Pazar sabahı geç kalkıp spora da gittik. Kar yüzünden düzenli gitmeye başlayamadıydık bir türlü. Bu kadar ara verince de sanki ilk kez gidiyormuş gibi zorlandım. Nasıl da hemen unutmuş kaslarım.. Yok yok, bu bir lüks değil; büyük şehirde, kapalı ofislerde, masabaşında geçen hayatın zararlarını telafi etmek için, sevmesek bile, yürüme bantlarında yürüyüp makinaların kontrolünde kaslarımızı çalıştırmak zorundayız. Spor sonrası markete gidince de sebze ve meyve ağırlıklı bir alışverişle haftaya hazırlanmış oldum.
Evde sebze bol olunca, Pazar akşam yemeği de Çin Çorbası oldu.
Malzemesi :
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 10 sap yeşil soğan, ince doğranmış
- 1 havuç, kibrit çöpü gibi doğranmış
- 1 kabak, kibrit çöpü gibi doğranmış
- 1 kırmızı biber, kibrit çöpü gibi doğranmış
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 tavuk göğsü, haşlanmış didilmiş
- 1 avuç tel şehriye
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 10 bardak sıcak su
Yapılışı :
Taze soğanlar az sıvıyağda kavrulur, havuç, biber ve kabaklar da eklenerek hızlıca karıştırılır. Üstüne sıcak su, tavuk suyu, haşlanmış tavuk eti, tel şehriye ve soya sosunda ezilmiş biber salçası eklenir. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar beklenir, daha sonra altı kısılarak 10-15 dk pişirilir.
Servis yaptıktan sonra gerekirse soya sosu eklenerek tuzu ayarlanabilir.
1 yorum:
mmmmm, leziz, bu akşam denenecek.
Kilolara çok sevindim,şu aburlar cuburlar artık tedavülden kalksa ne iyi olurdu!
Yorum Gönder