25.9.05

Bu is tamam


Benim icin ekmek ne kadar karisik tahilli, ne kadar malzemeli olursa o kadar guzel. Yemege katik olarak degil de tek basina, kek gibi yemeyi sevdigim icin herhalde. Zeytinli, aycicegi cekirdekli, cevizli... Hepsini sirayla deneyecegim. Ama sevgilim beyaz undan, sade, yumusak, dumduz ekmekleri seviyor. Eh, ekmek makinemi hediye eden adami sevindirmek icin ben de cumartesi aksamindan malzemeleri koyup sabah 9:00'da kahvaltiya hazir olacak sekilde zaman ayarli sekilde calistirdim makineyi. Temel beyaz ekmek de gecer not aldi... Kullanma talimatindaki tarifi aynen uyguladigim icin tarifini yazmaya gerek yok. Bu is tamam, ekmek yapma makinesi cozulmustur.

3 yorum:

Yesim dedi ki...

Gerçekten çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık. Ben de evde ekmek yapmayı çok seviyorum ama uzun zamandır ihmal ettim. Bugün geçti ama haftaya haftasonu ben de mi denesem?
: )

Doruk dedi ki...

Harika kabarmış, gerçekten olmuş bu iş:)

Elif dedi ki...

Ya ben de duz beyaz ekmegi sevmiyorum, bir dahaki sefere ceviz, uzum, bal, findik, fistik ne varsa koyar misin?:)
Yurtdisinda bu tarz ekmekler cok pahali. Gecen hafta "fresh market" e gitmistik, "homemade" ekmek aldik, 5 dolar bir ekmek icin biraz pahali geldi ama cok lezzetliydi..guzel bir ekmek tarifi ariyorum da, kendim yapmayi deniycem..