Spor çıkışı markete uğrayıp sadece domates, salatalık, yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz alıp çıktım. Niyetim geçen hafta açıp tadını beğenmediğim bir teneke kutu beyaz peyniri değerlendirmek ve Çingen Pilavı yapmaktı. Adı pilav, ama içinde pirinç filan yok, bu daha çok bir salata. İzmir tarafında yapılıp bu isimle anılıyor. Ablamın eşi yıllar önce yapmıştı, çok sevmiştim; geçtiğimiz yıllarda birkaç kez içine ne koyulduğunu hatırlatsın diye eniştemi aramıştım hatta. Her seferinde bir engel çıkıp yapamamıştım, dolayısıyla içindekileri tam hatırlamıyor olabilirim, ama telefon edip tekrar sormaya utandım doğrusu. Unuttuğum malzeme varsa bile keyfe keder, çünkü böyle de lezzetli oldu. Taze soğan, kekik, nane gibi aromalı ekler yapılabilir tabii.
Çingen Pilavı :
Malzemeler :
- 1 kalıp beyaz peynir
- 2 domates
- 2 çarliston biber
- 1 kırmızı biber
- yarım demet maydanoz
- tuz, karabiber
- zeytinyağı, limon
Yapılışı:
Hepsini karıştırın. Özellikle zeytinyağı-limon sosunu beyaz peynire yedirmek lazım. Biraz durunca daha da güzel oluyor.
Baktım miktar biraz fazla kaçmış, bir kısmını limon katmadan önce, börek içi olarak kullanmak niyetiyle ayırdım. Evin altındaki marketten üç yufka alıp yassı, paçanga formlu börekler hazırladım; ikişer adetlik paketler halinde buzluğa attım. Hafta içi akşam yemeklerinde sebzelerin yanına yakışır.
1 yorum:
ellerine sağlık, peynir olsun da nasıl olurs olsun, hafta sonu denenmek üzere kayıtlara geçirildi.
Yorum Gönder