiyatlar biraz pahalı ama İstanbul'da bu fiyatlara alışmak zorunda kalıyor insan. Bir porsiyon kebap ve yanında bir tabak pilav 17 YTL, çorba 5 YTL diye hatırlıyorum. Üç kişi, çorba, üstüne kebap, bir bira, iki kola, üstüne çay derken 100 YTL'ye ancak çıktık. İstanbul için normal!

Başak dedi ki...

Ankara'da ise bu fiyata 3 kisi, 2 kez ayni seyleri yiyebilirsin :))Istanbul baska bir dunya zaten.Ankara yanında köy gibi geliyor insana.Ama bizim butcemize de Ankara uygun iste :))İki sene once gelmistik bir haftaligina da gormedigim araclari,binalari ve insanlari orada gormustum.Sevgiler.