17.9.05

Gumus Dolma


Bugun alisverise gittigimde balik tezgahinda gumuse rastladigimda almadan duramadim. Enistem gumusu temizleyip tuz ve limona yatirir, bir gun sonra gumusler limonun asidinde pismis olurlar. Ekspres lakerda gibi birsey... Tamtarifini alabilmek icin enistemi aradim ama ulasamadim. Benim de aklima, Evcini'nin arsivinde dolasirken rastladigim, orijinali sardalya ile yapilan, ama evcininin hamsi ile yaptigi dolma tarifi geldi. Gerci sardalya ve hamsi gumuse kiyasla cok daha yagli baliklar, ama bu da diyet dolma olsun.

4 yorum:

Doruk dedi ki...

Merhaba Dory,
Gerçi dolma olarak da muhteşem olmuşlar ama bir dahaki sefere ekspres lakerda yapmak istersen sardalya ile yapılmış tarifi sitemde bulabilirsin.
Siteni yeni keşfettim ve çok beğendim. Takipteyim...

hera dedi ki...

selam dory,
muhendis oldugunu okuyunca siteni okudum merakla, hic bir iz yok.. nasil oluyor da oluyor?

dory dedi ki...

Yazdiklarimin okunacagini dusunmemisim galiba, yorumlari bulunca cocuklar gibi sevindim.
Burcu,
ekspres lakerdayi ilk firsatta deneyecegim, cok tesekkurler. Bahaneyle sitenle de tanismis oldum. "Guzel ailenle" mutlu gunler dilerim.
Hera,
insanin hayatinda izi olmayanin gunlugunde de izi olmuyor. (Tersi mumkun ama). Sadece guzel, eglenceli, olumlu seyleri buraya yazmak istiyorum, endiseleri, uzuntuleri uzak tutmaya gunlukten baslayayim dedim. Muhendislige gelince... Televizyon ureticisi bir firma "satinalmadan da sorumlu genel koordinatore asistan" pozisyonunu ancak bir elektronik muhendisi doldurur diye dusununce, ben kendimi iki sene sonra satinalmaciya donusmus buldum. Artik o sektorde bile degilim. Muhendislikten geriye kalan, biraz analitik dusunce, biraz teknik bakis acisi, biraz yemek ve elisi projelerimi ele alisim, biraz sistematik calisma ve dokümantasyon prensiplerim...

zinnur dedi ki...

Dory, ben de elektronik muhendisiyim ve uzun yillardir meslegimle ilgili hic bir sey yapmadim. Yine de saydiklarin gibi egitimimizin bize kazandirdigi seyler hayata bakisimizi ve yasantimizi cok etkiliyor bence.