26.3.06

Taze Makarna Kursu

Böyle keyifli bir günü anlatmadan geçemem. Evet, Bloglar Elele çekilişinden kazandığım Burcu'dan Taze Makarna Kursu'ndan bahsediyorum. Sözleştiğimiz gibi Cumartesi gerçekleştirdiğimiz buluşmanın makarna yapımıyla ilgili kısmını yazmalıyım ki unutmayayım, ama tahmin edersiniz ki makarna bahane, sohbet şahane:)
Gün aslında Shrek'in "sen deli misin, hiç internetten tanıştığın birinin evine gidilir mi, ben seni dışarıda buluşacaksın zannetmiştim" nidaları arasında başladı (işte beni bu kadar dinliyor), ama Gelincik Tarlası'nı, Burcu'nun aile fotoğraflarını, yaptığı yemekleri gösterince biraz sakinleşti. Neyse, ben zaten onları tanıyorum derken doğru söylüyordum, en azından ayrılırken yıllardır tanıyormuş gibiydim. Ben en iyisi daha çok uzatmadan makarna yapımına geçeyim...
Öncelikle levrek filetolar küçük doğranarak ayıklanmış karideslerle birlikte biraz karabiber ekilmiş beyaz şarapta bekletilir. O arada Burcu'nun hazırladığı nefis kakaolu cheesecake'den koca bir dilim yenir, çay keyfine sohbet eşlik eder. Sonra makarna hamuru yapmaya girişilir. İki kap un, dört yumurta ile yoğrulur, sert bir hamur hazırlanır. Yumurtaların iriliğine göre un eklemek gerekebilir (gerekti). Hamur streç filme sarılarak dinlenmeye bırakılır ve biraz daha sohbet edilir. Sonra hamur, makarna makinasının içinden, sırasıyla ayarı 1'den 7'ye alınarak 7 kez geçirilir (Çok büyüyeceği için birkaç parçaya bölmek lazım) . Makinanın kesme için de iki ayarı var, biri kalın, diğer ince. Biz kalın bölümünden geçirdik, uzun eriştelerimiz oldu. Sonra da erişteleri una bulayarak oynayıp, havalandırıp yapışmış olanları ayırılır. Birazdan kaynar tuzlu suya atılıp pişirilicekler. Diğer yanda bekletilen bir parça hamur ravioli yapılmak üzere demin anlattığım yöntemle açılıp ikiye bölünür. Biz üzerine aralıklı öbekler halinde lor peyniri koyduk. Öbeklerin araları, ıslatılan küçük bir fırçayla süpürüldükten sonra üzeri diğer parça hamurla kapatılır ve bastırılarak öbeklerin aralarının kapanması sağlanır. Çay bardağıyla kesildiğinde yuvarlak raviolilerimiz hazır. Onlar kaynar suda pişerken bir yandan da içine adaçayı atılmış krema kaynatılarak harika kokulu bir sos hazırlanır ve pişen ravioliler bu sosun içinde sunulur (yerken adaçaylarını bırakıyorsunuz ama kremaya verdikleri lezzet bir harika).
Şaraba yatırdığımız karides ve balıklar ise az zeytinyağında kavrulup tuz ve karabiber ilavesiyle pişirilir, altı kapatılır, kaynar suda haşlanan uzun makarnalar deniz mahsullü sosun içine alınır ve karıştırılır. Ve afiyetle yenir:)
Teşekkürler Burcu:))

6 yorum:

huysuz dedi ki...

nefis valla. süper bir gün olmuş, ne güzel !

Doruk dedi ki...

Benim için de harika bir gün oldu:) Evimi şenlendirdiğin için teşekkür ederim Dory'ciğim. (Bu arada raviolileri baştan sona Dory hazırladı, söylemeden geçemiyeceğim.)

Gün dedi ki...

Harika bir gün olmuş :)

Ilgaz Gürses dedi ki...

Birine internetten biriyle tanıştım, bir ödül kazandım ve bana, evde makarna kursu verdi, sonra da oturup yaptıklarımızı afiyetle yedik demek kulağa gerçekten çok acaip geliyor (shrek haklı yani), ama oluyor böyle şeyler işte.
İkinize de afiyet olsun, şaraplarla filan pek özendim doğrusu.

Oya Kayacan dedi ki...

Bakalım daha basımıza neler gelecek? Bin yaşında bir teyze, başınıza taş yağacak, diyor. Bilgisayar mevzuunda yani! Shrek'e de hesap vermek durumunda değiliz yani. Shrek shrekliğini bilsin:-((

Tijen dedi ki...

ay pek hos olmus dogrusu! ikinize de böyle bir günü birlikte geçirdiginiz için, mutlu oldugunuz, mutlulugunuzu da bizlerle paylastiginiz için kocaman birer demet frezya, antalya pazarlarindan!
tijen