22.1.06

Çingen Pilavı

Şimdi fark ediyorum ki 2 Ocak'ta resmen spora başladığımı, Shrek'in kuponları bittikten sonra beraber gidip bir spor merkezine üye olduğumuzu söylememişim. Bayram tatili öncesinde 3 kez gidip kayak sırasında sakatlanmamak için hamlığımızı atmaya çalıştık. Geçen hafta içinde iş yoğunluğu yüzünden sadece bir gün gidebildik, ama bu sabah Shrek oğluyla babaanneye kahvaltıya gidince ben de spora gittim. Şimdilik programımda sırasıyla 15 dk yürüyüş, 2 setlik hafif bir ağırlık çalışması (leg extension, leg curl, lat pulldown, adını unuttuğum alet, chest press, upside press, triceps press, biceps curl, crunch, leg rise), 15 dk free runner, 30 dk yürüyüş var. Ağırlık makinaları bölümünü saymazsam, yakılan kaloriyi gösteren aletlere göre toplam 450 kCal yakıyorum. Bir dilim pasta diyesim geldi, ama hayır hayır, artık pasta filan yok; hiç olmazsa bir tabak sebzeli makarna diyeyim. Gerçi kalori hesabı yapmıyorum, spor düzenli hale gelinceye kadar da enerji miktarını fazla düşürmeyeceğim. Bugün ben yürüme bandındayken yanıma gelen antrenör çocuğa da öyle dedim; o da "çok duydum böyle diyenleri, sen bu kafayla hayatta zayıflayamazsın" der gibi güldü. Haksız da sayılmaz hani. 1000 kCal/gün'e düşmeden kilo verilmiyor, o da öyle rejim yapmadan olmuyor. Öfff!
Spor çıkışı markete uğrayıp sadece domates, salatalık, yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz alıp çıktım. Niyetim geçen hafta açıp tadını beğenmediğim bir teneke kutu beyaz peyniri değerlendirmek ve Çingen Pilavı yapmaktı. Adı pilav, ama içinde pirinç filan yok, bu daha çok bir salata. İzmir tarafında yapılıp bu isimle anılıyor. Ablamın eşi yıllar önce yapmıştı, çok sevmiştim; geçtiğimiz yıllarda birkaç kez içine ne koyulduğunu hatırlatsın diye eniştemi aramıştım hatta. Her seferinde bir engel çıkıp yapamamıştım, dolayısıyla içindekileri tam hatırlamıyor olabilirim, ama telefon edip tekrar sormaya utandım doğrusu. Unuttuğum malzeme varsa bile keyfe keder, çünkü böyle de lezzetli oldu. Taze soğan, kekik, nane gibi aromalı ekler yapılabilir tabii.


Çingen Pilavı :

Malzemeler :

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 2 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızı biber
  • yarım demet maydanoz
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı, limon

Yapılışı:

Hepsini karıştırın. Özellikle zeytinyağı-limon sosunu beyaz peynire yedirmek lazım. Biraz durunca daha da güzel oluyor.

Baktım miktar biraz fazla kaçmış, bir kısmını limon katmadan önce, börek içi olarak kullanmak niyetiyle ayırdım. Evin altındaki marketten üç yufka alıp yassı, paçanga formlu börekler hazırladım; ikişer adetlik paketler halinde buzluğa attım. Hafta içi akşam yemeklerinde sebzelerin yanına yakışır.

1 yorum:

Ilgaz Gürses dedi ki...

ellerine sağlık, peynir olsun da nasıl olurs olsun, hafta sonu denenmek üzere kayıtlara geçirildi.